ПСИХОЛОГИЯ
Модератор: Плазмодий
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Re: ПСИХОЛОГИЯ
Едно въпросче - кой семестър ви е изпита по Педагогическа психология? И ако сте го минали - лесен ли е писменият изпит при Наталия Александрова - чете ли нещата или действа на принципа с купчинките? 
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Четвърти семестър ни е изпита,като мине ще драсна.По-скоро Наталия не се занимава,асистентката е цербер 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- feichka
- Форумно зомби
Ние сме значи преди вас...
На нас ни е към педагогическата правоспособност това...И имаме изпит на 13.02.Асистентът ни е мъж...но не знам като сме близо 100 човека какви ще ги вършат...
Явно трябва да си науча нещата и оттам насетене да се надявам...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Мдам, без тва едва ли ще минешfeichka написа:Явно трябва да си науча нещата

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- feichka
- Форумно зомби
^ Аз винаги си уча всичко...или почти...най-много да оставя 1-2 въпроса ненаучени, но този път няма да рискувам... 
- tea_mistike
- В началото бе словото
Здравейте, скъпи студенти по психология. Бих искала да ви помоля за малко помощ. В моя университет едни семестър изучавах социална психология и сега ми предстои изпит... Дисциплината е направо страхотна и даже обмислям да запиша психология в СУ...както и да е, в конспекта ми за изпита обаче има няколко въпроса, на които наистина не мога да намеря отговорите. Тъй като психология не ми е специалността не съм си купувала никакви учебници и уча само от лекции. Затова ако някой може да ми помогне с отговорите ще съм много благодарна. А ето ги въпросите:
1. Назовете и опишете равнищата на общуване.
2. Опишете ролята на конвенционалния модератор в протичането на конфликта.
3. Каква роля играе когнитивната матрица в процеса на психологично портретиране?
4. Какво е нормата за реципрочност в регулацията на агресията?
1. Назовете и опишете равнищата на общуване.
2. Опишете ролята на конвенционалния модератор в протичането на конфликта.
3. Каква роля играе когнитивната матрица в процеса на психологично портретиране?
4. Какво е нормата за реципрочност в регулацията на агресията?
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: специалност "психология"
Или пък може би съм човек, който няма интерес в тази област и на всичкото отгоре няма кой да ми преподава както трябва, а? 
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
И в крайна сметка излиза, че според вас, които учите психология, не си заслужава да се влиза в СУ в тази специалност, така ли? Може ли някой да каже някакви плюсове на психологията в СУ, за да си направим заключението има ли смисъл да се учи това нещо... или няма такива

"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Плюсовете си ги определяш ти,никой не може да те ориентира,защото всеки вижда нещата по различен начин,на това учи психологията 
- jolly_f
- Да живей словото
Ами аз като нямам представа как се преподава психологията в СУ, как да си извадя плюсовете?? За това питам вас... Това не означава, че бих приела всичко, което казвате за достоверно, но все пак ще е хубаво да споделитеПлазмодий написа:Плюсовете си ги определяш ти,никой не може да те ориентира,защото всеки вижда нещата по различен начин,на това учи психологията
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
blood_countess мерси все пак.
Мхм, и аз съм съгласна с jolly_f, защото е много полезно преди да влезеш да разбереш дали това е нещото, което наистина искаш да учиш, а не после да се разочароваш и тепърва да търсиш нещо друго. И е чудно, че има хора, които на драго сърце ни споделят какво представляват и лекциите, и материала, и преподавателите, и психологията в СУ като цяло. Така че който иска да помогне и да насочи 'младите' е добре дошъл. Ние всички сме жадни за инфо;)
Мхм, и аз съм съгласна с jolly_f, защото е много полезно преди да влезеш да разбереш дали това е нещото, което наистина искаш да учиш, а не после да се разочароваш и тепърва да търсиш нещо друго. И е чудно, че има хора, които на драго сърце ни споделят какво представляват и лекциите, и материала, и преподавателите, и психологията в СУ като цяло. Така че който иска да помогне и да насочи 'младите' е добре дошъл. Ние всички сме жадни за инфо;)
w8in4u
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Ама задавайте конкретни въпроси,не тип "плюсове и минуси" или "хубаво ли е","как са преподавателите"?!
онзи ден на касите в паричния салон зад мен беше момиче от тази специалност.....държеше няква папка с курсовата си работа на тема "сАЩност ...... на нзм си кво...... " баси тва с бЪлгарски език и литература ли се влиза???

You're one in a million
You're once in a lifetime
You're once in a lifetime
- jolly_f
- Да живей словото
Добре задавам...Плазмодий написа:Ама задавайте конкретни въпроси,не тип "плюсове и минуси" или "хубаво ли е","как са преподавателите"?!
Имате ли някаква практика?
Обясняват ли ви преподавателите като хората или гадаете за какво говорят?
Обръща ли се голямо внимание на идеите на Фройд, Адлер, Юнг, Ерих Фром?
Разгледах програмата за 1 и 2 семестър - наистина ли имате тооолкова много часове или просто ей така са ви напълнили програмата?
Сега вече някой ще може ли да ми отговори?
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
-Имаме практика чак в 4-ти курс в психиатрия,иначе може да имаш ако сама си намериш,възможности има.
-Преподавателите обясняват достатъчно подобно на нужния академичен език...повечето
-Едни и същи психолози се въртят по всички предмети общо взето,тези които спомена са доволно застъпени
-Да,наистина имаме толкова часове,щом са в програмата?Но никой не те задължава да ходиш
-Преподавателите обясняват достатъчно подобно на нужния академичен език...повечето
-Едни и същи психолози се въртят по всички предмети общо взето,тези които спомена са доволно застъпени
-Да,наистина имаме толкова часове,щом са в програмата?Но никой не те задължава да ходиш