КСК 2008 - литература и история

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - литература и история

Мнение от explorer »

Мерси! Ще си потърся такова "чудо" и ще тренирам бързопис, че иначе няма да стане работата :) А иначе за темата - определено акцентът трябва да е върху Аспарух и Тервел, ама това го осъзнах чак когато бях към края на втория час и затова се отказах :)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

explorer написа:Мерси! Ще си потърся такова "чудо"
Ако го намериш това "чудо", кажи ми моля те каква марка е поне,че ако вляза в книжарницата да търся химикал за бързопис,май ще ме изгледат по-зле отколкото като си търсих 6 еднакви за първия си изпит :roll:
^КeN^ много ме зариби в търсенето на тия химикали,защото скоростта ми е проблем... :shock:
Imfuckinpossible is nothing... =]
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

slvn написа:
explorer написа:Мерси! Ще си потърся такова "чудо"
Ако го намериш това "чудо", кажи ми моля те каква марка е поне,че ако вляза в книжарницата да търся химикал за бързопис,май ще ме изгледат по-зле отколкото като си търсих 6 еднакви за първия си изпит :roll:
^КeN^ много ме зариби в търсенето на тия химикали,защото скоростта ми е проблем... :shock:
Нз дали си от сф :) има едни във магазина Orange Славеков(площада) смисъл една бройка струва 1,98 кинта марката е Figno(ball-pen) демек с гел.Има синя и черна,но синята е мн.яка :D С нея няма нижда да натискаш,пишеш като стрела.На пробен изпит в Су(от курсовете ми) изписах за 4 4аса 24 страници,а аз пиша ситно.Е*а ми се маиката на раката ама какво да се прави :D Доста скъпички излизат щото една химикалка ти е за 20 стр.,а струва 2 кинта,ма за изпита ше се прежаля :albino: :albino: :albino: То и аз мн се зарбибявам по тея щуротии.Кат си наумя нещо,че ще стане,начи ще стане :D Беше ни дошъл В.Гюзелев в аудиторията(моя даскал му е асистент) и кат го видех как пише с това чудо и го питах от каде го е зел :D Мн.съм нагъл :albino:
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

^KeN^, човек, цена нямаш :) Ще го потърся това нещо още тия дни, че да взема и аз да опитам, иначе с моя бързопис може и да достигна скорост на писане, нужна за изпита, към 2009 г. :D С малко практика и с тая химикалка би трябвало да се пооправят нещата :) Благодаря пак!
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

^KeN^ ,не съм от София (все още :roll: ),но този ориентир е доста по-добре от "чудо" :wink: мерси за инфото,утре мисля да го потърся... :toothy7:
Imfuckinpossible is nothing... =]
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

А знаете ли дали ще бъдат организирани курсове по история през априлската ваканция и дали все още бих могъл да се запиша? Ще съм благодарен и на предоставени координати! :)
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

gbog написа:А знаете ли дали ще бъдат организирани курсове по история през априлската ваканция и дали все още бих могъл да се запиша? Ще съм благодарен и на предоставени координати! :)
На сайта на ИФ в секцията за кандидат-студенти има линк. Ето този: http://if94.hit.bg/ Там си пише за всички възможни курсове :)
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Как за 6 дена ще разработят 18 въпроса :D:D:D това е машина за изкарване на пари бре,никой ли не го знае това :albino:
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Това и на мен ми се струва едва ли не в сферата на паранормалното. Лекции, после разработки (и то 18) от нас... Моля някой, който е присъствал на този сгъстен априлски цикъл през предишните години, да ни светне малко как обикновено се процедира при толкова малко време на разположение :wink:
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Аз бях на априлския курс миналата година.
Общо взето се пише много усилено през цялото време,коеот е от 9:00 до към 17:00 следобед.Правят се почивки на 45мин и една голяма почивка на обяд за около 1 час.
Обаче много се пише.Някои преподаватели диктуват темите,други си водят лекция,т.е. всеки си записва каквото реши и каквото успее.
Аз лично започнах да пиша темите още от първия ден на курса,но успях да напиша само 11 теми,които да предам за проверка.Темите не се предават веднага след курса а след една седмица в Ректората...получават се пак някъде след 10тина дни,ако не се лъжа.
Моите теми бяха оценени между 5.00 и 5.75..имайте предвид ,че е почти нереално да ви напишат 6.На курса ни обясниха и причините.
НО:Не разчитайте само на този курс.Аз на предварителния си написах темата дословно както ни я бяха диктували на курса , но се оказа,че са ни я предали без последния важен въпрос,който включва темата..и аз я научих съответно без този абзац...и имам 4.50
На редовния се падна пак любимата ми тема...пак я написах дословно(само бях объркала годините на управление на Кардам) и имам 5.25
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Много ти благодаря за изчерпателния отговор. :) Иначе на теб кои от преподавателите най-много ти допаднаха и за кой исторически период, според теб, получи най-солидна подготовка от този курс?
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
o_O
В началото бе словото
Специалност: Археология
Курс: трети

Мнение от o_O »

Мисля, че тези курсове са ви излишни... Учете си сериозно у вас и няма да имате проблеми. Четири часа - напълно достатъчни. Когато кандидатствах, през последния час и половина нямаше много останали хора. Успех!
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Ти как се справи на изпита и какво ползваше като източници за ученето на темите, защото виждам, че си студент по археология?
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
Derek
Пишеща машина
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Независимо дали темите са дълги или къси и дали ви "кефат" :) или не. Трябва да ги учите вместо да пишете фермани във форума и да си търсите "бързи химикалки". Има много хора, които са влезли без да са писали с бързи химикалки. Намирате си темите, сядате, учите /уточнявам: не ги зубрите, особено по литература трябва разбиране/, отивате и написвате, каквото знаете по темата, която се падне...кратко и ясно. Щом сте тръгнали да кандидатствате с тези два предмета значи малко или много ви се отдават и/или ви харесва да учите по тях. Нямате време да разпитвате как са влезли другите, сядайте и учете. Колкото по-задълбочено четете, толкова повече време ще ви остава за почивка. Не си губете времето за безсмислени разговори. По-хубаво е след като си чел часове наред, да излезеш малко сред хора и да се разходиш.

П.П. Може изпитът да ви е 4 часа, но доколкото чух май имате предварителен по Литература и т.н.

Желая ви късмет, дано ви се падне нещо по-леко и по двата предмета и дано сте доволни от себе си после. :wink:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
Fifoza
От дъжд на вятър

Мнение от Fifoza »

Имам един малко по-нестандартен въпрос. Някъде из разработените теми за Христо Ботев срещнах твърдението, че стихотворението "Обесването на Васил Левски" е незавършено и в непубликувания си вариант е имало още една, финална, строфа.

Имате ли представа дали това е вярно и ако да, бихте ли ми казали как е завършвало тогава?
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”