За или против новините на турски език по БНТ
Re: За или против новините на турски език по БНТ
Арменка - ако ти докажа българския си произход, ще ми купиш ли БМВ? Д окое коляно го искаш?
- pi4
- Легендарен флуудър
Арменке аз съм най-коренния българин който би могъл да съществува
Тва че ти не си не означава че и другите са като тебе
И нямам нищо против българите които имат корени от където и да било/стига да не са с мюсюлмански корен/напротив даже им се радвам,така че не се прави на неразбрала за какво ти говоря
Тва че ти не си не означава че и другите са като тебе
И нямам нищо против българите които имат корени от където и да било/стига да не са с мюсюлмански корен/напротив даже им се радвам,така че не се прави на неразбрала за какво ти говоря

http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
...и ето така си отива една тема във форум...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- АРМЕНКА
- Пишеща машина
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Какви като мене....арменци ли....хахах..заблуда....така се пиша заради съвсем друга причина,а не защото съм арменка по народност,доколкото знам съм българка с малки македонски примеси (което си е общо взето едно и също )pi4 написа:Арменке аз съм най-коренния българин който би могъл да съществува![]()
Тва че ти не си не означава че и другите са като тебе :!
Та мисълта ми беше съвсем друга,без да се обиждаш ще ти кажа само,че е адски тъпо според мен да слагаш каквито и да е етикети на мюсюлманите,аз например познавам много свестни такива хора,и те са много чисти и културни.Ти влизал ли си в една типична турска къща...само да знаеш как блести и какъв ред и уважение има към по-възрастните хора...бедна ти е фантазията...сега ще кажеш,че си плюя собствения народ,...няма такова нещо,всички ние сме различни и това ни прави така интерсни за околните...хубави-лоши,ние сме си българи итова си е...но в твоя случай НЕЗНАНИЕТО НЕ Е ОПРАВДАНИЕ ДА ПЛЮЕШ НЕЩО КОЕТО НЕ ПОЗНАВАШ,А ИМЕННО ТУРЦИТЕ !

- БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
- От дъжд на вятър
- Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)
добре бе майка му стара,който неиска да се подписва да не дрънка.или си слагаш името в знак на подкрепа или не се правиш на многознайко.който на му харесва да не чете,даже хич да не влиза е темата.ние в нашето си съзнание сме прави,не сме деца по на 10 години за да ни разубеждавате.по-малко приказки и повече работа.
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Предлагам да се направи отделна тема с крайния вариант на текста, в която само да се подписват хората, които подкрепят тази инициатива. Който иска да дискутира дали трябва или не трябва да има такива новини, да го прави тук. В другата тема само имената на подкрепящите, и нищо друго.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Просто чета, чета, чета и отново чета и ми се повръща. Първо, защо решихте, че мразим турците? Аз не ги мразя, а сигурен съм и хората, които подеха инициативата. Обаче правете малка разлика и отворете конституцуята ако искате. България е ЕДНОЕЗИЧНА, ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА и такава трябва да си остане. Не може едно малцинство да е по-привилигеровано от друго. Не може в една на хартия демократична държава малцинствата да определят съдбините на мнозинството. Не може плащащите данъци да живеят по-бедно и с повече ограничения от неплащащите субекти, най-вече ЦИГАНИ, които биват настанявани в чисто нови жилища БЕЗПЛАТНО, който между другото те унищоват. Не може заради една партия като ДПС да има новини на чужд език. В крайна сметка българите затова сме такива боклуци, защото всеки много знае и всеки много акъл дава, ама в кръчмето, в дома си или сред приятели т.