За или против новините на турски език по БНТ

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Re: За или против новините на турски език по БНТ

Мнение от Дичоу »

fly4o написа:Защо си мислите, че ще се постигне каквото и да е?Докато президента ни е този и докато ДПС е с толкова привърженици, новини на турски ще има- с или без вашите подписи :? За съжаление..това е реалността
Това е много елементарно и поклонническо мислене...
Ние искаме нашето мнение да бъде чуто...и да се направи поне елементарна представителна извадка на общественото мнение по този въпрос...така разбирам аз демокрацията...
А твоето мислене е наследство от преди 10ти... "то аз кво мога да напрааа сам"...ми седи си увас...яж, пръцкай и обратно в леглото...
...и ДПС...НЯМА ТОЛКОВА ПРИВЪРЖЕНИЦИ...просто пасивната част на населението сте твърде много...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Не смятам, че позицията ми е пасивна, а реална...Аз мога да кажа, че твоята е утопична...
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Колко пъти си излизал сред обществото за да покажеш, че не си доволен от негови действия/бездействия или позиция???
Колко пъти си се решил сам или с малко хора , да покажеш на другите, че си инакомислещ???
Изреди ми ги и с удоволствие ще го направя и аз...ако искаш и да не разводняваме темата мога да го направя на ЛС...
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Дичоу написа:Колко пъти си излизал сред обществото за да покажеш, че не си доволен от негови действия/бездействия или позиция???
Колко пъти си се решил сам или с малко хора , да покажеш на другите, че си инакомислещ???
Изреди ми ги и с удоволствие ще го направя и аз...ако искаш и да не разводняваме темата мога да го направя на ЛС...
Aхахаха...Добре..нека да не съм...Когато ме познаваш, тогава можеш да правиш каквито и да е било изводи за мен...А само ще ти кажа, че съм достатъчно социален, организиран,организиращ и инакомислещ, за да имам уважението на толкова много хора около мен!Инакомислието не се изразява в това да подкрепяш някоя инициатива,а да прозреш в нея и да установиш, дали определената кауза има някакъв смисъл...

I'm a believer
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

ОК, до някъде имаш право...даже бих ти казал "Евала човек, заслужи и моето уважение"...но отсъства основното от формулата ти...
Прозирайки и установявайки, че инициятивата ни е безсмислена и безрезултатна...също така прозирайки и установявайки...се предполага, че имаш СМИСЛЕНАТА и РЕЗУЛТАТНА...иначе, ДА, превръщаш се в поредния недоволен и...
...пасивен.
Нищо лично не искам да те засягам, но от твоя пост личи точно това...и чесно казано не се връзва с подписа ти..."I am a believer"
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

от опит глава не боли. всеки стои и чака друг да свърши работа и после да каже "добра идея". ако не стане здраве да е. но аз няма да се примиря или да забравя в името на мира. не може... това не са 5 години. 5 века са. смешно е да има турскоезични програми по бнт. по mm,mtv,cnn,gtv може да има колкото си искат.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

fly4o написа:Не смятам, че позицията ми е пасивна, а реална...Аз мога да кажа, че твоята е утопична...
дете, изисква се повече от две недочетени книжки( необходими да вземеш два едносеместриални изпита) за да не изглеждаш смешен...
Ubi concordia, ibi victoria!
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Jamesmagno написа: Големи партии подкрепят идеята. Атака, ВМРО... БНС... Т'ва е хубаво... Можем да се свържем с хора оттам. Да, можем.
Ама разбира се, те много ще ви се зарадват. Може да добавите и техните лозунги - "Да спрем фесовете", "България за българите", "Ние казваме, каквото вие мислите" и прочее. Винаги като се разисква този въпрос се вадят едни доводи, граничещи с гениалност - "да си гледат турски новини", "в Турция има ли новини на български" (по-досетливите казват "на кюрдски") и т.н. Хубаво поне, че вече не обяснявате как било противоконституционно, даже един се е сетил да погледне закона за радиото и телевизията. Браво, герой! Обаче ако някой ми обясни как гледането на турски новини ще ограничи турцизацията и дезинтеграцията на малцинствата? Също така точно Турция ли трябва да ни е модел за политика към малцинствата? Защото като стане въпрос тази държава да стане член на ЕС всички сте съгласни колко е дивашко отношението им към кюрдите, пък иначе го давате за пример? :roll: Някой каза, че били само 9,4% от населението - да, те са и 9,4% от данъкоплатците, които издържат обществените медии. А тези 5 минути следобед са доста по-малко от 9,4% от ефирното време :roll: Всъщност основното е - каква точно ви е представата за нещата? Че тези хора трябва да бъдат изолирани и дискриминирани, за да бъде по-пълноценно обществото ни? Никакви граждани не сте вие, просто едни първосигнални ксенофоби. Толкова сте подвластни на предразсъдъците си, че ги възприемате като вид ценностна система :shock: Същевременно не виждам теми, камо ли подписки за доста по-сериозни проблеми на скъпата ни държава...
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Moriarty написа:
fly4o написа:Не смятам, че позицията ми е пасивна, а реална...Аз мога да кажа, че твоята е утопична...
дете, изисква се повече от две недочетени книжки( необходими да вземеш два едносеместриални изпита) за да не изглеждаш смешен...
Благодаря за съвета!Ще взема наистина да прочета повече от 2 книжки, че не ми се е случвало!И мисля че ти, с твоите "интелигентни" и "затапващи" мнения, изглеждаш смешен...

