СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ!!!

Подфорум към Стопанския факултет

Модератори: FloWersOfEviL, Bety_

Публикувай отговор
pafkata
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ!!!

Мнение от pafkata »

No_Retreat написа:Как мина сесията колеги ?
Аз съм доволен, 4:0 за мен, макар и с немалко късмет! :lol:
2:2 ... ще поведа в резултата във второто полувреме :lol:
Nothing is Perfect
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

Някой от икономиката с френски да си продава преснимания учебник по Иконометрия на Gujarati (2 курс)?

...не се избивайте, кой да ми го продаде- снимах си го :)
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Мнение от PrincessSuperstar »

здравейте, писах вече в една друга тема, но там няма отговор и затова реших да пробвам тук :D
искам тази година да кандидатствам магистратура в СтФ, специалността ми ме класира в графа "неспециалисти"
интересува ме какво представлява приемният изпит? тест или есе? какво може да ми помогне за погдотовката? всяка информация, с която разполагате ще ми е от полза.
предварително благодаря :)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Аз бих искала да попитам каква е съществената разлика между стопанско управление и икономика и защо 90% от кандидатстудентите пишат първо стопанско управление и после икономика при положение, че като гледах програмите с предметите, ми се стори, че икономиката има повече предмети (гражданско право) пък и 1 предмет повече на френски (основи на управлението ако не се лъжа беше) ?
Наясно съм, че 1-ви курс двете специалности се препокриват много, даже се карат заедно някои лекции..., но има някаква разлика, все пак, и най ми е любопитно това с желанията...
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
gunner_pz
От дъжд на вятър
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от gunner_pz »

Мен също ме интересува този въпрос, макар че кандидатствам с немски и нямам възможност да запиша икономика, а само стопанско управление. Забелязах, че минималният бал на икономика (с английски език) е доста под минималния бал на стопанско управление с английски. Означава ли това, че специалността е по-лоша или се дължи на повечето места за прием (26) в сравнение с тези на стопанско управление (20)?
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Именно. Или самите места за прием са повече, поради по-голямата търсеност...
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.

Мнение от blz »

За Стопанско упр. има по-голям наплив, защото има ключова дума управление.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ама че логика! Пък може и така да е :lol:
Аватар
gunner_pz
От дъжд на вятър
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от gunner_pz »

Аз очаквах включване от някой, който учи в Стопанския факултет, но явно са се отдали на пълна почивка и са забравили за този форум. :)
Изображение
Аватар
MyGhostInTheFog
В началото бе словото

Мнение от MyGhostInTheFog »

В интерес на истината и аз това очаквах..всъщност като гледам програмите и на двете специалности няма голяма разлика (става въпрос с английски,другите не съм ги гледала)..мисля,че Стоп. упр. с френски може би има по-голямо предимство поради връзките му с университети във Франция..но не мисля,че другите имат някаква фрапираща разлика освен в бройката,която приемат. :idea:
Гарванът грачи,безмилостно крещи,
напомня идването на тоз съдбовен час.
Никого не обвинявай ти за твоите грешки,
ангели и демони,всички те са в нас!
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

MyGhostInTheFog написа:...мисля,че Стоп. упр. с френски може би има по-голямо предимство поради връзките му с университети във Франция...
Аз сега ще бъда втора година икономика с френски. Ghost, не знам какво точно имаш предвид, но по отношение на връзки с други университети, икономиката има същите възможности като стопанското управление.

Иначе наистина, първите две години се учат приблизително еднакви предмети, след това се появяват малко по-съществени разлики в програмата. На мен икономиката ми беше първо желание и го предпочетох, защото по мое мнение дава малко по-широк поглед върху нещата - стопанското управление като специланост е насочено строго към управленчество. И факт, че в икономика се учат повече дисциплини. :bounce:

Отонсно разликата в баловете за прием - според мен наистина самото наименование подмамва хората и те въобще не гледат какви са учебните програми. Освен това не всички са фенове на математиката, а в икономиката тя определено е повече. :albino:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
MyGhostInTheFog
В началото бе словото

Bety много ти благодаря за компетентния отговор,защото от никого не можах да получа такъв..а иначе нз дали ще ми стигне бала за стоп. упр.,но съдейки по миналогодишните балове,би трябвало да ми стигне за икономика..поне да не съжалявам ако влезна там :) а иначе съм приета Администрация и управление в унсс..но мисля да се запиша в су (ако ме приемат) .. някакви наблюдения .. предимства/недостатъци и пр.. :?:
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Моля моля. :) Дано успееш да влезеш стопанско, ако то ти е първо желание и го искаш повече, но иначе място за съжаление няма ако запишеш икономика.

За УНСС си имам някакво много конкретно мнение, просто изобщо не съм му привърженик... А и никак не поддържам мнението, че ако ще учиш нещо с икономическа насоченост, трябва да е в УНСС. Определено те съветвам да избереш СУ, а още повече, че специлано с френски и двете специланости в стопанския факултет са на много добро ниво и ти дават страхотни възможности и перспективи - както се казва много е развит френският "филиер". :mrgreen:

В крайна сметка ти ще си решиш най-добре. Никога няма как да си сигурна кое е най-доброто и правилното, важното е поне да е нещо, което ти е на сърце. Хайде успех. :wink:
Изображение
V o r b e i
Аватар
MyGhostInTheFog
В началото бе словото

Ми и аз това гледах..но за съжаление не съм с френски..надявам се и с английски да има добра реализация..май за унсс сме на едно мнение,макар че всички около мен се опитват да ме убедят в противното,аз си държа на софийския..и тук мисля,че приемът е в пъти по-труден отколкото в унсс,което означава,че тук приемат по-подбрани хора..надявам се да ти стана колежка скоро (макар и от по-долен курс :albino: ) и още веднъж благодаря за информацията.. :D
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

MyGhostInTheFog написа:...и тук мисля,че приемът е в пъти по-труден отколкото в унсс,което означава,че тук приемат по-подбрани хора...
:thumbleft:

Английският разбира се, че също ти дава големи шансове, иначе въпросът със специалностите стои по аналогичен начин.
Ами хайде, ще те чакам да се видим наесен. :P
Изображение
V o r b e i
Публикувай отговор

Обратно към “СтФ”