КСК 2008 - САМО история

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
GBog
Драскач

Re: КСК 2008 - САМО история

Мнение от GBog »

А колко е този бал според теб ?
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

gbog написа:А колко е този бал според теб ?
хех е не е ли ясно кой бал е висок? Мисълта ми беше, че и с 3-ка може да се добуташ до някъква специалност в СУ, а ако наистина научиш темите от книжките спокойно на 1во класиране може да влезеш това, което искаш.. добър бал е този, който те вкарва по 1во желание, може да е 27, но може и да е 23 :) например. :wink:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Еми мен точно това ме интересуваше - дали хора минали вече по този път считат, че добро заучаване на темите от тази книжка би било достатъчно за висока оценка и приемане още на 1-во класиране. Иначе баловете могат да си варират като стойност непредсказуемо всяка година.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

Именно :) .. Е аз учих по тази книжка и съм много доволна влязох на 1во класиране .. е вярно не по 1во желание, но това беше чисто и просто, защото не бях учила като хората :)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
hernan
В началото бе словото

Мнение от hernan »

здравейте...въпроса ми е следния може би е отговарян вече, но съм нов и за това питам:)
някой знае ли точно къде свършва конспекта по история? дали с управлението на БЗНС след първата световна или е включена и ВСВ?
мерси предварително:)
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Включена е и Втората световна война. С един search из форума щеше да си намериш отговора на въпроса. Ето тук за всички неразбрали: http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/prog2006.html
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

nadejda_mitova ами не :)
Гледам, че ви се учат и темите за ВСВ и БЗНС, но в предвид, че от `90 се падат 10ина едни и същи теми - който не му се учи много може да си назубка само тях :). Като вземем в предвид и затъпяването, западналото образование и пр. , съдбата едва ли ще ви прецака с тема за войните или пък за Самуил например, което ми се струва ще доведе до рекорден брой 2-ки :). Това разбира се са мои предположения.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
hernan
В началото бе словото

Мнение от hernan »

хора гледам този конспекта който е от 2006 и там не са включени годините в началото на ХХв., а има такава тема "българия в началото на ххв 1901-1912"...значи тази тема не е включена така ли?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

hernan написа:хора гледам този конспекта който е от 2006 и там не са включени годините в началото на ХХв., а има такава тема "българия в началото на ххв 1901-1912"...значи тази тема не е включена така ли?
Да, темата не е включена. Конспектът беше променен през 2006 г., затова и носи тази дата. За миналата година той не беше променен, за тази също няма да бъде, това са думи на доц. д-р Пл. Митев.
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

А според вас, въпреки че е трудно да се гадае, може ли да очакваме някакви промени в конспекта за следващата година и ако ги има, мислите ли, че ще бъдат съществени?
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

gbog написа:А според вас, въпреки че е трудно да се гадае, може ли да очакваме някакви промени в конспекта за следващата година и ако ги има, мислите ли, че ще бъдат съществени?
E, това не просто е трудно да се каже, а е направо невъзможно :-) При всички случаи мога да ти гарантирам, че нова история няма да измислят :P . Аз също се готвих две години, просто разчитах на същата програма или на незначителни промени. В крайна сметка не я промениха. Просто се готви адекватно и учи всичко, което пише в сегашната програма. Ако го променят, ще е незначително и ще можеш да отреагираш своевременно. Тъй че давай полека и не се впрягай много-много. Големият зор е в самата година на кандидатстване, повярвай ми - изпитвам го на гърба (ума) си :-)
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
andro
В началото бе словото

Мнение от andro »

Какво правите вие... по-спокойно, има стотици, които ще кандидатстват тази година и още не са чели конспекта, а чакат учителите им да им кажат... Не се притеснявай, учи си полека и да научиш 1 тема в повече за срок от 2 години, няма да ти е излишно, а даже полезно. :)
Аватар
freaky_girl
В началото бе словото

Мнение от freaky_girl »

А някой може ли да ми каже колко общо са темите (тези, които влизат в конспекта на СУ), тай като в конспекта са на 18 разделчета, а всъщност са повече? :(
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Около 25 са. Зависи къде и как ги делиш. Пък и тази година може и на повече да се делнат, заради намаляването на времетраенета на изпита. Всъщност от доста теми това, което се отрязва като материал, не може да се даде самостоятелно, така че автоматично отпада. Пример: Каравелов и Левски се дават самостоятелно (в което има резон), но Ботев не може да се падне самостоятелен, защото противоречи на историческата логика и следователно отпада като материал ;-)
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
freaky_girl
В началото бе словото

Мнение от freaky_girl »

Ммм 25 не е мн, поне на мен така ми се струва :) а има ли значение от кои учебници си си писал темите, в смисъл ако си намериш теми от преди 6-7 години :D ще свършат ли работа?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”