Дискографии
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
Re: Дискографии
не понасям остава
но е хубаво, че и Doors са в списъците. Морисън е нечовек(=
но е хубаво, че и Doors са в списъците. Морисън е нечовек(=
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Fever,
Не се изчервявай за Черно фередже - аз имам голяяяямо количество техни песни и хич не се срамувам (пък и са по-добре от "ИзОмруд", например). Не знам дали са всички, но са много ("Роднини" ми е много любима, ама много, много!). Идеални са за купони, а също така и за серенада на учителката ти по литература. На 2 пъти. Не питайте.
Не се изчервявай за Черно фередже - аз имам голяяяямо количество техни песни и хич не се срамувам (пък и са по-добре от "ИзОмруд", например). Не знам дали са всички, но са много ("Роднини" ми е много любима, ама много, много!). Идеални са за купони, а също така и за серенада на учителката ти по литература. На 2 пъти. Не питайте.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Tintallé
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Търговецът на кристал написа:Fever,
Ние обикновено като се събираме с моите хора свирим песните на китара или гъдулка (
The blue buuus...is caaaliiin' uuus... Driver, where are you takin' us?
- Tanparmaiel
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Бе аз не ги събирам на дискографии, но имам дискографиите на:
P!nk
Roxette
Alice Cooper
Scorpions \m/
Steve Vai (?!
)
Gotthard - ще ги трия, баладите са им прекрасни, но висчко останало е бозица
INXS
Cornerstone \m/
Iio - единствения албум брои ли се?
Juanes
Любэ
Anouk
Мда, 3-4 от тях даже не съм ги слушала целите, ама какво да се прави
P!nk
Roxette
Alice Cooper
Scorpions \m/
Steve Vai (?!
Gotthard - ще ги трия, баладите са им прекрасни, но висчко останало е бозица
INXS
Cornerstone \m/
Iio - единствения албум брои ли се?
Juanes
Любэ
Anouk
Мда, 3-4 от тях даже не съм ги слушала целите, ама какво да се прави
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Някво ми става неудобно, че аз имам пълната дискография на 1 група.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Fever
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: Fever
- Обратна връзка:
На Остава?Бавария написа:Някво ми става неудобно, че аз имам пълната дискография на 1 група.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По азбучен ред:
Alice Cooper
A Perfect Circle
Apocaliptica
Autumn Tears
Beseech
Betray My Secrets
Crematory
Darkseed
Darkwell
Darren Hayes
Disturbed
Dream Theater
Evanescence
Guano Apes
Iced Earth
Lacuna Coil
Love Like Blood
Masterplan
Moonspell
Mortal Love
Nirvana
Paradise Lost
Persephone
Placebo
P.O.D.
Savage Garden
Stratovarius
The Sins Of Thy Beloved
Visions of Atlantis
Within Temptation
Zeromancer
Alice Cooper
A Perfect Circle
Apocaliptica
Autumn Tears
Beseech
Betray My Secrets
Crematory
Darkseed
Darkwell
Darren Hayes
Disturbed
Dream Theater
Evanescence
Guano Apes
Iced Earth
Lacuna Coil
Love Like Blood
Masterplan
Moonspell
Mortal Love
Nirvana
Paradise Lost
Persephone
Placebo
P.O.D.
Savage Garden
Stratovarius
The Sins Of Thy Beloved
Visions of Atlantis
Within Temptation
Zeromancer

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- radja
- Гутенберг
радва ме фактът,че сред песните на множество чужди групи се намират и дискографии на родни изпълнители на хардовете ви.
например Милена при Ice Spirit(обожавам Милена, преди няколко формат-а си бях издърпал всичко от няк'ф торент. сега имам само песните, за които се сещам.)
