Езикознание
Модератор: Don Horhe
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Re: Езикознание
Тъй, тъй, ама аз предпочитам да мине по-рано, че да не си тровим повече нервите, а и ще си имаме почивка... 

- Yanka_Djanka
- В началото бе словото
ааааааааааа!!! излезе ли джигерът бе!!! тоя Сосюр каква майка го роди него? с къв акъл? как не са я убили с камъни преди да го пръкне тоя? в деня на Страшния съд ще я заточат в най-пробитото, изгнило, вонящо и ужасяващо ниво на ада!!! :diabloanifire:
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Кореистика сме на 13., заедно с Арменска филология и Японистика.
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Yanka_Djanka написа:ааааааааааа!!! излезе ли джигерът бе!!! тоя Сосюр каква майка го роди него? с къв акъл? как не са я убили с камъни преди да го пръкне тоя? в деня на Страшния съд ще я заточат в най-пробитото, изгнило, вонящо и ужасяващо ниво на ада!!! :diabloanifire:
Хубаво се посмях, при все, че и аз сега псувам на ум Сосюр.
Мисля, че септември е много хубав месец...

- Yanka_Djanka
- В началото бе словото
хубав, хубав е септември... едно подгряващо изпитче преди 2-ри курс много добре ще дойде... абе утре от колко часа е изпитът все пак?
В 8:30 с шампанско и рози
хахаахахахаххаха
- Yanka_Djanka
- В началото бе словото
офффф, да ме вдигнат в 5 сутринта, ако искат!!
а колко време ще трае изпитването или по-скоро колко време имаш за мислене по въпроса(в случай, че имаш някаква идея какво да кажеш)?
а колко време ще трае изпитването или по-скоро колко време имаш за мислене по въпроса(в случай, че имаш някаква идея какво да кажеш)?
- Yanka_Djanka
- В началото бе словото
ааа и още един въпрос...какво точно представлява тоя практиески въпрос и по-важното - от къде да чета за него? 
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Доколкото аз разбрах практическият въпрос е следното - дават ти една съгласна и 2 гласни и ти да ги определиш от артикулационно и акустично гледище. Май имаше опция да ти дадат пример за няква фонетична промяна и ти да кажеш каква е или пък да ти дадат дума и да я разделиш на корен, префикси, афикси и т.н. Май не е толкова трудно това.
Иначе времето за мислене на всеки май е около 30тина мин. То ако си учил, сигурно ти е доста, ако не си учил, ще е още повече
Иначе времето за мислене на всеки май е около 30тина мин. То ако си учил, сигурно ти е доста, ако не си учил, ще е още повече

- Yanka_Djanka
- В началото бе словото
ама това горе-долу в кои теми се подвизава? въобще не съм стигнала до фонетики и чудесии....много е голямо и се стряскам 
- silver_wings
- Постоянно присъствие
А нали може за практическия въпрос да си изберем фонетични промени и строеж на думата,а не онова с гласните и съгласните,щот то е пълна закопвация според мен
?
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Една от двете (асистентката или Данчева) задава практическия въпрос....няма да го има на билетите. Така каза на консултацията поне
Аз се надявам да ми дадат фонетична промяна някаква. Днес като малумните съм изговаряла гласни, помислиха ме за луда!
За гласни и съгласни има отделна тема от лекциите, които тя ни даде 11та!
А за време за мислене толкоз! Аз си мислех, че само по една гласна или съгласна ще даде
ама има логика Kuln те както си ги групират по сонорност и не знам по какво си....
За гласни и съгласни има отделна тема от лекциите, които тя ни даде 11та!
А за време за мислене толкоз! Аз си мислех, че само по една гласна или съгласна ще даде