гррррррррррррррр:angryfire::angryfire::angryfire:

Архив на всички останали категории.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Че и аз нямам хубаво мнение за чужденците. От мен пък струи антизападна пропаганда :twisted:
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

valeriq написа:
Циндил-Пиндил написа:Няма да ви казвам какво значи bulgaro на италиански :)
и какво значи ?
опитах се да го намеря в един италиано-английски речник в интернет ,но единственото ,което ми изписа като превод беше Bulgarian...
преди години в един италиански тълковен речник под тази дума се е имало предвид.....абе нещо от сорта на посочените описания и снимки в темата-с една дума нищо хубаво...разбира се, българското общество там оправи нещата...
сега blugaro си е българин....

Темата е доста хубава-от гледна точка на това, че показва един проблем, който е ососбено неприятен.Това говори и колко малко е необходимо,за да бъде създадена подобна "слава" за цял един народ и после колко е трудно да избягаш от етикета, който са ти "лепнали" :roll: .А всичко показано е ОТВРАТИТЕЛНО НЕВЯРНО!
:evil:
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
rene
От дъжд на вятър

Мнение от rene »

Crematory написа:Че и аз нямам хубаво мнение за чужденците. От мен пък струи антизападна пропаганда :twisted:
Много правилно :!: Каквото повикало - такова се и обадило :P
Но само с антизападна пропаганда май няма да стигнем много далеч :? Може би българите които вече живеят на запад и са се интегрирали в западното общество трябва да започнат да провеждат пробългарска пропаганда...
Аз знам, че нищо не знам....
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Така.Значи, това,което ще кажа относно горното мнение на Рене, не цели да обиди ничии роднини, избягали на Запад, а си е чисто мое мнение.
Българите,интегрирали се в западното общество, за мен са предатели.Не очаквам и не искам от тях да спасяват реномето на родината ми.Ако толкова са милели за нея, за да я благославят пред западняците, би трябвало да са останали тук, за да се опитат да помогнат нещата да тръгнат на добре. В това отношение, за мен българите в чужбина, нямат никакво отношение вече към България.Те са просто предатели, възприели същите тези "ценности" на западното общество, щом са успели да се интегрират в него.
Ние,останалите тук, можем да направим достъчно, стига да имаме желание и стига да се занимава някаква държавна агенция с това, просто трябва да бъде изграден професионален ПР, който да струи от всяко българско посолство, консулство, павилиони по международни панаири и така нататък.Няма да бъде спряна антибългарската пропаганда, но поне ще се види и другата страна на медала и ще имат право на избор на кое да повярват.
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Crematory, един прост пример: завършваш някаква природна наука и имаш невероятно силното желание да продължиш да се занимаваш с научна дейност в България, но...
- държавата (и в частност СУ) не дава пари за наука
- СУ не дава пари за ходене по конференции, семинари, симпозиуми и т.н., освен за тия на г-н ректора и администрацията му (как тогава света да разбере, че тук има хора, които правят нещо?!?)
- имаш обидно ниска заплата и живееш на ръба на бедността (та заплатата на защитил докторантура асистент е по-ниска от моята докторантска стипендия!)
- нямаш почти никаква материална база (оо, чудооо, преди две седмици пристигнаха 10-те CD-RW подложки на стойност около 20 лв., които поискахме от СУ в средата на миналата година!!!)
- 90% от колегите ти не ги е** какво става
- нямаш никаква възможност за професионална реализация, и трябва да чакаш докато някой 90-годишен професор умре, че да се отвори асистентско място
- библиотеката на СУ не подновява абонаментът си за жизненоважни за работата ти списания (в моят случай Physical Review, което трябва да достъпвам с 10000 зора през една американска машина :evil: )

От друга страна западен университет ти предлага средно платена позиция, която ти позволява да работиш като бял човек, да живееш в ипотекирана къща, да караш съвременна кола, да ползваш съвременна материална база и да работиш в конкурентна, но приятелска среда.

Е, извинявай много, но ако аз съм поставен в такава ситуация (което неименуемо ще стане след няколко години), то си опаковам багажа на секундата и заминавам. И ме боли (знаеш кое) за патриотизмът в този случай. Аз работя, плащам данъци, гласувам и т.н., а държавата ще продължава да се подиграва с мен. Не, мерси!
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Отивай, не съм те спряла..Аз ще съм почти в същата ситуация, ще бъда и майка най-вероятно до това време, но пак няма да напусна България.Това е моята земя и точка.Не искам да съм дърво без корен, не искам да ме гледат като чужденка, да бъда имигрантка и децата ми да са обречени на същото.Защото в Европа е по-трудно да си имигрант,от колкото в САЩ.Това си е твой избор, отивай, направи живота си "по-добър"...и се оправдавай :wink:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Всички си мислят, че като отидат в Англия и вече
всичко е шапка на тояга.Не е така, никак даже....
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
rene
От дъжд на вятър

Мнение от rene »

Crematory написа: Българите,интегрирали се в западното общество, за мен са предатели.Не очаквам и не искам от тях да спасяват реномето на родината ми.Ако толкова са милели за нея, за да я благославят пред западняците, би трябвало да са останали тук, за да се опитат да помогнат нещата да тръгнат на добре. В това отношение, за мен българите в чужбина, нямат никакво отношение вече към България.Те са просто предатели, възприели същите тези "ценности" на западното общество, щом са успели да се интегрират в него.
Ехх, Крематори...Не, не съм съгласна с тази част от твоето мнение. Не всички българи живеещи на запад са предатели. Някои отиват там само за 2-3 години, за да усвоят част от западния опит и после да го приложат тук, в България, и да помогнат за напредъка на нашата страна.