в смисъл...да, признавам, че обикновено най-залуханата гаражна група от най-забутания край на Великобритания звучи с хиляди пъти по-добре от прехвалените ни суперстарс(ама то кой ли не звучи по-добре от Дичо), но и "ние сме дали нещо на света"
болка ми е, че не мога да си намеря песни на Барабата. Ама никъде. и ще чакам лайв или като мине сесията ще търся в ОЧЗ диск, защото е страхотен текстописец.
да, има групи като Щурците и Сигнал, които са култови, но свирят Бийтълс и Юрая Хийп и е безсмислено да им теглиш песни, които са мо-та-мо с песни, които вече знаеш наизуст на английски(ще ме прощава Кирил Маричков, ама за мен въобще не е толкова добър.)
Затова пък Кале, Нова Генерация, Ревю, Контрол, Ера, ФСБ(бога ми, страхотни са.) и Конкурент(макар че тях от дете не ги харесвам) имат супер яки неща. И...(мое мнение) като че ли хората почнаха да забравят колко големи са техните неща.
а ние израстнахме с тях.
няк'фо...т'фа се получи като сълзлив съпорт на бг музиката, ама го пиша вече 10 минути, така че- пускам.
а да...само да кажа Жоро Минчев > ол.
например Милена при Ice Spirit(обожавам Милена, преди няколко формат-а си бях издърпал всичко от няк'ф торент. сега имам само песните, за които се сещам.)
в смисъл...да, признавам, че обикновено най-залуханата гаражна група от най-забутания край на Великобритания звучи с хиляди пъти по-добре от прехвалените ни суперстарс(ама то кой ли не звучи по-добре от Дичо), но и "ние сме дали нещо на света"
болка ми е, че не мога да си намеря песни на Барабата. Ама никъде. и ще чакам лайв или като мине сесията ще търся в ОЧЗ диск, защото е страхотен текстописец.
да, има групи като Щурците и Сигнал, които са култови, но свирят Бийтълс и Юрая Хийп и е безсмислено да им теглиш песни, които са мо-та-мо с песни, които вече знаеш наизуст на английски(ще ме прощава Кирил Маричков, ама за мен въобще не е толкова добър.)
Затова пък Кале, Нова Генерация, Ревю, Контрол, Ера, ФСБ(бога ми, страхотни са.) и Конкурент(макар че тях от дете не ги харесвам) имат супер яки неща. И...(мое мнение) като че ли хората почнаха да забравят колко големи са техните неща.
а ние израстнахме с тях.
няк'фо...т'фа се получи като сълзлив съпорт на бг музиката, ама го пиша вече 10 минути, така че- пускам.
а да...само да кажа Жоро Минчев > ол.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Раджа,добре,че ми припомни,че имам Кале и Ревю
като дискографии и доста песни на другите изпълнители 
Toto-I will remember
- DADO
- Легендарен флуудър
Много са.
Като за начало - имам цялата дискография на S]e[x Pistols
/сори, заради форумната цензура се наложи да го напиша по този тъп начин
Като за начало - имам цялата дискография на S]e[x Pistols
/сори, заради форумната цензура се наложи да го напиша по този тъп начин
Ibiza DJ
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, radja, не си мисли, че не слушаме българска музика, ако случайно нямаме пълна дискография на въпросните изпълнители. Аз обожавам "Сигнал", "ФСБ" и каквото съм чула на дует "АвеНю", например. И "Фамилия Тоника", смейте се, колкото си щете. Имат чудни текстове ("Кой ще каже какво е любов, кой ще каже какво е...").
Пък... за "Черно фередже" и учителката по литература - не беше мойта учителка, а учителката на мои ужасно добри приятели (и бивша любов, към онзи момент-настояща) - която е и приятелка на моите родители. На едната серенада присъствах, пяха й "Ракийчице". На втората не съм била, но песента е... "Кой бъзикна баба ми..." Нали се сещаш... Впечатлила се е. Май. Историята мълчи. Но са готини, спор няма.
