Логически/математически задачи
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Логически задачи
В реалността наистина няма удар от гилотина защото човека си е бил жив и здрав,до момента в който наистина умира,но има нещо друго,което ЛОГИЧЕСКИ НЕ СЕ ВРЪЗВА с историята...помислете.Можете да ми задавате въпроси,на които да мога да отговоря с да и не 
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Нямало как да предусеща смъртта, защото предните пъти винаги са го спасявали?
Освен това, по принцип, на съм никога не можеш да умреш. Винаги се събуждаш преди да умреш, защото мозъкът ти възприема, това, което ти се случва насън като реално и той не може да възприеме смъртта. Ако допуснем, че някой сънува как умира, то тогава той наистина умира и в реалния живот, при всички положения в абсолютно същия момент.
Освен това, по принцип, на съм никога не можеш да умреш. Винаги се събуждаш преди да умреш, защото мозъкът ти възприема, това, което ти се случва насън като реално и той не може да възприеме смъртта. Ако допуснем, че някой сънува как умира, то тогава той наистина умира и в реалния живот, при всички положения в абсолютно същия момент.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Не не е това.Наистина е вярно,че насън не може да умре човек.....но не е това.Задаваите ми въпроси
Жокер:Търсете нещо,което ЛОГИЕСКИ не е възмовно! 
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имам още две предложения:
1. Няма как да е запомнил втората случка за цял живот, защото е бил... умрял
2. Втората случка е, ами - втора. Каза, че имало една случка, която запомнил за цял живот, после я разказваш и после казваш - "И случката се случила..."
1. Няма как да е запомнил втората случка за цял живот, защото е бил... умрял
2. Втората случка е, ами - втора. Каза, че имало една случка, която запомнил за цял живот, после я разказваш и после казваш - "И случката се случила..."
Peace is a lie. There is only passion.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ей това не ми се връзва на мен - поне не си спомням аз да съм сънувала, че сънувам.jujoni написа:и в съня си сънува...
Т.е. излиза, че той сънува, че сънува, че е на гилотината... това не ме кефи нещо. Всичко останало си изглежда съвсем наред - поне логически.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- .:Shashi:.
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: shashi
- Обратна връзка:
Каква е тая война, в която е бил ветеран и го гепват туземци? И каква е тая гилотина при туземците? Аз обаче съм зле с логическите задачи (може би отсъствието на логика в цялостното ми мислене ми пречи малко...
) и смирено ще почакам някой хубав отговор... Иначе е изродска задачка

"Аз съм по-добър от него - мен Ти сътвори от огън, него от глина!"(сура 38 76)
Извинявам се за допуснатите грешки,но това е защото я карам на спомени тая задача
Иначе Търговецът на кристал е на прав път почти.Войната няма значение,нито пък какво е правила гилотината при туземците.... Детайлите не са важни
Ако искате да дам отоговора или и аз незнам......
Жокер: Войната няма нищо обчо,нито сбиркиъте на ветераните.ЕДИНСТВЕНОТО ВАЖНО НЕЩО Е СЪНЯ И ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТОВА.....Там е логическите грешка...
кажете ко да прая .... да чакам някой да отговори или да дам отговора

Жокер: Войната няма нищо обчо,нито сбиркиъте на ветераните.ЕДИНСТВЕНОТО ВАЖНО НЕЩО Е СЪНЯ И ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТОВА.....Там е логическите грешка...
кажете ко да прая .... да чакам някой да отговори или да дам отговора
мисля че си поправих условието на задачата,но ако има някакви неточности ми кажете 
- javortomov
- Драскач
- Специалност: МО, ЮФ
- Курс: втори
Не може да предусеща смъртта си в съня?
тупването по тила се възприема в съня и понеже човек не може да умре на сън дядото най много да се събуди и да види че е на църква.
тупването по тила се възприема в съня и понеже човек не може да умре на сън дядото най много да се събуди и да види че е на църква.
Варваринът тук съм аз, защото никой не ме разбира. (Овидий)
- Longbow
- Паисий
- Курс: втори
Добре де, на мен не ми е ясно - защо ще го удря/потупва по тила? На неделната литургия (предполагам) има много народ, а движението, което трябва да направи, за да го попупа по тила, е в най-малка степен незабележимо... Така по-скоро би привлякла внимание, отколкото да спести предполагаемото унижение някой да види съпруга й спящ на църква... Освен, ако не е седяла зад него, което не ми се струва много вероятно по ред причини...
Имам и второ (доста по-адекватно) предположение:
Това ми се струва нелогично (да, знам че има една камара болести, които причиняват сънливост, но не мисля че това е насоката).
Имам и второ (доста по-адекватно) предположение:
Твърде скоро, след събуждането си, заспива пак...Въпросната случката се случила в една обикновенна неделна сутрин

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Longbow,
Принципно си прав, но със сигурност не е това. Или поне аз не виждам възможност да има връзка.
Усещам, че решението хич няма да ми хареса.
Принципно си прав, но със сигурност не е това. Или поне аз не виждам възможност да има връзка.
Усещам, че решението хич няма да ми хареса.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Не се захващайте за детайлите толкова много.Това чв на литургията имало много хора....бля бля не е това.Нито пък болестите и тем подобни решението е ЛОГИЧЕСКО.Предлагам ътре по това време да пусна вече отговора..... 
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
И аз...Търговецът на кристал написа:Усещам, че решението хич няма да ми хареса.
Отговорът е: Няма как да знаем какво е сънувал,понеже е умрял в сънят си.Да,наистина е умрял и точно от там идва ЛОГИКАТАААА!!!!Не е толкова трудна като знаеш отговора.... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ооооо, wtf...То взе, че ми хареса, но никога, ама никога не бих се сетила...
Браво, добра е!
Браво, добра е!
В края на ноември
В края на ноември