Тери Пратчет

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Re: Тери Пратчет

Мнение от silver_wings »

Хм,аз я бях загледала "Ерик" отдавна и сега след сесията ще си я взема,да си обогатя Пратчет-колекцийката :D
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Голямо тенкс на Шепот за тази тема! Това ми е един от любимите автори, страхотен, неповторим, велик... Доизредете си каквито искате суперлативи.:) За първи път прочетох негова книга преди7 години, "Джони и Бомбата". След това вече се размазах в Света на Диска... :bounce:

Абсолютно съгласна с Мила, аз наистина си го чета с тефтерче. Въпросът не е само в хумора - който по подразбиране си е уникален. Страшно много ме поглъщат идеите му, цялата му философия за света и за това как ние си мислим, че го разбираме, пък то какво било... :alien: Най-любим ми е образът на Смърт, перфектно обрисуван просто. Ринсинуид - ноу комент, кърти човека!! За мен всичките му книги са най. И всички, май само без две, съм ги прочела на един дъх.:book: По по най са ми "Крадец на време", "Музика на душата", "Морт"... Изобщо не са за подценяване обаче и книгите му извън поредицата за Диска - "Котаракът Морис", серията за Джони... Ахх и колко бях щастлива като за дипломирането мама ми подари "Изкуството от Света на Диска".^_^ То за малко и тя да се запали, по едно време и книжките ми крадеше, дааа... :|
Честно казано трудно бих дала съвет от коя да се почне... Хорааа, просто почнете!!! :mrgreen:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

С Тери Пратчет започнах да чета книги изобщо, хванах Фантастична светлина почти на шега и така, дотогава прочетените от мен книги се брояха на пръстите на ръцете ми. Вече не помня колко от Света на диска съм изчел, над 20 са със сигурност, останалите са в процес на изчитане.

За съжаление скоро излезе новината, че е болен от алцхаймер. :(
Изображение
Vel
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Много е добър, чел съм към 20ина книжки за света на диска, и определено любимите ми са по-късните, където черният хумор е вповечко. Любим момент? Когато Смърт каза на децата в началното училище на внучка си да внимават като пресичат улицата!

Иначе чухте ли, че е болен от Алцхаймер? Жалко е, че няма да напише всичките книги, които е искал...
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ох, Пратчет...

Просто няма какво да напиша за него, което вече да не сте казали. И аз, като повечето хора, го харесвам много. Търговецо, интересно ми е защо ти не го харесваш?

Започнах да чета Пратчет едно лято, когато се запознах с един... мхмх, писател -фантаст (нали най-важно е как се самоопределя човек? :lol: :mrgreen: ) Та той ми даде да прочета "Ерик" и "Фантастична светлина"... и това стана лятото на Пратчет (и на ментата с мляко, и на нощните събирания на плажа, и на постоянното киснене в Groovy, простете за лирическото отклонение) за по-малко от два месеца бях прочела почти всичко. И като почнахме училище открих, че един образ от моя клас също е почитател и той ми даде да прочета и останалите. А после сестра ми се вманиачи и ги събра всичките...

Не харесвам някой от книгите - "Пирамиди" ми беше безумно скучна, "Последният континент" също (макар момента с Хлебарката да беше много готин :mrgreen: ).
А любима ми е "Жетварят" и "Чудовищна команда".

А да - НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ КЕРЪТ. егаси тъпото копеле, честно. Да, знам, че е клише, иронизиращо добрия герой и ъм... кралското потекло... Ама все пак е ... ДЕБИЛ!

Абе като се замисля, любимият ми герой май е Гаспод. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

пс. и Баба Вихронрав...
и в главата си май имам една Пердита...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

За мен книгата е "Малки богове".
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ооо, определено - гаврата е пълна :)

btw, това файлче го изрових от нета, показва как са свързани книгите
Прикачени файлове
discworldreadingguide.jpg
discworldreadingguide.jpg (64.27 KiB) Преглеждано 549 пъти
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Lord »

Навремето нмого много ме кефеше(скоро с един авер смятахме, че съм прочел точно 23 и 2/3 книги :) ), но интересът ми някак поспадна последните години. Стилът му ми омръзна, както и общо-взето еднаквите шеги. То и за това любимите ми негови книги са точно първите които съм чел - всичко тогава ми се виждаше ново и свежо.

Въпросните любими книжки са: Трилогия за номите: Макслин, Грима и Доракс, Крилете на Макслин (ако не се лъжа така бяха превели Truckers, Diggers и Wings); Интересни времена и Пирамиди. Страта ми създаде много приятно чувство, въпреки че я четох доста по-късно. Беше все едно гледаш Епизод 1, 2 и 3, след като цял живот си се кефел на Епизоди 4, 5 и 6 (за непросветените - говоря за Междузвездни войни ;) ). Предисторията винаги има чар.

Въпреки че напоследък не го чета кой знае колко, много кофти ми стана, като разбрах, че е болен. От толкова часове прекарани с него бях започнал да чувствам нещо като приятелство.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Гледам, че много от вас са споменали в постовете си "Ерик". Подариха ми я и смятам скоро да я прочета. Ще видим ще ми хареса ли и на мен. (: За илюстрациите малко се съмнявам, защото предпочитам Кидби пред Кирби (не ме убивайте с камъни :P), например на "Последният герой" илюстрациите ми станаха любими веднага. Бтв, книгата беше супер. Цялата бъркотия от преработени гръцки митове, космическо пътешествие с драконови двигатели и пътник без билет, профучаване между краката на гигантски слонове, връзка по счупен омнископ и т.н, всичко е толкова динамично, интересно, откачено^^
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Какво ще кажете за "Дядо Прас"?Сестра ми си я купи и мисля да и я задигна :mrgreen:
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Готина е :)
По-добра от филма, разбира се.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Според мен тя е една от най-добрите книги от поредицата за Смърт.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
aozora
От дъжд на вятър
Специалност: Японистика
Курс: завършил

Мнение от aozora »

Аз съм му фен; напоследък четох "Изумителнив Морис и ..." в оригинал.
Сериите за вещиците и за градската стража са ми любими; Ринсуинд и багажът не толкова.
Препоръчвам на "неизкушените" да почнат с "Чудовищна команда" или с "Вещи в занаята".
晴耕雨読
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

:occasion9: :blob: :blob2: :blob3: :blob4: :blob5: :blob6: :blob7: :blob8: :occasion9:

http://www.skyoneonline.co.uk/tcom/index.html

Очакваме скоро филм по "The Colour of Magic", правен от същите хора като "Hogfather"!!!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Lord »

Сериите за вещиците и за градската стража са ми любими; Ринсуинд и багажът не толкова.
Препоръчвам на "неизкушените" да почнат с "Чудовищна команда" или с "Вещи в занаята".
А аз точно обратното, кефя се на Ринсунд, а вещиците са ми скучни - някак прекалено момичешки ми идват. :roll: И препоръчвам на новобранците да започнат с "Интересни времена" и "Петият континент".
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”