Езикознание
Модератор: Don Horhe
- Tintallé
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Езикознание
Тя това ако искаме го каза за един огромен куп с книги, "допълнителен материал" :>>
The blue buuus...is caaaliiin' uuus... Driver, where are you takin' us?
- silver_wings
- Постоянно присъствие
О,значи пак не съм слушала
Нищо ново.Мерси за уточнението все пак
Абе задължително ли е да знаем и практическия въпрос?В смисъл,ако измъдрим нещо по другите два,дали ще се смили за 3?И още едно въпросче-ваште билети колко са на брой,че ние ги изкарахме 18,ама да не сме забравили някой? 
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
I can fly,my friends
Под 18те съм писала още 8 допълнителни
виж си файла все пак!
- silver_wings
- Постоянно присъствие
О,да
Мерси,много съм разсеяна тия дни.
I can fly,my friends
I can fly,my friends
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Научи си фонетиката и граматиката и ще покриеш практическия въпрос, а има и шанс да ти се падне нещо от първите два пак от тази частsilver_wings написа:О,значи пак не съм слушалаНищо ново.Мерси за уточнението все пак
Абе задължително ли е да знаем и практическия въпрос?В смисъл,ако измъдрим нещо по другите два,дали ще се смили за 3?И още едно въпросче-ваште билети колко са на брой,че ние ги изкарахме 18,ама да не сме забравили някой?

три пъти четох за таз фонема гадна и нищо не разбрах..... май май или съм изтрещяла или верно няма нищо останало вече в главата ми
Утре на трезво ще прочета пак...ако някой схваща нека пише 
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Аз учих от листите за фонема и мога да кажа нещо,но малко.Не е много добре обяснено там,ма айде
Чети си примерите-така се схваща по-лесно 
I can fly,my friends
I can fly,my friends
Абе хора за морфемно равнище, морфемика, аломорфи и т.н. в 7 тема нищо не намирам. Там става дума за морфемата като езиков знак и за 3-ъгълника на Фреге ... ако някой знае къде да ги открия тия глупости да каже...А и знаете ли дали подточките от конспекта след Фон, Фонема , Алофон - т.е. Позиции на фонемата, фонемана опозиция, фонотактика и признаци на фонемата трябва да се учат ? И без това не ги намирам 
Желание да има човек да учи и да не може да се оправи
Желание да има човек да учи и да не може да се оправи
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Аз мога да ви споделя много неща за тъз фонема гадна
но не знам доколко ще свърши работа, тъй като съм английска филология 
Намерих тъкмо 3 материала из листовете за фонемата и горе долу схванах за ко иде реч
И ДА, ще има въпрос - "Понятието фонема. Фон, фонема, алофонема. Функции на звуковете на речта: конститутивна ( словостроителна ), перцептивна (достъпна за сетивно възприемане), дистинктивна (различителна). Признаци на фонемата: диференциални(релевантни), недиференциални(ирелевантни); интегрални признаци. Фонемни опозиции. Позиции на фонемата от гледна точка на перцептивната и различителната й функция. Видове варианти на фонемата: Комбинаторни (позиционни), индивидуални, стилистични и факултативни." и в учебника на Бояджиев ги има..
Някой да знае какво е минимална двойка при фонемите? Никъде го няма из учебниците и смятам да се консултирам с чичко гугъл...
А за морфемата и триъгълника на Фреге ги има в листовете - отгоре има ръкописна написано М.Москов. Език и езикознание, а отдолу голяма точка А. Езиков знак и езикова знакова система и след това започва с арабски цифрички от 1...
А успех с намирането
трябваше по-рано да си ги подредиш темичките
че си е голяма занимавка!
Някой да знае какво е минимална двойка при фонемите? Никъде го няма из учебниците и смятам да се консултирам с чичко гугъл...
А за морфемата и триъгълника на Фреге ги има в листовете - отгоре има ръкописна написано М.Москов. Език и езикознание, а отдолу голяма точка А. Езиков знак и езикова знакова система и след това започва с арабски цифрички от 1...
А успех с намирането
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Минимална двойка = две фонеми, които се различават само по един елемент --> разлика в значението:
Пример в английския: pin & bin.
Пример в българския: ъъъъъ... предполагам, по същата логика, кит и сит ?! де да знам...
Като разликите могат да бъдат не само в първата съгласна, а също и в дължината на гласната (в английския поне. ама българския няма дълги гласни, тъй че забравете)
Съжалявам, че ви се намесвам в темата, ама ми стана супер интересно; моята сесия свърши и аз, такова, в изблик на алтруизъм...
Пример в английския: pin & bin.
Пример в българския: ъъъъъ... предполагам, по същата логика, кит и сит ?! де да знам...
Като разликите могат да бъдат не само в първата съгласна, а също и в дължината на гласната (в английския поне. ама българския няма дълги гласни, тъй че забравете)
Съжалявам, че ви се намесвам в темата, ама ми стана супер интересно; моята сесия свърши и аз, такова, в изблик на алтруизъм...
- silver_wings
- Постоянно присъствие
О,добре си дошла!Ако всички филолози обединим сили срещу езикознанието,със сигурност ще успеем да го надвием! :whax:MERCES_LETIFER написа:Съжалявам, че ви се намесвам в темата, ама ми стана супер интересно; моята сесия свърши и аз, такова, в изблик на алтруизъм
I can fly,my friends
I can fly,my friends
Съмнявам се
как ще ме накарате да си седна на задника и да уча?
трябва самоконтрол :Р хаха
Иначе мерси много за фонемните двойки къде ли не търсих!!! Златна си MERCES_LETIFER!
Иначе мерси много за фонемните двойки къде ли не търсих!!! Златна си MERCES_LETIFER!
- Ira_dei
- Драскач
Абе да му пикая на това гадно езикознание...по-добре да ме бяха накарали да обикалям гол Циек...
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА