КСК 2008 - САМО история
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - САМО история
Е, да, ама от този въпрос се дават Балканските войни. Самостоятелно този раздел няма да се падне, защото е хронологически отрязък, който може да съществува единствено с балканските войни като негово логично продължение. Иначе в такъв случай би трябвало темата да се формулира като "България в началото на 20 век" и да включва материала от 1900 - 1912. Само че този материал не е включен в програмата
Хубавото е, че и в определянето на темите има формулировки, които са подчинени на историческата логика, и такива, които не са. Поне така мисля аз, а и моят даскал. Но иначе Бавария е прав, че ако се замислим, може би нявсякъде някаква годишнина ще открием 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ами вие се учете, пък такива прогнози ги оставете за тези, които са си клатили краката.
Не е никак трудно. Щом аз влезнах, както се казва, зна
и и вие можете ;-]
Не е никак трудно. Щом аз влезнах, както се казва, зна
и и вие можете ;-]
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Чух по новините на канал 1, че правят изпита по история 4, вместо 5 часа. Знаете ли дали е вярно (макар че щом го казват по телевизията би трябвало да е
). Ако наистина е така, как мислите това по-добре ли е за нас или можем да го причислим към нещата, за които да се притесняваме? 
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
А ние от набор 90-ти ще гледаме и ще се запознаем с новата практика ! 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- freaky_girl
- В началото бе словото
Едва ли ще стане само с гледане... аз като гледам си мисля, че ние ще сме по-прецакани просто защото сме 90-ти набор
ама с учене се надявам, че може да компенсираме "големия си късмет"!
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
Е,конкретно това не е особено състоятелен аргумент,защото вече неколкократно разни служебни лица от МОН увериха,че матурите тази година ще са достатъчно лесни.Конкретно аз съм сигурен,че трудността ще е еквивалентна на изнесената примерна матура на сайта на министерството.А вече за следващите години предвиждам постепенно повишаване на сложността(въпреки че при масов fail това може и да не се случи).2.Ние сме първия випуск, който ще държи ДЗИ.
Humanism is death disguised as life.
- vasileva_n
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Стига сте се оплаквали с тия матури омръзна ми на всяка тема да се говори за тях!Вземете малко и се успокойте!Нали знаете в че тази държава все трябва някой да е пре...н за съжаление тази година сте вие 
"За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина."
Това отдавна се знае в интерес на истинатаSilmarien написа:Чух по новините на канал 1, че правят изпита по история 4, вместо 5 часа. Знаете ли дали е вярно (макар че щом го казват по телевизията би трябвало да е). Ако наистина е така, как мислите това по-добре ли е за нас или можем да го причислим към нещата, за които да се притесняваме?
- freaky_girl
- В началото бе словото
Точно така е! Матурите не ви пречат изобщо, тъй като те ще са само на хартия. Въпроса е да се издържат (а трябва да си много зле за да не изкараш 4 и нещо на матурата по БЕЛ). За следващия випуск (т.е 90) вече не се знае каква нова умност ще измислят.Но да гадаем е губене на време- учене му е майката. 
explorer, съкровище,explorer написа:Е, да, ама от този въпрос се дават Балканските войни. Самостоятелно този раздел няма да се падне, защото е хронологически отрязък, който може да съществува единствено с балканските войни като негово логично продължение.
какво "логично продължение" те гони като периодът е преди, а не след Балканските войни?
Nessun dorma, nessun dorma!
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
Може би защото Балканските войни са негово логично продължениеCalaf написа:explorer, съкровище,explorer написа:Е, да, ама от този въпрос се дават Балканските войни. Самостоятелно този раздел няма да се падне, защото е хронологически отрязък, който може да съществува единствено с балканските войни като негово логично продължение.
какво "логично продължение" те гони като периодът е преди, а не след Балканските войни?
Последно промяна от steamer на 08 Мар 2008, 17:35, променено общо 1 път.
Humanism is death disguised as life.
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Calaf, "съкровище", именно че става въпрос за период "преди" балканските войни. Този период обхваща годините от 1901-1912. Отрязъкът засяга обявяването на независимостта на България, както и последвалите правителства. Но логиката води към това този "отрязък" да се даде в по-обширна тема или с периода от началото на XX век (каквато беше темата до 2006 г.), или с балканските войни (както формулират от СУ целия въпрос). Тъй като става въпрос за 4-часов изпит, мисля, че това е невъзможно да се случи... Апропо, в учебниците точно за този "отрязък" пише около 1-2 странички... Доста е красноречиво сякаш...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- o_O
- В началото бе словото
- Специалност: Археология
Има как да ви се падне, учете си всичко, защото накрая може да сте неприятно изненадани.
Незнам може да се падне част от нея. Много се чудя какви формулировки ще измислят на темите, нали щели да ги режат за да пишем по-конкретно.nadejda_mitova написа:С други думи- за независимостта няма как да ни се падне да пишем тази година в СУ при 4-часов изпит.