КСК 2008 - литература и история
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - литература и история
Мерси! Ще си потърся такова "чудо" и ще тренирам бързопис, че иначе няма да стане работата
А иначе за темата - определено акцентът трябва да е върху Аспарух и Тервел, ама това го осъзнах чак когато бях към края на втория час и затова се отказах 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- slvn
- В началото бе словото
Ако го намериш това "чудо", кажи ми моля те каква марка е поне,че ако вляза в книжарницата да търся химикал за бързопис,май ще ме изгледат по-зле отколкото като си търсих 6 еднакви за първия си изпитexplorer написа:Мерси! Ще си потърся такова "чудо"
^КeN^ много ме зариби в търсенето на тия химикали,защото скоростта ми е проблем...
Imfuckinpossible is nothing... =]
Нз дали си от сфslvn написа:Ако го намериш това "чудо", кажи ми моля те каква марка е поне,че ако вляза в книжарницата да търся химикал за бързопис,май ще ме изгледат по-зле отколкото като си търсих 6 еднакви за първия си изпитexplorer написа:Мерси! Ще си потърся такова "чудо"![]()
^КeN^ много ме зариби в търсенето на тия химикали,защото скоростта ми е проблем...
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
^KeN^, човек, цена нямаш
Ще го потърся това нещо още тия дни, че да взема и аз да опитам, иначе с моя бързопис може и да достигна скорост на писане, нужна за изпита, към 2009 г.
С малко практика и с тая химикалка би трябвало да се пооправят нещата
Благодаря пак!
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- slvn
- В началото бе словото
^KeN^ ,не съм от София (все още
),но този ориентир е доста по-добре от "чудо"
мерси за инфото,утре мисля да го потърся... 
Imfuckinpossible is nothing... =]
А знаете ли дали ще бъдат организирани курсове по история през априлската ваканция и дали все още бих могъл да се запиша? Ще съм благодарен и на предоставени координати! 
1968 - 1999 - 2008 - ?
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
На сайта на ИФ в секцията за кандидат-студенти има линк. Ето този: http://if94.hit.bg/ Там си пише за всички възможни курсовеgbog написа:А знаете ли дали ще бъдат организирани курсове по история през априлската ваканция и дали все още бих могъл да се запиша? Ще съм благодарен и на предоставени координати!
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Как за 6 дена ще разработят 18 въпроса
:D:D това е машина за изкарване на пари бре,никой ли не го знае това 
Това и на мен ми се струва едва ли не в сферата на паранормалното. Лекции, после разработки (и то 18) от нас... Моля някой, който е присъствал на този сгъстен априлски цикъл през предишните години, да ни светне малко как обикновено се процедира при толкова малко време на разположение 
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аз бях на априлския курс миналата година.
Общо взето се пише много усилено през цялото време,коеот е от 9:00 до към 17:00 следобед.Правят се почивки на 45мин и една голяма почивка на обяд за около 1 час.
Обаче много се пише.Някои преподаватели диктуват темите,други си водят лекция,т.е. всеки си записва каквото реши и каквото успее.
Аз лично започнах да пиша темите още от първия ден на курса,но успях да напиша само 11 теми,които да предам за проверка.Темите не се предават веднага след курса а след една седмица в Ректората...получават се пак някъде след 10тина дни,ако не се лъжа.
Моите теми бяха оценени между 5.00 и 5.75..имайте предвид ,че е почти нереално да ви напишат 6.На курса ни обясниха и причините.
НО:Не разчитайте само на този курс.Аз на предварителния си написах темата дословно както ни я бяха диктували на курса , но се оказа,че са ни я предали без последния важен въпрос,който включва темата..и аз я научих съответно без този абзац...и имам 4.50
На редовния се падна пак любимата ми тема...пак я написах дословно(само бях объркала годините на управление на Кардам) и имам 5.25
Общо взето се пише много усилено през цялото време,коеот е от 9:00 до към 17:00 следобед.Правят се почивки на 45мин и една голяма почивка на обяд за около 1 час.
Обаче много се пише.Някои преподаватели диктуват темите,други си водят лекция,т.е. всеки си записва каквото реши и каквото успее.
Аз лично започнах да пиша темите още от първия ден на курса,но успях да напиша само 11 теми,които да предам за проверка.Темите не се предават веднага след курса а след една седмица в Ректората...получават се пак някъде след 10тина дни,ако не се лъжа.
Моите теми бяха оценени между 5.00 и 5.75..имайте предвид ,че е почти нереално да ви напишат 6.На курса ни обясниха и причините.
НО:Не разчитайте само на този курс.Аз на предварителния си написах темата дословно както ни я бяха диктували на курса , но се оказа,че са ни я предали без последния важен въпрос,който включва темата..и аз я научих съответно без този абзац...и имам 4.50
На редовния се падна пак любимата ми тема...пак я написах дословно(само бях объркала годините на управление на Кардам) и имам 5.25
Много ти благодаря за изчерпателния отговор.
Иначе на теб кои от преподавателите най-много ти допаднаха и за кой исторически период, според теб, получи най-солидна подготовка от този курс?
1968 - 1999 - 2008 - ?
- o_O
- В началото бе словото
- Специалност: Археология
- Курс: трети
Мисля, че тези курсове са ви излишни... Учете си сериозно у вас и няма да имате проблеми. Четири часа - напълно достатъчни. Когато кандидатствах, през последния час и половина нямаше много останали хора. Успех!
Ти как се справи на изпита и какво ползваше като източници за ученето на темите, защото виждам, че си студент по археология?
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Derek
- Пишеща машина
- Курс: четвърти
Независимо дали темите са дълги или къси и дали ви "кефат"
или не. Трябва да ги учите вместо да пишете фермани във форума и да си търсите "бързи химикалки". Има много хора, които са влезли без да са писали с бързи химикалки. Намирате си темите, сядате, учите /уточнявам: не ги зубрите, особено по литература трябва разбиране/, отивате и написвате, каквото знаете по темата, която се падне...кратко и ясно. Щом сте тръгнали да кандидатствате с тези два предмета значи малко или много ви се отдават и/или ви харесва да учите по тях. Нямате време да разпитвате как са влезли другите, сядайте и учете. Колкото по-задълбочено четете, толкова повече време ще ви остава за почивка. Не си губете времето за безсмислени разговори. По-хубаво е след като си чел часове наред, да излезеш малко сред хора и да се разходиш.
П.П. Може изпитът да ви е 4 часа, но доколкото чух май имате предварителен по Литература и т.н.
Желая ви късмет, дано ви се падне нещо по-леко и по двата предмета и дано сте доволни от себе си после.
П.П. Може изпитът да ви е 4 часа, но доколкото чух май имате предварителен по Литература и т.н.
Желая ви късмет, дано ви се падне нещо по-леко и по двата предмета и дано сте доволни от себе си после.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Имам един малко по-нестандартен въпрос. Някъде из разработените теми за Христо Ботев срещнах твърдението, че стихотворението "Обесването на Васил Левски" е незавършено и в непубликувания си вариант е имало още една, финална, строфа.
Имате ли представа дали това е вярно и ако да, бихте ли ми казали как е завършвало тогава?
Имате ли представа дали това е вярно и ако да, бихте ли ми казали как е завършвало тогава?
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.