За или против новините на турски език по БНТ

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Re: За или против новините на турски език по БНТ

Мнение от pi4 »

Колега Ira_dei така и не разбрах след като говориш за арменски геноцид що в не малко твои мнения защитаваш тия турци :x Също така не разбрах в крайна сметка българин ли си арменец ли си турчин ли си къде си роден и защо учиш тюркология :x
И ме дразнят мненията ти не защото не си на моето мнение а защото казваш на черното бяло :!: Все ти е чудно защо българите мразят турците пък не мразят сърбите и гърците...мъ много чудно...май си бягал от историята...освен заради робството е и заради тва че са мюсюлмани,а смея да твърдя че по-голямата част от хората по целия свят не уважават мюсюлмани и араби :!: Са знам че имало няква разлика ама за мен са си едни и същи :!: С промити мозъци,самовзривяват се, избиват се,няма никва демокрация и тн...
Както каза някой по-горе,който може да качи документа където трябва и да се подписваме.Ще се съберат доста хора.И не знам защо някой се изказа че било тъпо да се търи Атака-напротив :!: За да се стигне до някви действия пред Народното събрание(примерно)е препоръчително да се потърси помощ от Атака :!: Те редовно правят някви шествия в знак на протест срещу нещо си и знаят как стават нещата-в смисъл че предварително тряя да се каже на кмета че примерно в 3 през нощта шъ има някви шествия и кмета тряя да спре движението от толкова до толкова чесът и т.н... надявам се да се стигне до там ама всички си мълчат :!:
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Арабите са етнос, мюсюлманите са последователи на Исляма. Тези две неща в повечето случаи вървят ръка за ръка, но не винаги. Както има арабски християни, така има и китайски мюсюлмани. Просто държа да се прави разлика между етнос и религия при такива дискусии.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Не бих подкрепила нищо свързано с
малоумниците от Атака, едните се
самовзривяват, а другите искат да ги
посипят с напалм, та да им реашат
преблемите веднъж завинаги. Проблемът
не е в новините на турски, а в етническата
партия ДПС, която управлява държавата,
срещу ръжен не се рита, срещу водач не
се вика. Нашите политици се придържат
стриктно към това правило. Не е вярно, че
никой не уважава мюсулманите, аз ги
уважавам, уважавам и будистите, и
протестантите, и католиците дори, и съм
за свободното изповядване на религията,
но все пак държа да живея в България на
българите, а не на Доган, където правата са
еднакви за нас и за тях, защото всички сме
от една националност, ако искат етническа
идентичност - Турция е наблизо, но после
да не ги изсипват със самосвали пред урните.
Аватар
Fever
От дъжд на вятър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Fever »

Не бих подкрепила нищо свързано с
малоумниците от Атака
Ами недей, никой не те кара... Как реши, че е свързано с Атака, не знам.
Подкрепи тази подписка, която не е свързана с никоя партия или организация. Виж началото на темата за справка.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Tamerlan@,
...поблема е, че новините като изолирано явление са проблемни. Аз съм "За" те да са част от някаква по- голяма и зряла, ефективна стратегия за интегриране на турското население. Проблемът на тези новини е, че чрез мотивирането на НЕнаучаване на български те имат само и единствено един източник на информация, което нарушава основни европейски принципи в медийната политика, като плурализма на мнения. Въпросните новини се излъчват по БНТ, която е критикувана в абсолютно всеки мониторингов доклад за обществените медий, че е силно зависима от държавните органи.
Значи какъв е резултата... БНТ контролира единствения поток на информация към турскоговорящата част на населението, държавата контролира БНТ = 9,4% население на България, което е лесно манипулируемо от определени политически кръгове (не е задължително ДПС), 9,4% население което остава в невежество и няма възможност да погледне и "от другата страна"...
Със снемането на новините от ефир, ще се появи още една причина те да научат официалния език, а това, повярвай ми е основната им стъпка към интеграция...
ПП: Адресирам постовете си към теб, защото в теб виждам единствения който излиза с реални аргументи против нашата кампания...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

аз предлагам да спрете да се правите на всезнаещи и както каза fever да погледнете първите страници. тук никой не говори за араби,ислям,фанатизъм и др. никой не говори и за история,като имате идеи кое как е било,защо е било и т.н. си направете тема "история" и пишете в нея. аз не съм против турците,които живеят тук като нормални хора и говорят български. аз съм против ДПС. за политика не ми се слуша от хора,които никога не са били политици. точка на спора.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

pi4 написа:а смея да твърдя че по-голямата част от хората по целия свят не уважават мюсюлмани и араби :!:
Човече ти не различаваш мюсюлманин от арабин,къде си тръгнал да ми спориш...
Освен това съм наполовина арменец наполовина българин(по пътя на логиката не съм турчин).Питаш ме защо "защитавам" турците,просто ми е чудно с какво са виновни сегашните турци,за това което се правили хората преди тях?

А това че половината свят не уважавал ислямския свят просто ме довърши...нямаш аргументи да спориш :) Обясни ми по какъв начин някой си Хасан от Кушадасъ е виновен за това че предците му са клали твоите предци?Нито турците в България са виновни че са тук,нито арменците,нито циганите,нито който и да друг етнос...арменците бягат от турците навремето,циганите ги докарва бай Тошо навремето,а за турците ще се сетиш и сам
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Намерили та премерили да свалят новините на турски...все едно нямаме други проблеми,та сте се заловили точно с това...много мразя някой да ми говори наизуст със заучени фрази...
Защо например не протестирате срещу корупцията в СУ,която мисля че доста по-пряко засяга всички в този форум?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Ira_dei написа:
pi4 написа:а смея да твърдя че по-голямата част от хората по целия свят не уважават мюсюлмани и араби :!:
Човече ти не различаваш мюсюлманин от арабин,къде си тръгнал да ми спориш...
Освен това съм наполовина арменец наполовина българин(по пътя на логиката не съм турчин).Питаш ме защо "защитавам" турците,просто ми е чудно с какво са виновни сегашните турци,за това което се правили хората преди тях?

А това че половината свят не уважавал ислямския свят просто ме довърши...нямаш аргументи да спориш :) Обясни ми по какъв начин някой си Хасан от Кушадасъ е виновен за това че предците му са клали твоите предци?Нито турците в България са виновни че са тук,нито арменците,нито циганите,нито който и да друг етнос...арменците бягат от турците навремето,циганите ги докарва бай Тошо навремето,а за турците ще се сетиш и сам
Леле на какво ви учат Тюркологията?
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

На много неща,а вас в задочното право?
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Ira_dei@, приятелю...
Много те моля не разводнявай темата...мисля, че повечето хора, които сериозно подържаме кампанията изразихме мнението си и то по никакъв начин не засяга нито 5 вековно робство, кланета, или "ние мразим турчолята, тарамбуки и всякви такива"...ако си го видял някъде тва, то не е подържаната теза от мнозинството, подкрепили каузата...
Къде видя в мойте постове например подобно нещо???
Не сме против новини на арменски...по простата причина, че не съществуват...не сме против евреите, по простата причина, че всички до един знаят перфектен български...
Тук става дума за гражданската ни позиция, става дума за явление, което според нас не помага нито на българите, нито на турците, нито на който и да е гражданин на нашата държава...
За това отново те моля...ако действително имаш аргументи против...пиши ги, но не си измисляй наши думи...
Хвани, прочети мойте постове и кажи с кое от тях не си съгласен например...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

който не е съгласен с идеята просто НЕ СЕ БЪРКА!
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

renesanz написа:който не е съгласен с идеята просто НЕ СЕ БЪРКА!
да, напълно съм съгласен
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

mebbeth написа:Не бих подкрепила нищо свързано с
малоумниците от Атака, едните се
самовзривяват, а другите искат да ги
посипят с напалм, та да им реашат
преблемите веднъж завинаги. Проблемът
не е в новините на турски, а в етническата
партия ДПС, която управлява държавата,
срещу ръжен не се рита, срещу водач не
се вика. Нашите политици се придържат
стриктно към това правило. Не е вярно, че
никой не уважава мюсулманите, аз ги
уважавам, уважавам и будистите, и
протестантите, и католиците дори, и съм
за свободното изповядване на религията,
но все пак държа да живея в България на
българите, а не на Доган, където правата са
еднакви за нас и за тях, защото всички сме
от една националност, ако искат етническа
идентичност - Турция е наблизо, но после
да не ги изсипват със самосвали пред урните.
Те - етническите турци, дори не са признати от собствената си държава като такива.
Турция от дълго време е основен износител на радикален ислям. До две десетилетия Европа ще се превърне в ислямско гето

ПП. Ешхеду елля иляхе илял Аллах ешхеду енне Мухаммедур расулю Аллах, еюрупеюн
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

pi4 написа: Все ти е чудно защо българите мразят турците пък не мразят сърбите и гърците...мъ много чудно...май си бягал от историята...
Много ми е чудно как бяга от историята,като Ira_dei е завършил НГДЕК (Национална гимназия за древни езици и култури),там се учи изключително световна и българска история ..........сам си прави изводите :lol:

Pi4,аз предлагам като си такъв запален и ревностен националист, да организираш шествие срещу всички с не 100 % българска кръв във вените си,пък да видим кой ще дойде да те подкрепи....
България заема стратегическо място на картата на Европа,през вековете е била населявана от всякакви етноси с различна духовна и расова принадлежност.Толкова е просто...затова сме толкова смесени и многообразни....
Ако ти ми докажеш,че зад българското ти(предполагам че е такова)фамилно име стои чист българин без никакви "примеси",аз собственоръчно ще ти купя най-новия модел BMW със всички екстри,тържествено ти го обещавам това ;)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”