За или против брака сте?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
BG_Girl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: За или против брака сте?

Мнение от BG_Girl »

Разбира се, че който проявява желание да се бракосъчетае, се бракосъчетава. А който не проявява такова желание - не се бракосъчетава.

Съгласна съм с мнението, че трябва да си спазваме традициите. Лошото е, че повечето българи вече не ги е грижа за традициите... нямат никакво уважение към тях :( Нека поне една традиция да си запазим като народ и нека тази традиция да е от най-хубавите - "свещено свързване" на двама влюбени.
Разбира се, че женените могат да си тръгнат. (Развод). Ако има брак, обаче, законът може да потърси отговорност от този, който си тръгва и съответно да му вмени изпълнението на известни задължения към детето от "разбитото семейство". Ако няма брак, никой не може да му търси сметка за нищо...
Друга гледна точка е ако примерно единият родител "си отиде" (в другия смисъл... съжалявам, че повдигам тази тема, но просто искам да докажа, че наистина има смисъл и в гражданския брак...). В този случай семейството го "наследява" (разбира се, ако има сключен брак). Чували ли сте за наследствена пенсия? В този случай децата наследяват пенсията на починалия родител при определени условия.
Я си представете, че в семейството без брак "си отиде" този, който изхранва семейството? Няма да е никак лесно съкрушеното семейство да си стъпи на краката... Законите на държавата са измислени така, че да защитават и семейството... не само личността.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ако няма брак, децата получават пенсия, ако са признати и носят името на бащата.
Майката нищо не получава.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

BG_Girl написа: си представете, че в семейството без брак "си отиде" този, който изхранва семейството? Няма да е никак лесно съкрушеното семейство да си стъпи на краката... Законите на държавата са измислени така, че да защитават и семейството... не само личността.
това не е точно така.
може да го наследи детето,като се позове на фактическото състояние.Но повече по темата ще ти кажа,като учим наследствено право :roll:
Toto-I will remember
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Ice_Spirit написа:
BG_Girl написа: си представете, че в семейството без брак "си отиде" този, който изхранва семейството? Няма да е никак лесно съкрушеното семейство да си стъпи на краката... Законите на държавата са измислени така, че да защитават и семейството... не само личността.
това не е точно така.
може да го наследи детето,като се позове на фактическото състояние.Но повече по темата ще ти кажа,като учим наследствено право :roll:
аман от юристи
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

имам чувството, че бракоразводното ще го уча от тая тема(=
Аватар
Babsy
В началото бе словото

Мнение от Babsy »

За брака. Той не е някаква формалност, а означава духовен и физически съюз между двама обичащи се, сигурни в своя избор. Струва си да се отпразнува нали
Несигурните ...на тях разбира се не им стиска. Има и сбъркали, които също ще са против "Бракът" не може да развали нищо...просто някои го правят без да знаят какво правят и после ... Една връзка се гради на любов и доверие ...какво доверие мога да имам на някой, който мисли, че брака е ненужен. Такъв човек мисли само за себе си, той се страхува да се повери изцяло.В живота се случват непредвидими неща и според законите само най-близките /съпруг,съпруга/ могат да взимат решения вместо другия...Любовта има две страни - "В добро и в зло...докато смърта ни раздели". Любовта не е само хубавите чувства и секса, тя е повече от чувство - тя е отговорност, жертвоготовност и много други неща.Човек трябва да е готов да приеме и понесе и всички последици от нея...дори и след "смърта" и.
Защо когато ти се гласува доверие се изисква клетва /клетва за вярност към родината, Хипократовата, в съда и т.н./ - не е защото тя гарантира нещо, а защото ще поемеш отговорността и последствията от действията си. И това не са само думи.
Това е моето мнение :)
Върви до брега на морето вгледай се във водата и ще видиш отражението на светлината,която грее за да разкаже на всички историята за самотата...!
BG_Girl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BG_Girl »

Много хубаво мнение, Babsy :) Аз те подкрепям.
Аватар
Babsy
В началото бе словото

Мнение от Babsy »

BG_Girl Благодаря :)
Върви до брега на морето вгледай се във водата и ще видиш отражението на светлината,която грее за да разкаже на всички историята за самотата...!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Твърдо против! Духовен и физически съюз може да има между мъж и жена и без безсмислени ритуали и подписване на някакви незначителни хартийки, стига да има истинска любов. Бракът в наши дни се е превърнал в бизнес!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ър? Бизнес. Уау. :lol: Защо още не сме милионери тогава? :lol:
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Don Horhe написа:Твърдо против! Духовен и физически съюз може да има между мъж и жена и без безсмислени ритуали и подписване на някакви незначителни хартийки, стига да има истинска любов. Бракът в наши дни се е превърнал в бизнес!
някои жени все още вярват в светостта на брака,но аз знам,че и мъжете и жените се променят и не бих разчитала на една хартия. аз следвам пътя на сърцето си. не желая да бъда "законна съпруга",която след време ще бъде заместена от 3 любовници и ще трябва да се развежда. но за да не ме нападат девойките мечтаещи за сватбения си ден ще кажа,че живота на всеки от нас определя до голяма степен вижданията му за брака.
бизнес е за жените,които се омъжват за пари.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
rumiana
В началото бе словото

Мнение от rumiana »

Подкрепям Don Horhe-за съжаление днес брака се е превърнал в бизнес :| Всеки ден ми си случва да срещнам натокани 20-годишни каки,които карат разни джипове и s-класи-подарък от "супругът им" ,я за някой рожден ден я просто така... Ама ще кажат някои:"То е от любов всичко"-и скъпите коли и марковите дрешки и gsm-ът последен модел,а и силикончето понякога....Е аз имам друга предства за любовта пък не знам-може и това да е любов...към какво ли обаче?
И докато за някои бракът е начин да си осигурят значителни материални облаги и придобивки,то разбира се има и други,които свързват брака със съвсем различни неща...
Но всеки е свободен да избира-това му е хубавото,че всички сме толкова различни :D :wink:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Crematory написа:Ър? Бизнес. Уау. :lol: Защо още не сме милионери тогава? :lol:
Нека го кажем тогава голяма част от брака се е превърнал в бизнес. Комисионна тук, комисионна там, рокличка, костюмче, церемониика, после хонорарчета на адвокати ако се стигне до развод (а в повечето случаи се стига) и т.н. Има естествено и изключения от това правило, но стават все по-малко и по-малко.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

От тази гледна точка - да, и аз искам да имам сватбена агенция. И да не ми се измъкват тънко, както аз се измъкнах :lol:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Crematory написа:От тази гледна точка - да, и аз искам да имам сватбена агенция. И да не ми се измъкват тънко, както аз се измъкнах :lol:
Айде, ще си направим съдружие! Ние със съквартирантката планираме да отворим агенция за запознанства! :P :mrgreen: Трябва ни само добър бракоразводен адвокат и затваряме цикъла! :lol:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”