След представлението на СС на 28.02.2008 г.

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

След представлението на СС на 28.02.2008 г.

Мнение от The_Guide_Of_The_Student »

Здравейте колеги
Днес се проведе общо събрание на СС.
До последния момент бях решил тази вечер да си свърша някаква полезна работа,
но хайде, ще отложа работата за утре, нали имам безплатни билети
(почти де, само 1% от таксата за обучение) за цирка, не можах да се сдържа и
отидох. Представлението се проведе в 45-та аудитория.

Както и се очакваше на заседанието в началния час не можа да се събере кворум.
Тези, които не дойдохте - много сбъркахте. Представлението не беше за изпускане.
Следващия път си носете плодове и зеленчуци, без значение срока на годност.
Да е още по-весело. Очакванията ми за спокойно събрание обаче не се оправдаха.
Да не се отплесвам от същината. Хронология:
Лидерът от юридическата градина предложи на почитаемото общо събрание(по-скоро малка част от него) до 19 часа да не се губи време, а да се дебатират проблемите, които в 19 часа просто да се гласуват. Ще си кажете няма лошо. На седянка 1 час. Не стана така. Ръководството на съвета раздаде на членовете изрезки от вестник "Телеграф" с написани компромати от един от членовете на съвета срещу директора на университетските общежития - г-н Петко Горанов. Пиша компромати, защото всеки е невинен до доказване на противното, а освен това г-н Горанов даде подробни обяснения(над 30 минути) на общото събрание и ще заведе граждански иск срещу авторът на статията, като спечелените от делото пари обеща да дари за Университета.
На г-н Горанов беше зададен въпрос дали е вярно, че настоящия председател на съвета го е рекетирал - отговорът беше положителен. В залата присъстваха 20-на човека. Не само студенти. Не искам да коментирам. Трябва да е ясно, че не съм по никакъв начин страна в конфликта. Като представител на Студентите в Университета искам всичко да е честно. А явно в момента нещо не е както трябва. Червените бузки много издават.
След това се почна нещо като дебат между председателстващия съвета и г-н Горанов. Губещата страна в дебата постоянно прекъсваше и не след дълго предложи на общото събрание да гласува прекратяване на дебата и външните хора да напуснат залата и останалата част от заседанието да се проведе при закрити врати. От какво го беше страх? Естествено предложението се прие с гласовете на 10-на пионки, защото и без това на събранието се събраха под 20 от членовете на СС. Уж дебата се прекрати и темата с общежитията и рекета щеше да се затвори.
А то като се почнаха едни мазни обяснения. Да знаете колеги, ако пиете олио, не злоупотребявайте, че е противопоказно. За да не навлизам в подробности ще го опиша образно. Имате въображение, ще си го представите.
Лидерът обяснява, че 2 и 2 е 5. Нещо ми се стори не както трябва. Като
премисли ясно и категорично, лидерът каза: 2 и 2 е 6. Супер, така по-достоверно звучи!
Обаче лоша работа, чудя се дали такива случай с проблеми при смятането са частни.
Някак си така и не можах да повярвам, че 2 и 2 е 5. И 6 май не е, колкото и достоверно да звучи.
Както е тръгнало ще почна да си мисля, че средното образование в България има проблем.
Как е можало да изтърве такива мозъци? Голяма грешка, голям проблем.

В 19 часа пак нямаше кворум, но се задейства механизма на "Правилника Станков" за падащ кворум. 1/4, това е кворума. Иновация. Гледайте и се учете.
Друго стана след това? Ами председателството предложи да се избере комисия, която да избере комисията по социално битовите въпроси на учащите - 5 студента, онези от КСБВУ, които ще се занимават с настаняването в общежитията.
Предложените естествено бяха избрани. Пионките гласуват в строй.

Друго - председателството предложи Иван Николаев от ГГФ за член на управителния съвет на ПСБО. Знаете, избора на гласуването е ясен. Всичко е предварително предрешено.
Да е ясно, че момчето въобще не го познавам и не казвам нищо лошо. Но защо точно него? Искам да видите това:
Някой може ли да провери тези благороднически организации?
СДРУЖЕНИЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ "ПРОМИС"
СДРУЖЕНИЕ „МЛАДЕЖКА ИНИЦИАТИВА ЗА РАЗВИТИЕ 2007"
Ей, много съм мнителен, но какво да правя.

А нали знаете кой е представителя на студентите в контролния съвет на Университета?
Николай Колев от юридическия факултет. Посочен от всесилния председател.
Не го познавам, но вижте това:
"България ВИП Реал Истейт" ООД
Някой може ли да провери и тази благородническа организация? Да не би нещо да съм се объркал.

