Изпит по СВГ
Re: Изпит по СВГ
А в какъв смисъл таксономични групи при водорасли и гъби? А и тия въпроси тестови ли са или отворени?;)
- alteia
- В началото бе словото
Минал ли си курса по СВГ?sobriety написа:А в какъв смисъл таксономични групи при водорасли и гъби? А и тия въпроси тестови ли са или отворени?;)
Доц. Стойнева е говорила за задължителните въпроси, на нас поне постоянно ни напомняше за тях.
Отворени са задължителните, а вече теста си е с "а,б,в".
За таксономичните групи, имат се предвид окончанията за таксономичните групи.
Основните са за отдел, клас, разред, ако знаеш и за подотдел, подклас може да ги напишеш, но не са задължителни. Напр. отдел завършва с -phyta при водорасли и с -mycota при гъби.
Бях на почти всички лекции, просто не разбрах какво се имаше точно предвид за таксономичните групи, но сега разбрах, мерси:)
И на вас ли ви е давала същите задължителни въпроси? За мухълите и плесените и за разпознаването на имената? (апропо те нали не са трудни?) Мерси предварително:)
И на вас ли ви е давала същите задължителни въпроси? За мухълите и плесените и за разпознаването на имената? (апропо те нали не са трудни?) Мерси предварително:)
- mirchetu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
- Курс: втори
Абе ще препарирам мишки, на баба им хвърчилото. Виждам, че темата е стара, но сега аз съм изправена пред този проблем. Искам да мина редовно и ми трябва да съм карала практиките като редовна
Ако са толкова лоши условията, може и да се откажа да се прехвърлям. Отказвам да убивам повече животни
Не стигат пеперудите по зоологиа на безгръбначни, ми сега и бозайници да убивам. Какъв е този извратен факултет!? Ми по физиология на човека да вземем да пречукаме някой колега, а?
- alteia
- В началото бе словото
Ами, ако не искаш да учиш в извратен факултет, по-добре не се чуди дали да минеш редовно, ами направо се откажи от биологията.
Ние не убиваме животните самоцелно, а за да се обучаваме. Относно прословутите пеперуди, то и други насекоми се събират, те след това се използват, като добре препарираните се включват в сбирките на факултета.
От написаното от теб, разбирам, че говориш за практиката по ЗГЖ и СВР на Рила, условията не са приказни, гадни са дори, но за тази практика си спомням само с усмивка на лицето си.
Все пак, моля те, откажи се от биологията изобщо, защото БФ няма нужда от още някой и друг заблуден колега "обучаващ" се в името на дипломата за висше, която и без това няма да потрябва на хора без желание .
Ние не убиваме животните самоцелно, а за да се обучаваме. Относно прословутите пеперуди, то и други насекоми се събират, те след това се използват, като добре препарираните се включват в сбирките на факултета.
От написаното от теб, разбирам, че говориш за практиката по ЗГЖ и СВР на Рила, условията не са приказни, гадни са дори, но за тази практика си спомням само с усмивка на лицето си.
Все пак, моля те, откажи се от биологията изобщо, защото БФ няма нужда от още някой и друг заблуден колега "обучаващ" се в името на дипломата за висше, която и без това няма да потрябва на хора без желание .
да, какъв учен в областта на биологията ще си ако не можеш да убиваш животни... ами с растенията как си? не ти ли е мъчно? и те са живи... ами бактериите горкичките

- alteia
- В началото бе словото
Оо, да, убиването на бактерии надминава всякакви други убийства.
И растенията не са малко, абе, в БФ възпитават рецидивисти.
И растенията не са малко, абе, в БФ възпитават рецидивисти.
-
Kristina_Andonova
- В началото бе словото
- Специалност: екохимия
- Курс: първи
Нашият изпит мина на 05.02.2010 г. При нас нямаше отделен лист за разпознаване на таксономичните групи и нямаше разликата между мухали и плесени. Изпита не беше труден, стига да знаеш основните неща.
-
Antoaneta Maneva
- В началото бе словото
- Специалност: EOOС
- Курс: втори
zdr...nqkoi spomnqli si vaprosi ot testa po СВГ...blagodarq predvaritelno