Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
Re: Театър
В никакъв случай безкритично. Реагирам по-скоро на нагласата, че нещата са предрешени.
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Много хубава тема, сега пиша само, за да мога да следя развитието и и да се включвам с компетентно мнение 
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Малко по-нагоре в темата видях, че говорите за "Старицата от Калкута". И да споделя... много, много си заслужава. Гледах го миналия сезон, малко след премиерата... позабравила съм подробностите, но все пак си спомням, че останах повече от очарована. Актьорите играха забележително, сценографията също ми хареса, решена е в тъмни краски и е много стилна. Иначе спектакълът е съставен от редица скечове, повечето от които много забавни (някои дори брутални). На пръв поглед мини сценките нямат връзка едно с друго, ама това е само на пръв поглед... Спектакълът дава храна за мозъчето - който иска възприема само хумора и се смее от сърце, който иска задълбава нататък... и смехът се оказва малко горчив.
Иначе за хора с по-изнежен слух, не го препоръчвам...
) Но за мен е от спектаклите, които бих гледала отново.
Да попитам, някои чувал ли е нещо за "Есенна соната" в 199... Каня му се, но нямам инфо от първа ръка. Отзиви?
Иначе за хора с по-изнежен слух, не го препоръчвам...
Да попитам, някои чувал ли е нещо за "Есенна соната" в 199... Каня му се, но нямам инфо от първа ръка. Отзиви?
"Есенна соната" е доста "старо" представление. Сюжетът е 1:1 с филма на Бергман. Младен Киселов нищо не е бутнал. Този филм е много силен. Лично за мен беше любопитно, когато Киселов посегна към този сценарий, но леко бях разочарована. Струва си да се гледа, особено ако не си гледал/а филма. Но ако търсиш творчески подход към текста - няма такъв от страна на режисьора на спектакъла.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Присъединявам се към Джинджър. Аз даже си бях сериозно разочарована.
За "Старицата" - ще го видим това кабаре-ноар, дето толкова го хвалят. Усещам, че Снежина Петрова, Вяра Коларова и Малин Кръстев няма да ме разочароват. Въпросът е аз де съм бляла досега, та не съм успяла да се организирам да отида.
Предстоящи премиери:
15 март - "Симулатор за чифтосване" (Т199, с Жоро Спасов, Герасим Георгиев - Геро, Йоана Буковска) - гаранция-Франция, както е казал народът.
18 март - "Голямото кихотене" (ЦКТ, реж. Веселка Кунчева, с Мая Бежанска и Румен Гаванозов (и др.) - там гаранцията си е гаранция, при все, че не познавам текста. Не може да не си заслужава, толкоз време го коват тоя спектакъл, 100 пъти сменяха датата на премиерата... Билетите са пуснати в продажба, цените са 3 и 4 лв.
За "Старицата" - ще го видим това кабаре-ноар, дето толкова го хвалят. Усещам, че Снежина Петрова, Вяра Коларова и Малин Кръстев няма да ме разочароват. Въпросът е аз де съм бляла досега, та не съм успяла да се организирам да отида.
Предстоящи премиери:
15 март - "Симулатор за чифтосване" (Т199, с Жоро Спасов, Герасим Георгиев - Геро, Йоана Буковска) - гаранция-Франция, както е казал народът.
18 март - "Голямото кихотене" (ЦКТ, реж. Веселка Кунчева, с Мая Бежанска и Румен Гаванозов (и др.) - там гаранцията си е гаранция, при все, че не познавам текста. Не може да не си заслужава, толкоз време го коват тоя спектакъл, 100 пъти сменяха датата на премиерата... Билетите са пуснати в продажба, цените са 3 и 4 лв.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Благодаря ви за мненията. Наистина не съм гледала дори и филма и май по-скоро ще гледам него, а ще насоча вниманието си към някоя друга постановка. 
Иначе поздравления за темата. Виждам, че тук пишат наистина хора, които с интерес следят театралния живот у нас. За мен ще е удоволствие да се информирам от коментарите ви.
За да допринеса и аз с мнение... последно преди дни гледах Коко (Chanel) в 199. Приятна постановка, но май повече се впечатлих от прекрасната сценография и от Цветана Манева, отколкото от самия текст.
