Подготовка за изпита по Английски език
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
Re: Подготовка за изпита по Английски език
да има бе 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Korelov
- В началото бе словото
Споделете бъдещи колеги, каква литература използвате за подготовката си по АЕ??
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Здравейте!
Бихте ли ми посочили някои сайтчета с диктовки?
Всъщност, аз вече намерих няколко, но в 2/3 от тях диктовките са прекалено малки по обем, а и доста елементарни по отношение на използваните думи...
Иначе има с кой да си упражнявам този компонент, т.е. преподавател, но все си мисля, че някоя и друга диктовка в повече няма да е излишна. Та, разчитам на вас
Между другото, аз съм '90
... но съм взела (може би прекалено) присърце подготовката си по АЕ още отсега
Е, не е някакъв шаш, но пък мисля, че така трябва - нали всеки
иска да даде най-доброто от себе си?!?!
Бихте ли ми посочили някои сайтчета с диктовки?
Всъщност, аз вече намерих няколко, но в 2/3 от тях диктовките са прекалено малки по обем, а и доста елементарни по отношение на използваните думи...
Иначе има с кой да си упражнявам този компонент, т.е. преподавател, но все си мисля, че някоя и друга диктовка в повече няма да е излишна. Та, разчитам на вас
Между другото, аз съм '90
Е, не е някакъв шаш, но пък мисля, че така трябва - нали всеки
иска да даде най-доброто от себе си?!?!
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Korelov
- В началото бе словото
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Благодаря!
Между другото,
, диктовките от тоя сайт вече съм ги правила... Но това е само между другото
Все пак благодаря за вниманието и помощта
Иначе... ето един сайт, който използвам (използвах, де) Направих всички диктовки от Intermediate до Advanced... Да, около 40 са, но всяка от тях е не повече от 20-30 думи. А пък моята мотивация беше, че са откъси от класически литературни произведения... И въпреки това - пак ми се сториха елементарни
Между другото,
Все пак благодаря за вниманието и помощта
Иначе... ето един сайт, който използвам (използвах, де) Направих всички диктовки от Intermediate до Advanced... Да, около 40 са, но всяка от тях е не повече от 20-30 думи. А пък моята мотивация беше, че са откъси от класически литературни произведения... И въпреки това - пак ми се сториха елементарни
- Korelov
- В началото бе словото
Мерси много за сайта!
-
borislavalex
- В началото бе словото
Предварителни изпити по английски разбрах, че няма. А за редовните има ли вече някакви посочени дати 
-
borislavalex
- В началото бе словото
- Korelov
- В началото бе словото
Aйде споделете кои речници използвате и каква граматика за подготовката си ?
А някаква допълнителна литература.....нещо от което бихме имали полза всички ние форумци?
А някаква допълнителна литература.....нещо от което бихме имали полза всички ние форумци?
Ами... някои от помагалата са споменавани вече. 
Например, всички знаем книжката Еssay Writing (на Терзиев и Панчева). Аз използвам и една на "Просвета" - отново за писане на есета.
Речници - Longman Dictionary of Contemporary English; Collins Cobuild English Dictionary (с този беше голяма мъка, голямо търсене - накрая се наложи да ангажирам познат да ми го донесе от Америка, заедно с Collins Cobuild Idioms Dictionary и Collins Cobuild Phrasal Verbs Dictionary... ). И все още, като се сетя колко пари хвръкнаха за трите книжлета, нещо ми засяда в гърлото
А граматиката е на "Летера", Кацарова и Василева са авторки.
И май пропускам нещо, ама...
Ххх... Ще дописвам
Например, всички знаем книжката Еssay Writing (на Терзиев и Панчева). Аз използвам и една на "Просвета" - отново за писане на есета.
Речници - Longman Dictionary of Contemporary English; Collins Cobuild English Dictionary (с този беше голяма мъка, голямо търсене - накрая се наложи да ангажирам познат да ми го донесе от Америка, заедно с Collins Cobuild Idioms Dictionary и Collins Cobuild Phrasal Verbs Dictionary... ). И все още, като се сетя колко пари хвръкнаха за трите книжлета, нещо ми засяда в гърлото
А граматиката е на "Летера", Кацарова и Василева са авторки.
И май пропускам нещо, ама...
Ххх... Ще дописвам
Аз към този момент ползвам следната литература (учебни пособия):
1) речник : "Oxford Advanced Learner's Encyclopedic Dictionary" (перфектен във всяко отношение - нямам абсолютно никакви забележки), но имам изданието чак от 1995, а в момента мисля, че има и издание от 2007. Ако имате възможност, не се колебайте да си го купите нито за секунда!
Имам и няколко инсталирани английско-български речници на PC-то си.
2) граматики: "Advanced Language Practise " by Michael Vince (доста е добра, но най-голямото предимство на тази книга са многобройните примери и упражнения за заучаването на много collocations и phrasal verbs). Книгата е със зелени корици и определено си заслужава!
Ползвам също и тази на Murphy, но по-рядко.
3) учебници: "Ready for CAE" by Roy Norris (много полезен учебник и може да бъде в помощ не само на тези, които мислят да държат този изпит, но на всички).
4) за WRITING частта книгата на PONS - мисля, че е най добрата, която може да се намери на пазара! Книгата е със зелени корици и има по-универсален характер, защото може да се използва за подготавка както за SUATEFL, така и за CAE и TOEFL.
В момента съм в постоянно търсене за нови подобни придобивки, които да са ми от полза, а и да ми улеснят евентуално живота!
1) речник : "Oxford Advanced Learner's Encyclopedic Dictionary" (перфектен във всяко отношение - нямам абсолютно никакви забележки), но имам изданието чак от 1995, а в момента мисля, че има и издание от 2007. Ако имате възможност, не се колебайте да си го купите нито за секунда!
Имам и няколко инсталирани английско-български речници на PC-то си.
2) граматики: "Advanced Language Practise " by Michael Vince (доста е добра, но най-голямото предимство на тази книга са многобройните примери и упражнения за заучаването на много collocations и phrasal verbs). Книгата е със зелени корици и определено си заслужава!
Ползвам също и тази на Murphy, но по-рядко.
3) учебници: "Ready for CAE" by Roy Norris (много полезен учебник и може да бъде в помощ не само на тези, които мислят да държат този изпит, но на всички).
4) за WRITING частта книгата на PONS - мисля, че е най добрата, която може да се намери на пазара! Книгата е със зелени корици и има по-универсален характер, защото може да се използва за подготавка както за SUATEFL, така и за CAE и TOEFL.
В момента съм в постоянно търсене за нови подобни придобивки, които да са ми от полза, а и да ми улеснят евентуално живота!
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Korelov
- В началото бе словото
InNy написа:
А граматиката е на "Летера", Кацарова и Василева са авторки.![]()
Хмм значи точно между тази граматика и граматиката на Мария Филипова се колебаех и накрая доцентката от курса ми каза че на М. Филипова е най-добрата граматика на БГ език, иначе ти доволна ли си от тази на Кацарова?
И аз бях пред същата дилема, но накрая си купих тази на Летера...
За тези, които са фенове на футбола (и по-специално на English Premier League - за мен най-доброто футболно вътрешно първенсто) и искат да тестват и подобрят уменията си за слухово възприемане на езика, нека си дръпнат от "www.zamunda.net" този торент "BBC "Match Of The Day" / 01.03.08" - обзорът на BBC за тази събота. Стопихме (Man Utd ) разликата от Arsenal само на 1 точка!
Супер! 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А защо си купувате граматика на бг език? 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .