Нашето поколение

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Нашето поколение

Мнение от ^PrincessA^ »

Плазмодий написа:Под нашето разбирам родените през 87-а и преди това,защото сякаш има някаква голяма пропаст между поколенията от 88-а нататък.
Всеки набор мисли така за тези, родени след него- гарантирам ти! :mrgreen:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

*помните ли как '87ми набор намразихме '88, задето им се падна Ангелинка; задето точно за тях измислиха по-лесен файнъл икзам в края на потготвителната година и прочее, и прочее*
Малка поправка - Ангелинка не беше най-лесното произведение, и набор 88 ни хвана стария екзам за 8ми клас, аз бях паралелка с англ. и изпита си беше... да неговорим... а тези след мен - нямаха устен и изпита им беше елементарен...

Иначе за самата идея - съгласен съм, че набор 88 имахме доста привилегии... последните без матури, първите без казарма, първия випуск на ЕС... ей такива едни... но да не би разликите да ги прави МОН?

Не съм съгласен, че последните свестни са 87! Брачед ми е роден 2002, той също е свестен тип... :albino:

Мисля, че не рожденната година, а семейството, приятелите и обстановката правят някой "свестен" или "обратното-на-свестен"... с тази мисъл, че поколенията не бива да се делят на Х-1, Х-2... макар че всички казваме, че след нас всичко е прецакано... идеята е кога горните три фактора са се променили коренно, а не кога съм роден самия аз... макар че би било хубаво...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

След `90 са пълни утайки - факт.
Раззбира се има изключения и вярвам, че вие ще ги намерите сред вашите познати и роднини ;-]
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Veles
В началото бе словото

Мнение от Veles »

Kristo написа:
*Мисля, че не рожденната година, а семейството, приятелите и обстановката правят някой "свестен" или "обратното-на-свестен"... с тази мисъл, че поколенията не бива да се делят на Х-1, Х-2... макар че всички казваме, че след нас всичко е прецакано... идеята е кога горните три фактора са се променили коренно, а не кога съм роден самия аз... макар че би било хубаво...
Тук съм съгласен с теб :thumbright:
Прочетох всички гледни точки, има верни и не чак толкова верни изказани неща.
Аз съм малко по-голям от вас но може да се каже че съм с вашето поколение.
Не всичко зависи от годините дали '80 или '90 набор. Много зависи от възпитанието на родителите, от средата на приятелите с които излизаш и от много други фактори.
Забелязал съм че много голяма част от вас ( а и аз също когато бях на вашите години) че когато ви каже някои по голям "....натам където си тръгнал аз оттам се връщам..." се сърдите и си казвате тоя/тая пък какви ми ги говори. Има една поговорка "Не слушай старило, слушай патило" не случайно е измислена.
Няма да седна да поучавам никои от вас. Всеки си има свой живот и нека си го живее както намери за добре.
Но наистина понякога се вслушайте в това което ви казват по големите. Един плюс е това. За съжаление и аз като вас не слушах преди и сега понякога съжалявам за някои неща.
Но че винаги ще има разграничения между поколенията а дори и сред наборите това е факт който не може да се избегне ( е с някои изключения разбира се :wink:
"прераждане" означава универсално трансцендентално преминаване от едно същностно състояние в друго, като развитие по права линия, а не в кръгова цикличност
Аватар
javortomov
Драскач
Специалност: МО, ЮФ
Курс: втори

Мнение от javortomov »

Остаряваме бавно, неусетно почти... Айде набори старци -87 вече съдим следващите поколения :)

сега по темата:
Kristo написа:
*Мисля, че не рожденната година, а семейството, приятелите и обстановката правят някой "свестен" или "обратното-на-свестен"... с тази мисъл, че поколенията не бива да се делят на Х-1, Х-2... макар че всички казваме, че след нас всичко е прецакано... идеята е кога горните три фактора са се променили коренно, а не кога съм роден самия аз... макар че би било хубаво...
Това е много вярно, но както навсякъде едно нещо води към друго. Ако си роден 90 примерно, твойте съученици(хората с които прекарваш една значителна част от времето си), също ще са 90ти набор т.е. дори и да не искаш ще имаш известно влияние от тях. Цялата идея е че преди 87 просто хората не бяха толкова крайни или крайните хора не бяха толкова много и от там влиянието им е било по малко. Аз не казвам че хората родени след 90 примерно са някакви мутанти (въпреки че част от тях са!), просто от трите фактора които си посочил поне два зависят донякъде от годината (приятели и обстановка).
Варваринът тук съм аз, защото никой не ме разбира. (Овидий)
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Ми...набор '87 според мен е сравнително прилично поколение...Нагоре нещата стават... :roll: Колкото и отворени врати да имаше пред нас, сега са още повече...Аз сравнително късно разбрах що е комютър...сега децата на 2-3 годинки сами си го пускат. :roll: Да, и по наше време ги имаше разгонените пубертети, но сега нещата изглеждат по-тежки. Като цяло, както казах - прилични впечатления. И друго - аз като бях 11 кл. или 10, не помня вече, в гимназията, 8 кл. на една екскурзия се бяха насвяткали изключително добре. 8 кл... :roll: Не знам, явно одъртявам. :lol:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Оф, много ми е интересно като се слагат такива граници- до тази година е така, от следващата е обратното! Поколенията не се сменят с резки граници, хора! Особено като манталитет се преливат с десетки години. Ама нали е яко да се смятаме за "последните свестни типове"...
:roll:
Изображение

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

А не смятате ли, че границата трябва да се определя и от набора на родителите? ;)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Или по-скоро от това кои периоди са преживели и как са преминали през тях. :) Абе като цяло темата е една безпочвена генерализация, ама не ме бийте! :oops: :mrgreen:
Изображение

Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Абе не е така...Начи в гимназията бяхме в една смяна с 2 години по-големи от нас.Еми,имаше огромна разлика между нас и тях.И учителите го виждаха даже...
Toto-I will remember
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

^PrincessA^ написа: Всеки набор мисли така за тези, родени след него- гарантирам ти! :mrgreen:
Абсолютно съм съгласен с теб!Имам чувството, че това да смяташ по-малките от теб за зле, е заложено в човешкото развитие :)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Нашето поколение 87-90 (да речем) има уникалната възможност да не носи бремето от комунистическото възпитание в себе си...
...мисля, че това е голямо благо...и когато дойде времето нашето поколение да е на чело...нещата ще се оправят...
Другото което ме радва е, че след кризта на ценностите, проповядвани от комунизма, хората отново се връщат към националните (като естествено не визирам изцепките от рода на Воуен,смърт,зиг хайл...)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Ice_Spirit написа:Абе не е така...Начи в гимназията бяхме в една смяна с 2 години по-големи от нас.Еми,имаше огромна разлика между нас и тях.И учителите го виждаха даже...
За пубертета, когато си в гимназията, 1 година е съпътствана със сериозни изменения в характера, пък да не говорим за 2, нормално е да има голяма разлика :? и едва ли има нещо общо с поколенията

Още Аристотел (а може и някой друг гръцки философ да беше) е казал, че младите стават все по-глупави, така че в общи линии, нищо ново под слънцето

то пък едни ценност в днешни дни :)
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Простете, но за мен всички след 85 са различно поколение, хаха :lol:
И вас не ви разбирам понякога...
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Дичоу написа:Нашето поколение 87-90 (да речем) има уникалната възможност да не носи бремето от комунистическото възпитание в себе си...
комунизъм и възпитание са несъвместими неща.това е страховито явление....и не е имало комунизъм в България,а някакво подобие.
аз не нося грам от това в себе си,майка ми също. и моля ви,едно поколение не е 1-2 години. едно поколение се равнява на 20 години! различни сме,но времето,в което живеем е едно.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Заключено

Обратно към “Потребители”