Иначе поздравления за темата. Виждам, че тук пишат наистина хора, които с интерес следят театралния живот у нас. За мен ще е удоволствие да се информирам от коментарите ви.
За да допринеса и аз с мнение... последно преди дни гледах Коко (Chanel) в 199. Приятна постановка, но май повече се впечатлих от прекрасната сценография и от Цветана Манева, отколкото от самия текст.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Определено. Сценографията мен много ме "хвана". Но и текстът не е лош. Абе, като цяло, приятна изненада, поне за мен.Mura написа:Приятна постановка, но май повече се впечатлих от прекрасната сценография и от Цветана Манева, отколкото от самия текст.
Аз днес гледах "Дванадесетте месеца" - знам, че не ви се чете за куклен театър, но ще си го кажа, ПЪК! Много беше хубаво и много се радвам, че "Ателие 313" живнаха и пак играят с пълна пара.
В сряда следва "Крап" в Народния. Може да съм казала вече. Ще разказвам, след като мине. Подозирам обаче, че не е това моментът, в който да го гледам. Но ако не е това, не знам кога ще дойде онзи Момент, в който ще мога да понеса текста без ексцесии. Добиче съм, казах...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
в четвъртък гледах "вечеря за тъпаци" (най-после ме заведоха хах
) и много ми хареса наистина!
Много правилно решение, с извинение към театъра, който е голямо изкуство, но Бергман е направил каквото трябва.Mura написа:Наистина не съм гледала дори и филма и май по-скоро ще гледам него, а ще насоча вниманието си към някоя друга постановка.![]()
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Ще препоръчате ли някоя хубава постановка,че тази седмица планирам театър с наще...да е нещо стойностно и все пак,да не се развяват гащи с крясъци по сцената...имайки предвид с кого ще съм
Мерси предварително
П.С.:Препоръчайте ми отделно само за мен нещо подобно на "Отклонения"(играеше се миналия сезон в Драматичния)...страхотно ми хареса постановката и пак ми се гледа нещо такова
Мерси предварително
П.С.:Препоръчайте ми отделно само за мен нещо подобно на "Отклонения"(играеше се миналия сезон в Драматичния)...страхотно ми хареса постановката и пак ми се гледа нещо такова
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хип,
Ето ти линк към спектаклите за тази седмица:
http://programata.bg/index.php?page=home&ln=1&city=1
"В полите на Витоша" не съм го гледала, ама и без да съм, пак съм пристрастна.
Пък и, това е Яворов. Точно колко ужасно може да бъде? Това в кръга на шегата - наистина мисля, че е добро. Пък и спада към т.нар. "класика". Само дето ми се стори, че ми казаха, че целият спектакъл е откупен, т.е. може да няма места - ако решиш, звънни в МГТ и питай.
"Шведска защита" е супер нов спектакъл, премиерата беше преди седмица - чух само хубави неща, но не знам дали си струва да рискуваш, а и едва ли ще има билети.
"Ритъм енд блус" е супер - музикален спектакъл, мисля, че е идеален за родители (музиката е страхотна, повечето е golden oldies). Само търсете места назад, че микрофоните им работят твърде добре. Няма особено смислен сюжет, но не усещаш как минава времето.
"Честна мускетарска" е страхотна, поне според мен. И със сигурност няма размятане на гащи по сцената. Но там не мога да бъда обективна, поради ред причини. Аз си го харесвам.
Ако харесват опера поне ей-толкова-мъничко, Duende в 199. Ако не харесват опера, но пък си падат по Татяна Лолова - пак това е спектакълът. Жестока е, както винаги. Обичам я безусловно.
"Малка пиеса за детска стая" е български текст, много странен, малко тегав, но не твърде дълъг като продължителност. Стъпва ти малко на сърцето, а и съм сигурна, че и вашите имат някаква подобна история от "младините". Хубав е, категорично. Но дали ще им понесе и дали няма да им е твърде "странно"... не знам. По-скоро не рискувай. Майка ми го хареса, но до един момент наистина върви много разхвърляно.
"Ножица-трепач" - мда, весело, интригуващо, добри актьори, майка ми също го хареса. Но едва ли има шанс да намериш билети за него.
Това е, което мога да ти кажа - имай предвид, че вкусовете ни може и да не съвпадат. Но в тия спектакли няма гащи по сцената.
