Академия на МВР
- the empress
- В началото бе словото
Re: Академия на МВР
Охооо...
Дано само е към по-добро.
- Plamen Georgiev
- В началото бе словото
А къде може ние да го видим този правилник?
Ами както всяка година правилникът трябва да бъде качен на ел. страница на АМВР,Но за съжаление там винаги излиза твърде късно ,
задължително ще излезе и в държавен вестник.Най- добре е всеки да се консултира лично с районните структори на "човешки ресурси".
А доколко свободният прием е нещо хубаво, всеки да си го тълкува сам ,според мен
няма смъсъл да си курсант в АМВР - и в същото време да не си подписал договор за
предстояща работа.
P.S миналата година правилникът за кандидатстване в АМВР излезе през м .Април,
и кандидатите имаха само 2 -седмици ,за да се запишат за приемните изпити.
задължително ще излезе и в държавен вестник.Най- добре е всеки да се консултира лично с районните структори на "човешки ресурси".
А доколко свободният прием е нещо хубаво, всеки да си го тълкува сам ,според мен
няма смъсъл да си курсант в АМВР - и в същото време да не си подписал договор за
предстояща работа.
P.S миналата година правилникът за кандидатстване в АМВР излезе през м .Април,
и кандидатите имаха само 2 -седмици ,за да се запишат за приемните изпити.
"Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за онези, които си запазиха мечовете"
-
_Dimata_
- От дъжд на вятър
- Специалност: Политология ВТУ
- Курс: първи
Защо да няма смисъл да си курсант в АМВР, вярно е че можеш да влезеш и в системата на МВР без да си учил там, но за да се развиваш и да се прави кариера задължително трябва да се завърши. Предполагам, че опит в полицията се трупа още докато се следва докато си новопостъпил тепърва трябва да трупаш опит.
P.S. това си е мое мнение
P.S. това си е мое мнение
Samo Slabite Se Stremqt Kam Porqdak, Silnite Vladeqt HAOSA!!!
Разбрал си ме погрешно, имам предвид ,че по новия проектозакон АМВР става учебно заведение ,което приема курсанти на свободен принцип т.е. влизаш , завършваш "евентуално" и после сам си търсиш работа ,било то в мвр или някъде другаде,докато до сега принципът беше още с влизането да се подписва договор за работа в структорите на мвр. - да се надяваме ,че тази привилегия ще остане поне за
факултет полиция ,но все още нищо не се знае.
факултет полиция ,но все още нищо не се знае.
"Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за онези, които си запазиха мечовете"
Част от Словото на ресорния заместник-министър за Академията на МВР г-н Камен Пенков.
. Насоки за развитието на Академията на МВР
• Академията на МВР до 2010 г. следва да се придържа към стратегията си за развитие и новите отговорности във връзка с членството на Р България в ЕС и НАТО.
• При професионалното образование е необходимо да се въведе обучение на лица извън системата на МВР за по-пълно удовлетворяване потребностите на гражданското общество.
• По същия начин следва да се отвори професионалното обучение за държавни служители от централната и местната администрация, представители на гражданското общество, средствата за масова информация и бизнеса.
• Да се утвърди ролята на АМВР като водеща национална институция за висше образование, квалификация и научноприложни изследвания в областите на защитата на националната сигурност, противодействието на престъпността и опазването на обществения ред, пожарната безопасност и защита на населението.
• Академичният състав следва да стане един от основните ресурси за експертна поддръжка на системата за национална сигурност.
• Да се създаде нова информационна среда за обучение и научни изследвания, която да съдейства за формирането на експертни и управленски качества и умения.
И като финал на всичко това, което споделих със Вас, позволете ми, да Ви пожелая много здраве и успехи, а 2008 г. да бъде най-щастливата за всички Ви!
. Насоки за развитието на Академията на МВР
• Академията на МВР до 2010 г. следва да се придържа към стратегията си за развитие и новите отговорности във връзка с членството на Р България в ЕС и НАТО.
• При професионалното образование е необходимо да се въведе обучение на лица извън системата на МВР за по-пълно удовлетворяване потребностите на гражданското общество.
• По същия начин следва да се отвори професионалното обучение за държавни служители от централната и местната администрация, представители на гражданското общество, средствата за масова информация и бизнеса.
• Да се утвърди ролята на АМВР като водеща национална институция за висше образование, квалификация и научноприложни изследвания в областите на защитата на националната сигурност, противодействието на престъпността и опазването на обществения ред, пожарната безопасност и защита на населението.
• Академичният състав следва да стане един от основните ресурси за експертна поддръжка на системата за национална сигурност.
• Да се създаде нова информационна среда за обучение и научни изследвания, която да съдейства за формирането на експертни и управленски качества и умения.
И като финал на всичко това, което споделих със Вас, позволете ми, да Ви пожелая много здраве и успехи, а 2008 г. да бъде най-щастливата за всички Ви!
- ROBOKOP
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ако ми позволиш да се обръщам към теб _Dimata_ с „колега” тук си много прав и си го написал много точно, аз съм си поставил това за цел от както се помня, ще кандидатствам и ще опитвам да вляза в академията поне 10 години, просто това ми е един вид мечта и ако я осъществя ще съм много щастлив, а с това да нариташ нечий мафиот съм сагласен с тебе. Успех на всички колеги !!!_Dimata_ написа:За нищоthe empress написа:_Dimata_, мерси! Тъп въпрос беше, ама трябваше да знам. Но, както казваш, първо за психото трябва да се притеснявам. Имам огромно желание да уча там, обаче ако не ставам за тая работа просто ще трябва да се примиря.а относно това, което каза ''обаче ако не ставам за тая работа просто ще трябва да се примиря'' какво значи дали ставам за тая работа или не, и аз незнам дали ще се справям като ченге, но повече от всичко искам да вляза там
Ако вляза там и евентуално да завърша, понеже не е само да влезеш ами и да излезеш
![]()
ще се сблъсквам с бюрократи, политизирани малоумници, а всичко това бледнее на фона на корупцията и мафията, които вървят ръка за ръка, но аз нямам никакво намерение да се отказвам, а точно обратното смятам да отида и да им наритам задницитесмятам да съм следващия Бойко Борисов
-
_Dimata_
- От дъжд на вятър
Значи ставаме двама
добре върви, евентуално до октомври месец, може да сме 5 човека и ако успеем да влезем ще сме ''Симеоновската Бригада'' 
- ROBOKOP
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами аз малко ще се забава със влизането щото имам още една година учене но се подготвям за академията 
Но колега като влезиш преди мене да дадеш малко информация след това за да се подготвя по добре.
Но колега като влезиш преди мене да дадеш малко информация след това за да се подготвя по добре.
Последно промяна от ROBOKOP на 18 Фев 2008, 12:51, променено общо 1 път.
Пишете ме и мен.....
ps. бая ритане ше пада
ps. бая ритане ше пада
-
_Dimata_
- От дъжд на вятър
Ем аз започнах да се готвя малко след нова годинаROBOKOP написа:Ами аз малко ще се забава със влизането щото имам още една година учене но се подготвям за академията
Нямам търпение да свършат тия мъки
вече за 2 месеца съм отишал на кафе 1 или 2 пъти
- ROBOKOP
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами така е секо удоволствие се заплаща... пожелавам ти успех, като влезиш даи някаква информация да добия повече представа горе-доло за какво става на вапрос 
Последно промяна от ROBOKOP на 28 Фев 2008, 17:45, променено общо 1 път.
- sharovski
- От дъжд на вятър
Момчета не си мислете,че след като завършите национална сигурност,ще сте част от някои екип от рода на гдбоп...не за всеки ще има екшън,влизания взлом в бърлоги на наркобосове и т.н.Аз общо взето имам представа какво искам да правя след като завърша,но не е изключено и да ме сложат инспектор в полицията,както стана с един познат,който завърши преди 2 години точно тази специалност.Успех на всички!
бал 24 - срам несрам - толкоз
-
croella
- В началото бе словото
и аз искам да ритам задници
само може ли тея, дето са влезнали да кажат малко повече за психо теста, щото за сега той остава забулен в мъгла (поне за мен) и тва ме плаши адски много.
П.С:а да, оня ден се рових из сайта на АМВР.там има вече един справочник...този окончателен ли е, или ще излиза там другото с промените...?
сори за въпроса, ма не разбрах кога точно са направени тея промени
тенк ю вери мъч
само може ли тея, дето са влезнали да кажат малко повече за психо теста, щото за сега той остава забулен в мъгла (поне за мен) и тва ме плаши адски много.
П.С:а да, оня ден се рових из сайта на АМВР.там има вече един справочник...този окончателен ли е, или ще излиза там другото с промените...?
сори за въпроса, ма не разбрах кога точно са направени тея промени
тенк ю вери мъч
-
_Dimata_
- От дъжд на вятър
и аз искам да ритам задници
Амииии
можеш ли да риташ
аз тренирам бойни изкуства вече 5 години
Относно психото значи имаш 2 етапа - 1 етап е IQ тест с картинки за логика и обща култура, 2 етап тестова част предполагам с не по-малко от 300 въпроса на психолигическа основа. От този 2 етап ти определят и психическата пригодност. И накрая имаш интервю с 2-3 психолози
sharovski - никой не си мисли това
Имаме поне 5 години да завършим и после кой каквото е показал и доказал ще си определяме бъдещето. Е не отричам, че към ГДБОП съм се насочил ама времето ще покаже 
Амииии
Относно психото значи имаш 2 етапа - 1 етап е IQ тест с картинки за логика и обща култура, 2 етап тестова част предполагам с не по-малко от 300 въпроса на психолигическа основа. От този 2 етап ти определят и психическата пригодност. И накрая имаш интервю с 2-3 психолози
sharovski - никой не си мисли това