Освен това, както може би знаете председателството пое ангажимент към академичния съвет, студентски съвет да приеме демократичен правилник до месец март тази година. Най-любезно председателството предложи на моя милост, Момчил Тодоров, Георги Мицов, Дияна Мирлева и Николай Колев като председател на комисията по изготвяне на правилник, да направи нов правилник. Знаете ли какво ще стане? Първо Николай Колев не е проявил никаква инициатива за новия правилник и опит да осъществи каквито и да е контакти с останалите от комисията за изготвяне на нов правилник. Председателството ще направи козметични промени, а не както иска академичния съвет. След това ще има масова мобилизация на пионките. Обаждания по телефона да се дойде на следващото събрание до може би две седмици. На живот и смърт. Очаквайте го да се обажда по телефона. Ще се скъса да ви се обажда. Да сте подготвени. На следващото събрание Николай Колев ще внесе козметиката да се гласува от членовете. Тъй като ще има спорове, че мнението на останалите изготвящи правилника не е взето под внимание ще се каже: "Ама вие не сте проявили никакъв интерес. Как смеете сега да обвинявате. Ама какво сте направили вие за студентски съвет? Как въобще смеете да идвате на събрание и да задавате въпроси? Този правилник е съгласуван с най-добрите юристи. Професор Средкова го одобри напълно, юридическия отдел се разтопиха от удоволствие като го видяха само. Давайте бързо да го гласуваме". Днес, понеже задавам много въпроси председателството ме заплаши с искане на оставката ми като представител на студентите, че много съм му пречил и съм създавал смут в така добре работещата организация. Вероятно правилника ще се приеме скандално, както и "Правилника Станков" през март 2006 г. След това ще се даде на академичния съвет. И пак ще почнат да се дават обяснения на професорите мазно мазно, че 2 и 2 е равно на 5. Че правилника има пълна подкрепа на общото събрание и останалите глупости. И понеже професорите ще гледат и няма да вярват на очите си, както преди 2 години, когато "Правилника Станков" беше обявен за тоталитарен, 2 и 2 ще стане 6. Супер! Звучи по-достоверно.
Едно му признавам на председателството. Обеща да ръководи съвета авторитарно и даже се престарава. Нещо ми стана смешно. Сетих се за Путин.
http://www.youtube.com/watch?v=0SHsg20-9LM
Да не стане някаква грешка, знаете, че много уважавам президента на Русия в оставка. Не случайно го обявиха за личност на 2007 г. ако не бъркам.

А, нещо позитивно. На 7-ми март ще бъдат раздадени цветя и мартеници по случай 1-ви и 8-ми март. Да ходите на лекции, че да не останете без мартеница.

Да не забравя, нали знаете колко струва наема на
1 стая в 8-ми блок? 300 лева на месец. Честито.
По достоверна информация от негово председателство(още декември 2007 беше обявено) фирмата концесионер работи на загуба, само и само да вземе поръчката, да си направи реклама, че работи с Университета. Така че да не вземе някой да мрънка, че
е скъпо. Нали фирмата работи на загуба. Как ще е скъпо?

По принцип нали знаете какво е благородническа организация?
Структурата напомня на тази на Студентски съвет.
Работи се на загуба, за да се прави реклама.
Благородничество се нарича.
Учете се, много е хубаво.
Няма да правя реклама, за да не си помисли
някой конкурент, че ми се плаща.

Това е списъка с членовете на СС.
Подредени са на случаен принцип, по имена, за удобство.
Намерете вашите хора и им благодарете както вие си знаете,
за всичко, което ви се случва в Университета.