Ето ти линк към спектаклите за тази седмица:
http://programata.bg/index.php?page=home&ln=1&city=1
"В полите на Витоша" не съм го гледала, ама и без да съм, пак съм пристрастна.
"Шведска защита" е супер нов спектакъл, премиерата беше преди седмица - чух само хубави неща, но не знам дали си струва да рискуваш, а и едва ли ще има билети.
"Ритъм енд блус" е супер - музикален спектакъл, мисля, че е идеален за родители (музиката е страхотна, повечето е golden oldies). Само търсете места назад, че микрофоните им работят твърде добре. Няма особено смислен сюжет, но не усещаш как минава времето.
"Честна мускетарска" е страхотна, поне според мен. И със сигурност няма размятане на гащи по сцената. Но там не мога да бъда обективна, поради ред причини. Аз си го харесвам.
Ако харесват опера поне ей-толкова-мъничко, Duende в 199. Ако не харесват опера, но пък си падат по Татяна Лолова - пак това е спектакълът. Жестока е, както винаги. Обичам я безусловно.
"Малка пиеса за детска стая" е български текст, много странен, малко тегав, но не твърде дълъг като продължителност. Стъпва ти малко на сърцето, а и съм сигурна, че и вашите имат някаква подобна история от "младините". Хубав е, категорично. Но дали ще им понесе и дали няма да им е твърде "странно"... не знам. По-скоро не рискувай. Майка ми го хареса, но до един момент наистина върви много разхвърляно.
"Ножица-трепач" - мда, весело, интригуващо, добри актьори, майка ми също го хареса. Но едва ли има шанс да намериш билети за него.
Това е, което мога да ти кажа - имай предвид, че вкусовете ни може и да не съвпадат. Но в тия спектакли няма гащи по сцената.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Гледах предпоследната репетиция на "Симулатор за чифтосване" (премиерата е утре) - интересен, раздвижен спектакъл, има какво да се окърши, но се надявам да се задържи в репертоарния план на Т199, защото има накъде да расте и да се развива.
Не е най-доброто, което съм гледала, едва ли ще стане Топ 5, но определено е много хубав и си заслужава.
Ако някой се интересува от много по-подробни отзиви - в блога в подписа ми. Не искам да ви отегчавам тук.
П.С. Обаче ми спечелиха сърцето завинаги с едно плюшено мечище и с един сърцеразтапящ танц с него. Изобщо не се шегувам, феноменален усет - който го е измислил точно това, заслужава Нобелова награда за обич, честно.
Не е най-доброто, което съм гледала, едва ли ще стане Топ 5, но определено е много хубав и си заслужава.
Ако някой се интересува от много по-подробни отзиви - в блога в подписа ми. Не искам да ви отегчавам тук.
П.С. Обаче ми спечелиха сърцето завинаги с едно плюшено мечище и с един сърцеразтапящ танц с него. Изобщо не се шегувам, феноменален усет - който го е измислил точно това, заслужава Нобелова награда за обич, честно.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Айде, бе, хора, не ходите ли на театър вече?
В момента се връщам от "Голямото кихотене" в СКТ. Страхотен спектакъл, оправда очакванията ми на 99%. Но няма нищо съвършено, за щастие.
Ако искате нещо алтернативно, различно, мааалко странно, без да е неразбираемо; нещо, хвърлящо ви в размисъл, ако вие го позволите; нещо, на което да се смеете и да се възхитите, това е спектакълът.
Цените са смешни (в сравнение с другите театри), спектакълът е наистина хубав.
В момента се връщам от "Голямото кихотене" в СКТ. Страхотен спектакъл, оправда очакванията ми на 99%. Но няма нищо съвършено, за щастие.
Ако искате нещо алтернативно, различно, мааалко странно, без да е неразбираемо; нещо, хвърлящо ви в размисъл, ако вие го позволите; нещо, на което да се смеете и да се възхитите, това е спектакълът.
Цените са смешни (в сравнение с другите театри), спектакълът е наистина хубав.
В края на ноември
В края на ноември
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Някакви впечатления от "Идеалния мъж"?
Една приятелка ми го препоръча, а и аз харесвал Уайлд, но все пак ми се ще да чуя повече мнения...
Една приятелка ми го препоръча, а и аз харесвал Уайлд, но все пак ми се ще да чуя повече мнения...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!