Ами оценките които са ти записани в дипломата като държавни зрелостни изпити няма да ти се зачитат понеже ти не си държала ДЗИ, и ти си избрала кои оценки да ти се запишат там.d_n_g написа:Това, което ми пишеш ми е пределно ясно, но въпроса ми е съвсем друг! Съжалявам, сигурно не съм била достатъчно ясна!Просто ме интересува дали ще ми се зачитат оценките, които са ми записани в дипломата като "Държавни зрелостни изпити", защото ако не ми се зачитат випуск 2008 са привилегировани, а пък от друга страна ако се затичат - ние сме , тъй като не сме държали конкретните матури?!?!?! Толкова ли е сложен този въпрос, че никой неможе да отговори?!?!?!
А тези , които кандидатстват втора година
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: А тези , които кандидатстват втора година
- svetli_sl
- В началото бе словото
Много е кофти!Интересното при мен е че аз миналата година държах пробна матура!Би трябвало да ми се зачита,но за това никой не се е замислял!doctors написа:Ами оценките които са ти записани в дипломата като държавни зрелостни изпити няма да ти се зачитат понеже ти не си държала ДЗИ, и ти си избрала кои оценки да ти се запишат там.d_n_g написа:Това, което ми пишеш ми е пределно ясно, но въпроса ми е съвсем друг! Съжалявам, сигурно не съм била достатъчно ясна!Просто ме интересува дали ще ми се зачитат оценките, които са ми записани в дипломата като "Държавни зрелостни изпити", защото ако не ми се зачитат випуск 2008 са привилегировани, а пък от друга страна ако се затичат - ние сме , тъй като не сме държали конкретните матури?!?!?! Толкова ли е сложен този въпрос, че никой неможе да отговори?!?!?!
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Здравей,
не знам защо изобщо си решила, че може да ти се зачетат оценките в графа "Държавен зрелостен изпит" от димпломата ти щом е от миналата година. тези оценки са си легализиран фалшификат от самата държава. винаги съм смятала, че тези дипломи са повече от нередовни и честно казано се радвам, че поне моята ще е нормална.
Всичко, което се говори за признаване на матури като балообразуваща оценка или приемен изпит се отнася за випуск 2008. И няма никаква логика дори да си полагала пробна матура оценката от нея да ти се зачита. Просто защото не всички твои съученици са полагали въпросната пробна матура, тя не е била оценявана от специална национална комисия. До сега още не са известни критериите, по които ние ще получим оценка на матурите си. Всичко ще се изяснява когато комисията се събере. Надявам се, че разбиращ че няма как оценка, получена по други критерии да се признае.
А ако още не ти е ясно първо препоръчвам да четеш нормативни документи, а не вестници и второ - да промениш решението си да ставаш кандидат-студент на СУ.
Желая късмет и успех с изпитите през юли месец.
не знам защо изобщо си решила, че може да ти се зачетат оценките в графа "Държавен зрелостен изпит" от димпломата ти щом е от миналата година. тези оценки са си легализиран фалшификат от самата държава. винаги съм смятала, че тези дипломи са повече от нередовни и честно казано се радвам, че поне моята ще е нормална.
Всичко, което се говори за признаване на матури като балообразуваща оценка или приемен изпит се отнася за випуск 2008. И няма никаква логика дори да си полагала пробна матура оценката от нея да ти се зачита. Просто защото не всички твои съученици са полагали въпросната пробна матура, тя не е била оценявана от специална национална комисия. До сега още не са известни критериите, по които ние ще получим оценка на матурите си. Всичко ще се изяснява когато комисията се събере. Надявам се, че разбиращ че няма как оценка, получена по други критерии да се признае.
А ако още не ти е ясно първо препоръчвам да четеш нормативни документи, а не вестници и второ - да промениш решението си да ставаш кандидат-студент на СУ.
Желая късмет и успех с изпитите през юли месец.
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
Втори курс, Румънска филология
Спокойно хорица, всичко ще ви се каже в срокове. Едва февруари е, а предварителния е чак май ( разбира се май ще дойде по-скоро отколкото си мислите
). Учете си темите. Другото - с времето си. Пък и ние сме в сесия
. С кого първо да се занимават.
Незачитането на оценките "Държавни изпити" от 2007 не може да e ущърб за завършилите тогава. Всички знаем, как си избирахме предметите?
Аз си мисля, че просто за 18те специалностите , с които се влиза с матура, кандидат-студентите от предните години, както винаги ще си държат изпити в СУ.
Незачитането на оценките "Държавни изпити" от 2007 не може да e ущърб за завършилите тогава. Всички знаем, как си избирахме предметите?
Аз си мисля, че просто за 18те специалностите , с които се влиза с матура, кандидат-студентите от предните години, както винаги ще си държат изпити в СУ.
Последно промяна от aL` на 01 Фев 2008, 11:43, променено общо 1 път.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Всички знаем как си избирахме предметите, но и всички знаем колко по добре е да имаш две възможности пред една!!!Все пак защо тогава сме избирали някакви оценки като те изобщо няма да ни послужат?!?Няма грам логика във всичко това!Но както по принцип стават нещата в България образованието ни също няма да остане назад!Всъщност, още наистина е твърде рано да се раздухва каквото и да било...ще поживеем и ще видим!А относно коментара ти axinora, незнам защо толкова смело ми даваш такива съвети?Аз няма да се откажа никога...нищо неможе да ми бъде пречка- нито матурите ви, нито твоят набор, нито ти!!!Затова не се вживявай много- пожелавам ти от сърце да ми станеш колежка на есен
!!!
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Това е абсолютно излишна истерия,
освен това повечето кандидат-студенти
не са имали две възможности, бих
казала, че хиляди хора трябва да се
чувстват прее*ани, че не са имали
шанс да се явят на матура и изпит след това,