е. в тесен кръг и обикновено в нетрезво състояние. Някой написа, че само сме си виновни. Ами ДА, ТАКА Е! И точно затова сами трябва да се осъзнаем, че сме виновни и да направим стъпки в правилната посока. Че подписката дори няма да бъде отворена и ще отиде директно в кошчето, в което Драго Чая си хвърля найлончетата от сандвичи, това е ясно. Проблемът е в психологическата бариера и тя да бъде преодоляна. До момента когато предложих да си напишем имената имаше поне двайсетина ентусиасти, който бяха кой от кой по-нахъсани. След това пет или шест човека решиха да не са плахи анонимници и еуфорията свърши. Идеята, поне доколкото аз я разбрах беше да има единомислие и най-вече масовост, защото колкото и да звучи банално, ние, младите и интелигентни хора от ВУЗ-овете ще правим избор дали да останем тук, в България, или да не останем и ако сме примирени и подвластни на масата и унифициращата политика да държавата ни, но от нас ще излезнат едни добре поочукани роботи, които са герои някъде в своя личен свят. Пак казвам, не става въпрос за омраза, за отмъщение или жажда за дискриминиране. Става въпрос за принципи, достойнство и желание за промяна на лошите неща. Нищо повече, колеги.
П.С. Предлагам да прекратим инициативата, защото с 5-6 имена сме повече от жалки.
П.С. Предлагам да прекратим инициативата, защото с 5-6 имена сме повече от жалки.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Абе да ви таковам в умниците, що не я отворите тая пуста конституция да видите какво пише вътре? Пък после говорете кое било неконституционно.
Дичоу - тези новинарски емисии служат точно, за да почувстват най-дезинтегрираните от тях, че това е и тяхната обществена медия, че това е и тяхната политика и тяхна държава. Аз се съмнявам, че са кой знае колко гледани, но самото им съществуване е важен символ в този смисъл и премахването им на този етап ще има много по-негативни последици за обществените настроения, отколкото ако останат. И спрете да спрягате ДПС - новините ги има отпреди те да са във властта. А какви са подбудите ви си личи от далеч - всичко почна, защото някакъв смешко му се доревало, разбираш ли, като гледал филмче за освобождението на София. А като българските мафиоти те тероризират, а корумпираната българска бюрокрация ти бърка в здравето и в джоба, всички покровителствани от българските управници не ти се реве, а? А пък тоя "истински българин", дето е фен на ориенталската чалга хич не ми се и коментира. Ако влагате толкова усилия да преодолеете предразсъдъците си, колко влагате сега да ги оправдавате и напудряте, може наистина да станете полезни граждани.
Дичоу - тези новинарски емисии служат точно, за да почувстват най-дезинтегрираните от тях, че това е и тяхната обществена медия, че това е и тяхната политика и тяхна държава. Аз се съмнявам, че са кой знае колко гледани, но самото им съществуване е важен символ в този смисъл и премахването им на този етап ще има много по-негативни последици за обществените настроения, отколкото ако останат. И спрете да спрягате ДПС - новините ги има отпреди те да са във властта. А какви са подбудите ви си личи от далеч - всичко почна, защото някакъв смешко му се доревало, разбираш ли, като гледал филмче за освобождението на София. А като българските мафиоти те тероризират, а корумпираната българска бюрокрация ти бърка в здравето и в джоба, всички покровителствани от българските управници не ти се реве, а? А пък тоя "истински българин", дето е фен на ориенталската чалга хич не ми се и коментира. Ако влагате толкова усилия да преодолеете предразсъдъците си, колко влагате сега да ги оправдавате и напудряте, може наистина да станете полезни граждани.
- pi4
- Легендарен флуудър
А на мен не ми се коментират невежи хора="tamerlan А пък тоя "истински българин", дето е фен на ориенталската чалга хич не ми се и коментира.
Аре турците да престанат да разводняват темата с цел нищо да не постигнем
Върви да разправяш на друго място 4е гърците са ориенталци

