Случайно да не работиш в полицията/някоя свързана служба?Или имаш роднина там?Питам от интерес.Хората не защитават "просто така" такива идеи.Протеста е срещу това, че се опитват да легализират нещо незаконно.Cassie написа:Ааа, значи срещу това е протеста. Не срещу наредбата, а срещу начина, по който МВР си върши работата...rogertaylor написа:Ако пък ти не четеше по диагонал щеше да усетиш, че насоката на поста ми има за цел да покаже как полицията спазва законовите процедури, точно когато налъмите са цъфнали.Та ще спазват и тези процедури - пак по същото време на годината.Другото му име е "кукуво лято".
И за да не бъда обвинен в голословие, макар и да не съм правист - ето малко факти:
Член 12
Никой не трябва да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейството, жилището и кореспонденцията, нито на посегателства върху неговата чест и добро име. Всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства.
В случай, че не знаеш какво цитирам, това е "Всеобща декларация за правата на човека", гласувана и приета от Общото събрание на ООН.И в случай, че не знаеш и друг факт - Всеобщата декларация за правата на човека спада към клас(или раздел, правистите да го формулират по-точно) Международно право.А то е с приоритет пред националното.В случай естествено, че държавата е подписала съответния международен документ.Имам някакви подозрения, че точно този сме го подписали...Член 30
Нищо в тази Декларация не може да бъде тълкувано като предоставящо право на дадена държава, група или лице да се занимавате каквато и да е дейност или да извършват действия, насочени към унищожаване на правата и свободите, провъзгласени нея.