А ти самата учиш Френска филология. Кащо не се записа Българска щом си такъв патриот :?: Учейки френския език, ти щеш-нещеш попиваш и част от френската култура, а също и част от така омразните ти западни ценности... Всъщност нищо лошо няма в това.
Аз смятам, че трябва да опознаем и другите култури - и западни и източни, и трябва да се учим от грешките и успехите на различните цивилизации, а каквото можем да взаимстваме и да го приложим на българска почва с цел просперитет - ами да го взаимстваме :!:

Нямам лоши чувства към българите живеещи на запад, стига да помнят кои са, от къде идват и че и ние българите сме дали нещо на света. И то не едно нещо :!:

За огромно съжаление наистина има и такива българи, които се претопяват в западната цивилизация, забравят че са българи и се отричат от корените си - те са за мен истинските предатели! Нямам какво да кажа за тях, само ще цитирам думите на един много по-умен от мен човек: "О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин..."
Аз знам, че нищо не знам....
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Крематори, и аз не съм съгласен че интегрирането в чужда култура означава загърбване на всичко родно. не за друго, ами съм го изпитал на свой гръб. роден съм в Украина и съм живял там 7 години. от 94-та живея тук. мисля че съм се.. интегрирал.. в пълния смисъл на думата. но това не значи че не ми пука за Украина - е, не вярвам че мога да направя кой знае какво за защита на интересите й (освен да гласувам на техните избори :P ), но поне поддържам връзка с роднините си там, даже пътувам да ги видя когато имам възможност. и все пак понеже живея тук отдавна, се чувствам повече българин отколкото украинец. но не всичко е "черно и бяло" :roll:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

rene написа:
Crematory написа: Българите,интегрирали се в западното общество, за мен са предатели.Не очаквам и не искам от тях да спасяват реномето на родината ми.Ако толкова са милели за нея, за да я благославят пред западняците, би трябвало да са останали тук, за да се опитат да помогнат нещата да тръгнат на добре. В това отношение, за мен българите в чужбина, нямат никакво отношение вече към България.Те са просто предатели, възприели същите тези "ценности" на западното общество, щом са успели да се интегрират в него.
А ти самата учиш Френска филология. Кащо не се записа Българска щом си такъв патриот :?: Учейки френския език, ти щеш-нещеш попиваш и част от френската култура, а също и част от така омразните ти западни ценности...
1. Първото ми желание беше Българска филология :lol: Не ме приеха, защото имах твърде ниска оценка на изпита.
2. Именно учейки френска филология, разбрах що за простаци са те.Е, съжалявам, ама баш французите ме научиха на шовинизма, който сега аз изпитвам към България, защото те пък са възможно най-шовинистичната нация на света.Високомерни идиоти.Почти като американците си мислят,че светът се върти около тях,че са люлката на културата! Мразя ги и уча това, защото "трябва" да имам висше. Никога не съм се прекланяла по тях, както половината ми приятелки,които заминаха там да учат.Не одобрявам връзката на най-добрата ми приятелка с французин - но всеки си има право на избор - за мен дори тя е предател в известен смисъл...Абе няма значение, за това не исках да пиша по-подобни теми, мнението ми е твърде крайно и остро и трудно бива възприето.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Хмм, и аз съм чувала такива неща за французите...майка ми е завършила френска филология , страшно много е пътувала ( особено във франция ) и не може много да ги понася.Не обичали чужденци , били високомерни...
Аватар
valeriq
В началото бе словото

Мнение от valeriq »

Crematory написа: Не одобрявам връзката на най-добрата ми приятелка с французин - но всеки си има право на избор - за мен дори тя е предател в известен смисъл...Абе няма значение, за това не исках да пиша по-подобни теми, мнението ми е твърде крайно и остро и трудно бива възприето.
интересно...
най-добрата ми приятелка не е българка...това трябва ли да означава ,че и аз съм предателка ?! :shock:
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

въх ужас...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

valeriq написа:
Crematory написа: Не одобрявам връзката на най-добрата ми приятелка с французин - но всеки си има право на избор - за мен дори тя е предател в известен смисъл...Абе няма значение, за това не исках да пиша по-подобни теми, мнението ми е твърде крайно и остро и трудно бива възприето.
интересно...
най-добрата ми приятелка не е българка...това трябва ли да означава ,че и аз съм предателка ?! :shock:
Разбира се , че не.Мисля , че тя друго има предвид.да избягаш от родината си , от отговорност , защото на друго място се живее по - добре!Да се "уредиш по лесния начин."
user0
В началото бе словото

Мнение от user0 »

Хм,е,тук има мнооого какво да се каже,но по ред.За линка,който видях-да , ужасен е ,спор няма!Изопачено,изкривено представяне на страната ни!Само не мога да се съглася с едно от написаното,че филмът на Анжел Вагенщайн,видите ли,представил българите като ..оффф,как точно беше...като някакви кретени,бездушни хора.Това е меко казано несериозно,изобщо дали авторът на статията го е гледал :shock: ...внимателно?!

Мнението на Crematory(моите уважения),според мен е твърде крайно,какво значи предатели,изобщо, боравиш с термини от Студената война,в 21 век хората избират къде да живеят,работят,времето на крепостничеството отмина.А,това да определям някого за "лош",защото се е родил отвъд Ламанша...?!!! :shock: Ние българите да не би да сме идеални и с какво сме повече от тези сънародници,които живеят в Гърция или Испания????"Родината е там,където е сърцето" са казали древните и по-мъдри от мен :?
Всеки е свободен да направи своя избор,а лютият патриотизъм не е истински патриотизъм.
Заключено

Обратно към “Други”