Логически/математически задачи

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Re: Логически/математически задачи

Мнение от Methuselah »

Нов въпрос: Съществува ли триъгълна пирамида, такава, че 2 от околните й стени да са перпендикулярни на равнината на основата? ;)
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Methuselah написа:Нов въпрос: Съществува ли триъгълна пирамида, такава, че 2 от околните й стени да са перпендикулярни на равнината на основата? ;)
Да, общата им права е тази на която лежи върха на пирамидата... казано по друг начин - виж в ъгъла на тавана си, там се събират околните стени на такава пирамида....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Е, имаме пирамидата АBCD, която отговаря на условието. От нея, "отрязвайки" една част, не получаваме ли пирамида, която да удовлетворява предишната задача? ;) АBEFD?
Прикачени файлове
1.JPG
1.JPG (14.97 KiB) Преглеждано 500 пъти
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Eй, защо пускаш една и съща задача за втори път (май е същата като тази която беше пуснал в един момент съответстващ на дадено събитие от пространство-времето, в чиято епсилон околност ти обяснявах как може да има 4 прави минаващи през една точка такива че всяка една е перпендикулярна на всяка останала). :wink: :lol:

Е ~ 20 мин
feeer
В началото бе словото

Re: Логически задачи

Мнение от feeer »

kajete otgovora na zada4ata s dashterite!!!1-vata zada4a pls!!!!
Аватар
.:Shashi:.
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от .:Shashi:. »

Ето една, която я правехме по английски, от тоя с тип с решаването на случаи:

Един мъж излиза от затвора, след като е лежал 20 години за убийство и се качва в метрото. Срещу него сяда жена с ръкавици. Сваля си ръкавиците и бърка в чантичката си. Мъжът я убива, заловен е от полицията, но е пуснат след 24 часа. Защо?

Можете да задавате въпроси, на които се отговаря само с ДА или НЕ. Има 4 ключови думички: съпруга, любовник, градина, пръст
Изображение
"Аз съм по-добър от него - мен Ти сътвори от огън, него от глина!"(сура 38 76)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Човекът е влязъл в затвора заради убийство, но никой не знае, че е трябвало да убие друг човек. Били му казали, че трябва да застреля жена, която извади от чантичката си лист хартия, на който да пише "съпруга, любовник, градина, пръст". Човекът чакал на посоченото му място. Оттам минала жена, която извадила от чантата си лист с надпис "съпруга, любовник, градина, кал". Човекът бил изнервен от предстоящото убийство и не забелязал, че вместо думата "пръст" на листа имало "кал". Разконцентриран, човекът застрелял жената. Вкарали го в затвора. 20 години по-късно той излязъл на свобода, но в метрото видял жена, която вади от чантата си листа, който трябвало да му послужи като знак, обозначаващ жертвата. Тогава той извадил пистолета, който носел в джоба си и застрелял жената. Полицията го заловила, но бил освободен само след 24 часа, защото по време на дългия си престой в затвора, той се сближил и установил сексуални контакти с един от надзирателите, който, след дълги години съвестна работа в полицията, станал шеф на районното управление, където бил отведен човекът при втория си арест. Така бившият надзирател задействал своите връзки в системата и успял да уреди освобождаването на убиеца. Пистолетът, с който човекът застрелял втората жена, му бил даден именно от този негов приятел на излизане от затвора.

Познах ли? 8)
Аватар
.:Shashi:.
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от .:Shashi:. »

Ха-ха-ха, това ме разби! Ти си истински гений бе, човек... Направо като изкочило от някое криминале. Много ми хареса, може да го сложим като решение, нищо че не е истинското. :wink:
Изображение
"Аз съм по-добър от него - мен Ти сътвори от огън, него от глина!"(сура 38 76)
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

Много лесна задача:

Един влак минал покрай една коза и тя умряла. Защо?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Знаем яяя... обаче с овца... :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
jujoni
В началото бе словото

Мнение от jujoni »

А ще може ли да дадете отговор на онази задача пусната от Brainless Pirate на страница номер три.....там за мъжът който влизал в един бар... и така.....защото нещо не мога да си отговоря на нея :( :study:
:) :) :) `JuLsS` :) :) :)
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз

Мнение от Fed »

:lol: Tо дори вече пусках друга подобна преди с доста по различно условие и с абсолютно същата логика... :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Оф, тя е много стара и няма начин да я отгатнеш, ако не сте събрани 20 души и не я мислите поне 2 часа.
Този човек е бил корабокрушенец на самотен остров. Попаднал е там заедно със свой приятел. Като им свършили запасите, приятелят му почнал да му дава нещо, за което казвал, че е месо от албатрос. Приятелят му умрял, но него го спасили. След като се върнал в цивилизования свят, отишъл в ресторант и си поръчал месо от албатрос. Установил, че вкусът е съвсем различен и разбрал, че приятелят му е рязал части от собственото си тяло, за да оцелее той. Не можал да понесе истината и се гръмнал.
Ние стигнахме до отговора с основни въпроси като: ял ли е преди такова месо, изреждахме къде е бил - вкъщи, в ресторант... така стигнахме до острова. Сам ли е бил? Онзи оцелял ли е? И горе-долу така стана... но наистина ни отидоха 2 часа. И май шише водка, но не знам със сигурност, не съм участвала в унищожаването му. За мен тая задача е от тъпите, ама карай..
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
jujoni
В началото бе словото

Мнение от jujoni »

Мерси за отговора :) . Ако може и аз да побликувам една задачка.... някой може да я знае,но нека остави шанс на другите да си размърдат мозъка :)
Така,значи...
Един ветеран от войната,вече пенсионер,живее със съпругата си в тихо и спокойно градче,като всяка неделя ходят на служба в местната църква.След службата той се събира с останалите ветерани от войната и си припомнят отминалите времена.
За нашият ветеран обаче,имало една по-важна случка,която той запомнил за цял живот,и тя била следната:той бил пленен от група туземци и бил завързан за нещо като гилотина и точно когато гилотината щяла да се спусне,хората от неговият взвод пристигнали и го спасили от плен.

Въпросната случката се случила в една обикновенна неделна сутрин в местната църкава.Литургията си вървяла по нормалния ред,обаче нашия човек задрямал...и сънува как пак е пленен на острова от туземците,как е вързан на гилотината и вече предусеща,че краят му настъпва.През това време съпругата му забелязала,че е заспал и решила,че трябва да го събуди с лек удар по тила.Двата удара(от гилотината в съня и от лекия удар в реалността) съвпаднали и от големия стрес и шок дядото получава сърдечен удар и умира.

Има нещо в историята,което не е логически вярно.Кое е то?
Малко подробни станаха описанията ми ... ама нали трябва всичко да е достоверно :):):)
Последно промяна от jujoni на 26 Фев 2008, 19:03, променено общо 2 пъти.
:) :) :) `JuLsS` :) :) :)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ами... Гилотината не го е удряла, защото щеше да е мъртъв? Ако сънят е точна възстановка на случката, удар от гилотина няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”