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По принцип не съм на едно мнение с tamerlan, но специално в тоя случай май точно ти, pi4, няма да е зле да прочетеш някоя друга книжка за религиите, белким започнеш да правиш разлика между араби и мюсюлмани и евентуално да разбереш, че мюсюлманин не винаги е равно на терорист и/или фанатик!
Последно промяна от Don Horhe на 11 Фев 2008, 00:37, променено общо 1 път.

- pi4
- Легендарен флуудър
Тва изобщо не беше свързано с последното ми мнение ама понеже нямаше кво да ми отговориш и се хвана за мое по-предишно такова.Естествено много умно.Браво
А що се отнася до тва за арабите и мюсюлманите-пише че Знам че има разлика но че за мен да си еднакви ясно ли ти е
Така че не ми стана ясно закво точно неуспешно се опитваш да се заядеш
Май някой друг тряя да прочете също така и малко География щото ми се струва че Гърция Сърбия и Румъния не са в Ориента или греша нещо
А що се отнася до тва за арабите и мюсюлманите-пише че Знам че има разлика но че за мен да си еднакви ясно ли ти е
Май някой друг тряя да прочете също така и малко География щото ми се струва че Гърция Сърбия и Румъния не са в Ориента или греша нещо

- Дичоу
- Легендарен флуудър
Tamerlan, в едно си прав...новините на турски са символ. Символ на неуспешно водената политика на предходните и насоящето правителства спрямо турската етническа група в България.
Интересно е като кажеш "Ок нека ги държим в ефир, така турците се чувстват значими, пък и като данъкоплатци, издържащи тяхната обществена телевизия". Обаче и ние като данъкоплатци не искаме само символи и реверанси, искаме конкретни и продуктивни мерки, искаме работата спрямо турското малцинство да е част от успешна стратегия за насърчаването им да се превърнат в активни единици на обществото ни. Именно този символ обаче им пречи....
Разбираш ли? Политиката е грешна...ясно е, че в евентуалната интеграция, реверансите и трудностите няма да бъдат предприемани само от нас, а и от тях...Нека научат български, не виждам абсолютно нищо нередно в това...нека седнат и гледат централната емисия, както прави всеки (надявам се всеки) българин...
Почти във всеки пост използваш "дискриминация"...дискриминация е това, което правим сега... дискриминация е за българи да има една новинарска емисия, а за турци - друга. Те не получават равен достъп до обществените и държавни блага наравно с нас...
Ако продължим тези разсъждения, ше открием че е редно да имат всичко обществено и държавно, обаче и на техния език. ТИ ИСКАШ ЛИ ТОВА?
...Прав си и за друго...ДПС не е толкоз виновно колкото ни се иска...неуспешната политика спрямо малцинствата се води от десетилетия преди "демокрацията"...и абсурди като новините на турски са резултат от нея...но се радвам, че израстна поколение, в което тази грешка се набива на очи, още сме студенти, но и ние трябва да бъдем чути, защото не искаме абсурди, не и в нашата държава...
Това е смисъла на цялата петиция...
А всякакви "ориенталски" поклонници, ДПСта, 5 вековни тегоби,ксенофобий и Освобождението на София...са елементарните неща, за които се опитваш да се заловиш за да може поста ти да изглежда пълнокръвен...
Интересно е като кажеш "Ок нека ги държим в ефир, така турците се чувстват значими, пък и като данъкоплатци, издържащи тяхната обществена телевизия". Обаче и ние като данъкоплатци не искаме само символи и реверанси, искаме конкретни и продуктивни мерки, искаме работата спрямо турското малцинство да е част от успешна стратегия за насърчаването им да се превърнат в активни единици на обществото ни. Именно този символ обаче им пречи....
Разбираш ли? Политиката е грешна...ясно е, че в евентуалната интеграция, реверансите и трудностите няма да бъдат предприемани само от нас, а и от тях...Нека научат български, не виждам абсолютно нищо нередно в това...нека седнат и гледат централната емисия, както прави всеки (надявам се всеки) българин...
Почти във всеки пост използваш "дискриминация"...дискриминация е това, което правим сега... дискриминация е за българи да има една новинарска емисия, а за турци - друга. Те не получават равен достъп до обществените и държавни блага наравно с нас...
Ако продължим тези разсъждения, ше открием че е редно да имат всичко обществено и държавно, обаче и на техния език. ТИ ИСКАШ ЛИ ТОВА?
...Прав си и за друго...ДПС не е толкоз виновно колкото ни се иска...неуспешната политика спрямо малцинствата се води от десетилетия преди "демокрацията"...и абсурди като новините на турски са резултат от нея...но се радвам, че израстна поколение, в което тази грешка се набива на очи, още сме студенти, но и ние трябва да бъдем чути, защото не искаме абсурди, не и в нашата държава...
Това е смисъла на цялата петиция...
А всякакви "ориенталски" поклонници, ДПСта, 5 вековни тегоби,ксенофобий и Освобождението на София...са елементарните неща, за които се опитваш да се заловиш за да може поста ти да изглежда пълнокръвен...
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Вие не подемате инициатива за по-активна и целесъобразна политика към малцинствата, инициативата е да не чувате турски по БНТ. Каква тежест имат тези "елементарни" неща в подбудите ви се вижда пределно ясно. Аз казах каквото имах да казвам, а както отбелязах вече - вие правете каквото искате.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
Ти знаеш най- добре...tamerlan написа:Вие не подемате инициатива за по-активна и целесъобразна политика към малцинствата
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Драги ми другарю, никой с никого не се опитва да се заяжда. Просто не се сдържах да не коментирам невежеството ти. Някак си не виждам как, щом знаеш, че има разлика между араби и мюсюлмани, за теб са еднакви. Какво е еднаквото между етнос и религия? Много бих се радвал, ако ми отговориш на този въпрос. Но да оставим това на страна.pi4 написа:Тва изобщо не беше свързано с последното ми мнение ама понеже нямаше кво да ми отговориш и се хвана за мое по-предишно такова.Естествено много умно.Браво
А що се отнася до тва за арабите и мюсюлманите-пише че Знам че има разлика но че за мен да си еднакви ясно ли ти еТака че не ми стана ясно закво точно неуспешно се опитваш да се заядеш
Във въпросният пост, за който, според теб, аз се заяждам, казваш, че повечето хора по света не уважават мюсюлмани и араби. Също така казваш, че те са с промити мозъци, самовзривяват се, избиват се и нямат демокрация. Колко много хора от света познаваш, за да твърдиш, че почти никой не ги уважава? А това дори и да е така, то се дължи на същото това невежество, което ти, съфорумнико, показваш.
Друго нещо... Колко мюсюлмани и колко араби познаваш, та да твърдиш, че те са с промити мозъци и т.н.? Хрумвало ли ти е някога, че мюсюлмани има не само в арабския свят, а и в страни като Индия, Китай, Мавриций, Сингапур, Тайланд и други, където, с много малки и редки изключения, си живеят съвсем спокойно с будисти, християни, даоисти, индуси и конфуцианци? Така като те гледам, май не. За това, както казах и преди, не е зле да попрочетеш някоя и друга книжка, преди да слагаш всички под общ знаменател.