Александър Тодоров ФНПП alexanderbtodorov@gmail.com
Ангел Славчев ФКНФ aslavchev@gmail.com
Антон Димитров ФМИ anton.naskov@gmail.com
Антонина Динева ФМИ antonina.dineva@gmail.com
Валентина Соколова ФНПП valentinasokolova@yahoo.co.uk
Велин Шапкаров ФФ velin_sh@abv.bg
Веселин Тодоров СтФ pilezo@gmail.com
Гален Монев ИФ galen_m@abv.bg
Галин Георгиев ФФ galin_4@abv.bg
Галина Георгиева ФНПП vrindavana@abv.bg
Георги Кардашев ЮФ georgi_karashev@abv.bg
Георги Мицов ФМИ george_mitzov@abv.bg
Гергана Антонова ЮФ miss_croft@abv.bg
Дана Накова ИФ
Даниела Петрова ФКНФ danyadams@gmail.com
Диана Мирлева СтФ dianam87@abv.bg
Димитър Динев БФ
Димитър Караманчев ФМИ dkaramancheva@yahoo.com
Елена Апостолова ЮФ Lli_apostolova@abv.bg
Елена Дачева ФКНФ edacheva@mail.bg
Елица Цонева ФФ
Емилия Хубавенска ФЖМК emcho.h@gmail.com
Иван Лесов ХФ lesov@abv.bg
Иван Николаев ГГФ bativanio@yahoo.com
Иванка Кърджева ФСлФ r_k@mail.bg
Ирина Манолова ФКНФ Irina_1988_@abv.bg
Калоян Божилов ФП kaloian_bozhilov@abv.bg
Кристина Маринова ФКНФ kristina_marinova11@abv.bg
Марина Генова БФ marina3692@yahoo.com
Мария Бележкова ФНПП marya_belezhkova@abv.bg
Мария Кутелова СтФ masha.kutelova@gmail.com
Мария Петкова ФЖМК merian_the_first@abv.bg
Мартин Сирашки ФФ msirashki@gmail.com
Мина Керанова ГГФ mina_keranova@hotmail.com
Мирена Желева ФЖМК mouth_upgrade@abv.bg
Момчил Тодоров ФФ todorov.momchil@gmail.com
Николай Алипиев ФМИ Nikolay_alipiev@abv.bg
Николай Величков ФзФ pebko_malkia@abv.bg
Николай Колев ЮФ ntkolev@abv.bg
Николай Нинарски ФМИ
Оник Арабян ГГФ o4ko@abv.bg
Петя Николова ФНПП petinka_la@abv.bg
Пламен Танев БФ tanevplamen@gmail.com
Радослав Киров ФСлФ vaneskata@abv.bg
Радостина Пехливанова ФФ radost_vip@abv.bg
Радостина Чикова ЮФ r.tchikova@yahoo.com
Райна Попова БФ popova_raina@yahoo.com
Светлозар Панайотов ФСлФ sv_ltlio@abv.bg
Светослав Станков ЮФ stankov.stankov@yahoo.com
Соня Петрова ФКНФ sonija_petrova@hotmail.com
Станил Мандов ХФ stanilmandov@abv.bg
Стефан Василев ЮФ steff@globcom.net
Теодор Нунев СтФ teo_nunev@yahoo.com
Тодор Райков ФФ t.raykov@abv.bg
Трайче Попов БогФ forza_juve87@abv.bg
Траян Калнаков ФП trayo@mail.bg
Христина Терзиева ФП Tinaterz_14@abv.bg
Цвета Георгиева ЮФ cveta.georgieva@gmail.com
Явор Григоров ФзФ mravkata@abv.bg
Яна Мутафчиева ИФ

За да няма никакви спекулации ще отправя публично едно послание към председателстващия все още съвета:
Станков, откажи се от Студентски съвет(Нали ми се обади по телефона на 12.12.2007 вечерта да ми кажеш, че се оттегляш? Нали го каза това на проф. Попиванов и на други студенти? Нали те оставихме цял месец да оставиш остатъците от организацията намира? Защо не го направи?), докато не си направил още глупости.
От теб би станал много добър търговец. Имаш всички качества.
Не юрист. Не се занимавай с това. Разбира се завърши си и право, ще ти помага.
Бягай и от публични постове. Характера ти изключва да имаш какъвто и да е успех в тази област. Само врагове си създаваш. Твоето място е в частния сектор, но внимавай. Ще прецакаш веднъж, дваж, а след това нали знаеш какво следва?
С най-добри чувства. Оттегли се, незабавно. Не е нормално в зала с по-малко от 20 студента, на по 20-на години, които почти не се познават, да се гледат на кръв. Ако всичко беше наред, както се опитваш да го изкараш това нямаше да е така. Не са виновни тези, които задават неудобните въпроси, а тези които вършат глупости и после не искат да отговарят за глупостите си. Нали знаеш приказката за лъжливото овчарче?
Загубиш ли доверието веднъж, след това край. Няма връщане.
Частния сектор - това е твоето място, обаче гледай да не прецакваш. Послушай ме.
Не го приемай наставнически, въпреки, че си по-малък на години.
По-приятелски от това не мога да бъда.

Всяка прилика с благородници, градини и други лица и събития
сигурно трябва да е случайна
bhbulgari
В началото бе словото

Re: След представлението на СС на 28.02.2008 г.

Мнение от bhbulgari »

Форумен мишок!
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Смешник! :D
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Мнение от Dobromir »

На това общо събрание ли е взето решение за дамите-студентки да се купуват гербери за по 3 лв. парчето, или това си е решение на председателя :lol:

Май ще излязат левче парчето, ама ако не е било ръководството, което наминава покрай цветарските магазини....

:flower:
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”