English за студенти в СУ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

English за студенти в СУ

Мнение от Thaalyya »

Ще ме извините Ъко се повтарям ..., но нямЪм време да търся в архива дали имЪ други подобни теми. ТЪ на вЪпроса ... ИскЪм да попитам всезнаещите :?: колеги дЪли след кЪто сЪм вече студентка в СУ (етнология 1ви курс) имам някЪкви преференции относно подготовка за английски език отново за кандидатстудентската кампания ... примерно в Института за чуждестранни студенти дЪли има някакви преференции в цените и най - вече ми се иска да попитам влезлите арабистика къде в София мислят, че е най - удачно да се подготвиш за същия изпит.

П.С. - по вЪЪзможност курсЪЪ дЪ е едногодишен. :!:
да ми отговарят сЪмо знаещи колеги
Raya : когато пиша на phonetic за мен няма Ъ ok? :bounce:
Последно промяна от Thaalyya на 11 Фев 2008, 15:43, променено общо 2 пъти.
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: English за студенти в СУ

Мнение от Raya_Alexandra »

Колежке, за Вас буквата "Ъ" не сЪществува ли?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Не ми стана много ясен въпросът ти. С какво си кандидатствала като си влизала? Колко време си учила английския преди това? Посещаване на уроци/курсове/часове в университета в момента? И защо точно колегите арабисти питаш - те все пак са влезли със същия изпит по английски, както всички нас в ЦИЕК. :shock:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

black_lady написа:Не ми стана много ясен въпросът ти. С какво си кандидатствала като си влизала? Колко време си учила английския преди това? Посещаване на уроци/курсове/часове в университета в момента? И защо точно колегите арабисти питаш - те все пак са влезли със същия изпит по английски, както всички нас в ЦИЕК. :shock:
Виж аз съм етнология там се влиза само с история, не с английски, сега в момента просто питам къде е най - удачно да се готвя защото искам да кандидатстван пак (с английски). а искам арабистика и затова питам специално учещите това... А в момента уча английски в Унито (задължителен от специалността)... да, но не смятам, че това е достатъчно (как да кажа това, което ние учим е лека подигравка с езика т.е. не е дори и на елементарно ниво). Иначе в гимназията сам учила английски, но също не достатъчно интензивно и по тези причина все пак имам нужда от допълнителни курсове... Дано сега съм се изяснила достатъчно ясно........
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

За арабистика е нужна оценка около 4.50 на изпита по английски, доколкото си спомням. Аз лично влязох индология, а арабистиката ми беше следващото по ред желание. По-сериозна подготовка определено ще ти е нужна, щом английският в средното училище не е бил на ниво. Моята оценка на изпита беше 5.12, но на никакви уроци или курсове не съм ходила... В общи линии си се готвих сама. Не е невъзможно, ако му отделяш време всеки ден. Иначе от приятели съм чувала, че СУ предлага добри платени курсове по английски. Има някаква информация на
http://uni-sofia.bg/students+bg/ksk-kursove.html
На курсовете по кой да е чужд език като факултатив в университета принципно не може да се разчита кой знае колко, със сигурност не и на чак такова ниво.
Предполагам че все пак всеки по-компетентен преподавател по английски може да те подготви за изпита. Основното в подготовката е да изрешиш книжките с тестове за СУ, които се продават на пазара. Частен учител ти трябва само за да ти проверява есетата и да ти прави диктовки, в общи линии. Останалото е четене и учене, които човек си ги прави сам. Купуваш си една дебела граматика по английски, за ниво Advanced, примерно, четеш си и правиш упражненията, и ще се справиш. Не е чак толкова трудно, просто изисква много време :)
Надявам се да съм била полезна..
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”