Пък... за "Черно фередже" и учителката по литература - не беше мойта учителка, а учителката на мои ужасно добри приятели (и бивша любов, към онзи момент-настояща) - която е и приятелка на моите родители. На едната серенада присъствах, пяха й "Ракийчице". На втората не съм била, но песента е... "Кой бъзикна баба ми..." Нали се сещаш... Впечатлила се е. Май. Историята мълчи. Но са готини, спор няма.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- radja
- Гутенберг
чак пък да не слушате...просто ми харесва като виждам, че има хора, които държат да имат ВСИЧКО на бг изпълнители.Е, radja, не си мисли, че не слушаме българска музика, ако случайно нямаме пълна дискография на въпросните изпълнители.
спомням си като търсих албум на Нова Генерация в музикалните магазини. Казаха ми да търся в един магазин на Славейков. Оказа се, че там вече има Ben Sherman. В Orange ме попитаха защо пък точно това искам, а в Меломан ми казаха да не се надявам.
нищо де, поне си намерих "Поздрави от мен боговете":)
бтв, Търговке, чувствам се тъпо като ми викаш radja. Явно те чувствам по-близка- минавай на Сава ако не те притеснява:)
-
Vel
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Определено не съм съгласен с теб за "Щурците"! Това, че в ранния си период имат няколко кавъра на "Кинкс" и "Слейд"(за "Бийтълс" не може да става дума, разбира се), когато дори не издават дългосвирещи плочи(албуми) и търсят своята музикална идентичност - а и постоянен състав - съвсем не значи, че песните им са 1:1 със западни такива. Така или иначе, тези, които се помнят са напълно авторски, освен може би популярната по-скоро покрай реклами "Стар албум". Иначе имам дискографията им(или по-скоро баща ми я има), и смятам, че "Конникът" и "Мускетарски марш" са два върха в българската музика.
Не съм чак такъв фен на "Сигнал", но знам само един техен кавър - "Спри се"/Free me/. A за ФСБ не забравяй, че разполагат с техника, на която "Йес" биха подсвирнали с уста - и това им позволява да експериментират повече, също както и да постигнат по-цялостно звучене.
Иначе ако щете ме линчувайте за това, което ще кажа, но Нова Генерация ми звучат като средно добра имитация на Joy Division(които са просто твърде добри за да не харесвам, въпреки че не си падам по пост-пънк и пр.), и то десетина години след като Ню Уейвът е бил на мода.
Една от малкото родни групи в последните десетина години, които ми допада, е PIF, и имам нейна дискография, въпреки че тук става дума за три албума, един от които - безплатен.
Не съм чак такъв фен на "Сигнал", но знам само един техен кавър - "Спри се"/Free me/. A за ФСБ не забравяй, че разполагат с техника, на която "Йес" биха подсвирнали с уста - и това им позволява да експериментират повече, също както и да постигнат по-цялостно звучене.
Иначе ако щете ме линчувайте за това, което ще кажа, но Нова Генерация ми звучат като средно добра имитация на Joy Division(които са просто твърде добри за да не харесвам, въпреки че не си падам по пост-пънк и пр.), и то десетина години след като Ню Уейвът е бил на мода.
Една от малкото родни групи в последните десетина години, които ми допада, е PIF, и имам нейна дискография, въпреки че тук става дума за три албума, един от които - безплатен.
- radja
- Гутенберг
пост пънк слушам само защото Димитър Воев е гениален.Иначе ако щете ме линчувайте за това, което ще кажа, но Нова Генерация ми звучат като средно добра имитация на Joy Division(които са просто твърде добри за да не харесвам, въпреки че не си падам по пост-пънк и пр.), и то десетина години след като Ню Уейвът е бил на мода.
Нова Генерация не са толкова добри като звук, а като текст.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
off: Аз докато съм Търговка, ти ще си radja.radja написа: бтв, Търговке, чувствам се тъпо като ми викаш radja. Явно те чувствам по-близка- минавай на Сава ако не те притеснява:)
В края на ноември
В края на ноември