I'm a believer
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Tamerlan@, признавам ти го, за пръв път звучиш правдоподобно, говориш с интересни примери и факти...поклон за мнението ти...може би първото с реални аргументи срещу инициятивата ни...
...и все пак...утре ще станеш родител, пожелавам ти го и тогава ще си отговориш наистина дали искаш някога сина ти, пнибирайки се от занималня, включвайки телевизора да бъде посрещан с "булгаристан"...отвъд чисто елементарното "За" и "против" във всеки от нас има нотка на неприазън към "булгаристан", ще е много жалко да кажа "заради наследството ни"...но уви, доста от хората го виждат така...
...но като граждани трябва да мислим и за събратята си турци...аз лично не мисля, че новини на родния им език, са правилната стъпка към интеграцията им...
...преди значително 60 години в помашките села в Смолянско (аз съм от Смолян) се е учело на турски...и са били най- низшата прослойка на обществото, понеже не знаели да пишат и четат на официалния език...
Е кажи ми, как ще комуникираш с тези 9,4% от населението, как ще ги превърнеш действително в активни и отговорни граждани на РБ България, ако толерираш ненаучаването на езика...
...почти по същото време, когато и новините на турски се излъчва и предаване за циганите "Рома едиквоси"...лично аз си сменям канала когато го дават...и с ръка на сърцето ти казвам, че го правя защото не ги харесвам, напротив отвръщават ме. Но никога няма да направя подписка с/у тази програма, понеже вътрешно усещам че те трябва да бъдат насърчавани да гледат телевизия...и то на български и ако начина е да правим програма за тях...нека е така..Тук бих сдържал "разрушителните си ксенофобски нрави"...но за предавания на турски език...НЕ
Ние сме българи в България...нека направим тези 9,4% от населението турци в България, а не в "булгаристан"...
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

tamerlan написа: Никакви граждани не сте вие, просто едни първосигнални ксенофоби. Толкова сте подвластни на предразсъдъците си, че ги възприемате като вид ценностна система :shock:
ние сме първосигнални и действаме неразумно.готово.точка.
ценностите и предразсъдъците нямат място тук,става дума за достойнство. да,късно е вече да говорим за това,но аз не искам моите деца един ден да гледат новини на турски. днес са 15 мин. утре ще са 45 !
и в края на краищата кой казва,че ще ни обърнат внимание? след като нямаме подкрепа от студентите на кого да разчитаме? искаме да опитаме.това е.пък един ден,когато правителството се смени може и да ни чуят.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Дичо, моля те по-спокойно. Внимавай с кого се караш. Нали знаеш, че аз имам хора навсякъде :) И двамата с fly4o сте инати, никой няма да излезе прав накрая.
А иначе по темата - аз съм против новините на турски, ще подпиша каквото ми каже Дичо, НО знам, че няма нищо да се постигне. И все пак живеем в "демократична" държава, следователно нищо не може да ни спре да изразим мнението си :)
http://www.acmilan-bulgaria.com Официален фен-клуб на Милан в България
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Проблемите не се коренят в различните езици и религии, проблемите идват оттам, че тези хора са изолирани, дискриминирани и най-вече - бедни. А това е резултат от отношоението на българското общество и политиката на държавата в цялата ни нова история. Заради своята бедност и изолираност те са толкова зависими от мафиотите около ДПС, заради това са благоприятна почва за ислямизъм и заради това нямат особено чувство за съпричастност с държавата като цяло. Да, много е лошо, че на места администратори от турски произход започнаха да дискриминират българи - точно колкото е лоша подобна дискриминация от стана на българите, каквато има и винаги е имало. Това е сериозен проблем по принцип, а не само ако "твоите" са засегнати. Новините не пречат за интеграцията, само че за да помагат наистина трябва да са част от много по-широки социални и политически мерки. И най-вече - за да се преодолеят подобни проблеми в едно общество и да се създадат условия за стабилно и мирно общо съществуване трябват усилия от всички страни. А с такова отношение на мнозинството, и при най-добро желание от страна на малцинствата, каквито и мерки да се вземат ще бъде безрезултатно. От коментарите ви личи единствено желание тези хора да бъдат забутани в трета глуха и по никакъв начин да не ви се напомня за тяхното съществуване в ежедневието ви. Правете каквито подписки искате, но поне помислете сериозно по въпроса.
А доводи от сорта на "5 века са ни клали" са напълно идиотски. Някой от вас смята ли, че трябва да бъде държан отговорен за възродителния процес? Хем е било преди 20 години, не преди 120 или 500.
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Да бе защо един не се изказа против евреите или арменците примерно,всеки е против турците и защо,защото хората чели учебници по история от първи до шести клас,от които им се насажда омраза към турците.Но всъщност те си я втълпяват и един по-интелигентен и образован,буден човек ще разбере че е глупаво да мразиш един народ,защото някога те е владял.В състава на Османската империя са влизали доста народи,не само българите,не са ни избрали целенасочено,за да ни правят мръсно и да обрекат нацията ни на вековни мъки.Ние сме си виновни и за разединението на България преди да ни покорят,ние сме си виновни и за новините на турски.

Кой създаде ДПС?Да не би да са като някое божество,просто да ги има за даденост??Ние сме си виновни за всичко и стига по дяволите сте гледали в чуждата паница и сте винили другите.С какво един турчин днес е по-лош от един българин,един сърбин или какъвто и да е друг ???И те са хора и те обичат и те чувстват,плачат,дишат,хранят се като обикновените човешки същества...просто tamerlan наистина е прав,за това че хората са с предразсъдъци,но това се корени в човешката простотия...за да се стигне до там "турчин" да стане еквивалент на обида...какво да си говорим повече.Все някой друг ни е виновен,все друг да свърши работата,все защо аз...
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

tamerlan написа:Проблемите не се коренят в различните езици и религии, проблемите идват оттам, че тези хора са изолирани, дискриминирани и най-вече - бедни. А това е резултат от отношоението на българското общество и политиката на държавата в цялата ни нова история. Заради своята бедност и изолираност те са толкова зависими от мафиотите около ДПС, заради това са благоприятна почва за ислямизъм и заради това нямат особено чувство за съпричастност с държавата като цяло. Да, много е лошо, че на места администратори от турски произход започнаха да дискриминират българи - точно колкото е лоша подобна дискриминация от стана на българите, каквато има и винаги е имало. Това е сериозен проблем по принцип, а не само ако "твоите" са засегнати. Новините не пречат за интеграцията, само че за да помагат наистина трябва да са част от много по-широки социални и политически мерки. И най-вече - за да се преодолеят подобни проблеми в едно общество и да се създадат условия за стабилно и мирно общо съществуване трябват усилия от всички страни. А с такова отношение на мнозинството, и при най-добро желание от страна на малцинствата, каквито и мерки да се вземат ще бъде безрезултатно. От коментарите ви личи единствено желание тези хора да бъдат забутани в трета глуха и по никакъв начин да не ви се напомня за тяхното съществуване в ежедневието ви. Правете каквито подписки искате, но поне помислете сериозно по въпроса.
А доводи от сорта на "5 века са ни клали" са напълно идиотски. Някой от вас смята ли, че трябва да бъде държан отговорен за възродителния процес? Хем е било преди 20 години, не преди 120 или 500.
Не мисля, че става въпрос "за клатене" тук, а за това, че "държавните чиновници" допуската нарушение на конституцията, толерирайки една мравешка, групова идеология, обособявайки "социални привилегии" за турското малцинство. Усилията трябва да бъдат насочени в посока равноправно участие на всички български граждани в социално-икономическия живот по определения от позитивното право начин, а не в обособяването на групи , т.е крайно погрешно е да се гледа на малцинствата, като групи, а не като индивиди.
Публикувай отговор

Обратно към “България”