Въпрос на принципи

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Въпрос на принципи

Мнение от Мила »

И така хипотетична ситуация:
Момче, момиче (всъщност половете нямат значение). Между двамата определено има искри, тръпка, химия, сексуална енергия. Единият има връзка, но не му пука особено и е решил да оползотвори тази химия/енергия и тн. Ако сте в ролята на другия, ще ви пука ли?

До един момент лично аз предпочитах да не се занимавам с обвързани, колкото и да са готини и неустоими, докато не осъзнах, че не аз трябва да пазя и защитавам чуждите връзки. Ако двете страни нямат уважение към връзката си, защо да имам аз? А ако се поддава на най-малкото изкушение, значи проблемът не е в изкусителя, а в изкусения, нали?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Re: Въпрос на принципи

Мнение от Xin »

Зависи каква е целта, ако е за забивката, не си длъжен да уважаваш нищо, което тези, които притежават на уважават. Но ако целта ти е сериозна връзка, шансът след месец ти да си изоставена е доста голям...
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ъм. Най-вероятно не. Аз някъде бях писала, че разбера ли, че човекът си има партньор, ми угасват всякакви искри.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

на далавера си само ако искаш от съответния човек нещо за 1 нощ и не сте приятели.(защото колкото и да не се уважават помежду си двама души ако са твои приятели не бива да се набъркваш)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Няма да ми пука, честно казано. Защо ли...

1. Ако връзката на момчето е сериозна и перфектна, то се очаква той да ме отреже още от самото начало и да ми покаже къде ми е мястото. А щом не го прави, значи нещо им куца в отношенията. Аз какво съм виновна, че другите жени не знаят как да поддържат интереса на мъжа си и губят интереса му? Техен проблем, да се спасяват. И най-красивата жена на света вече е омръзнала на някого.

2. Не можеш просто да "откраднеш" някого - човекът отсреща също си има воля, характер, мнение, чувства. Решението го е взел той. А ако не е мислил, пък само е действал, то пак сам си е виновен.

3. Щом не е намерил у приятелката си онова, което търси, а аз съм свободна и съм склонна да му го дам - то защо не. В края на краищата, вината не е у мен, защото ако не съм аз, то най-вероятно ще му го даде друга. Винаги намираш, когато търсиш...

Колкото до това, което каза Xin... Има много момчета, които са хойкали доста навремето, но след като си "намерят майстора" се кротват. За известно време поне. Иначе в случая само за забивка си говорим. Няма как да става дума за сериозни чувства и любов, когато хората не се познават достатъчно добре (любов от пръв поглед? да, да...). А дали ще се получи нещо повече или не - времето ще покаже. Но няма как да разбереш дали ще стане, ако не дадеш шанс на нещата.

Иначе личният ми опит говори, че изневеряващите мъже в по-голямата си част действително изневеряват системно и с такъв е най-добре сериозно да не се хващаш. Изключения има, но малко. Не че мъжете не са в състояние да разделят любовта от секса (да, това е чудесна способност, която те добре я умеят), но предпочитам да не ми се смеят хората на големия чифт рога, лепнати от някой несериозник. Прецакващо е да си гадже на такъв и да го обичаш сериозно. Да си "другата жена" обаче, си има сериозни предимства, които мисля, че няма нужда да изреждам ;)

Разбира се, и дума не може да става за нещо, ако това е гаджето на приятелка.
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
sobriety
В началото бе словото

Мнение от sobriety »

Чисто хипотетично?;)
Не се занимавам със "заети хора", особено когато става въпрос за сериозна връзка. Съмнението би ме преследвало през цялото време.

А колкото "открадването" - в случая (хипотетичен;) ) когато става въпрос за гаджето на приятел/ка , си е точно такова. Непростимо...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

sobriety написа:Чисто хипотетично?;)
Не се занимавам със "заети хора", особено когато става въпрос за сериозна връзка. Съмнението би ме преследвало през цялото време.
+1.
Имала съм възможност, но реших да не се възползвам. Не е като да не се питам какво щеше да се случи, какво щеше да последва... I guess we'll never know. Но не мога да кажа, че съжалявам - спя си спокойно, а онази връзка, все пак, оцеля.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

чисто хипотетично напоследък доста мисля по този въпрос (слава богу наистина не става дума за мен) и все още не съм измислия нищо :|
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

иебаньие
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Бавария, прекланям се пред таланта ти да обобщаваш всичко с една дума.
Xin написа:Зависи каква е целта, ако е за забивката, не си длъжен да уважаваш нищо, което тези, които притежават на уважават. Но ако целта ти е сериозна връзка, шансът след месец ти да си изоставена е доста голям...
Подчертавам, че разиграваме хипотетична ситуация, която засега няма нищо общо с мен.
Освен това за протокола - огромна част от сериозните връзки са започнали като "за забивката", така че това не може да се предвиди. Зависи от това колко си паснат двете страни извън леглото.
renesanz написа:на далавера си само ако искаш от съответния човек нещо за 1 нощ и не сте приятели.(защото колкото и да не се уважават помежду си двама души ако са твои приятели не бива да се набъркваш)
Ако са ми чак такива приятели изобщо няма да се стигне до прехвърчането на искри в този кръг.
sobriety написа:А колкото "открадването" - в случая (хипотетичен;) ) когато става въпрос за гаджето на приятел/ка , си е точно такова. Непростимо...
Горното. А и какво значение има, дали става дума за гаджето на познат или не? Освен това всички пропускате съществения момент, че никъде не съм споменала, че ще се "краде"... по-скоро за "вземане на заем" става дума.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Мила написа:Освен това всички пропускате съществения момент, че никъде не съм споменала, че ще се "краде"... по-скоро за "вземане на заем" става дума.
:twisted: Стига някой да не раздуха историята на всичките си познати, всичко е наред.
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
fuksia
От дъжд на вятър

Мнение от fuksia »

Ако отсрещната страна ме привлича неудържимо се хвърлям с главата напред. През цялото време ще изпитвам угризения и ще мисля по въпроса (склонна съм към безкрайни размишления). Не опитам ли, ще съжалявам. НО, ще си имам едно наум! Щом момчето е склонно при връзка да търси странично забавление най-вероятно същото ще ме сполети и мен :? .
A smile is free.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ебахти, колко ви е трудно, щом толкова много мислите за такива неща :roll:
medicate, medicate
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Според мен си зависи от човека насреща и доколко ти се иска да се пробваш... а като стане нещо, никой не мисли за третия човек - гаджето...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

phoebe написа:Ебахти, колко ви е трудно, щом толкова много мислите за такива неща :roll:
ако не мислехме толкова и ако не се въздържахме до сега десетки връзки да са заминали на вятъра,включително и моята.... :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”