Ало, "150"?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Ало, "150"?

Мнение от Creed »

В потрес съм..!!!!!!!!!!!!!!!! Егати и скапаната държава............
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

....и аз имам подобна история...без мое участие слава Богу...
Преди няколко зими, един мъж, пада посреднощ на изхода от паркинга на болницата...просто минавал от там.
Счупва си крак и не може да помръдне, звъни на Бърза помощ и те пристигат.....само след...40 минути
Имаше как да излезнат и да го внесат на ръце...но уви...просто е трудно да случиш на хора, които да си заслужават парите и титлата...
40 минути в този студ, проснат безжизнен на леда, могат да те убият...но на кой му дреме...СТОЙ, И ЧАКАЙ!!!...ако парамедиците имат "късмета" като стигнат да си пукнал, че да няма нужда да се напрягат...

А наистина жалкото е, че истинските лекари, тези които наиситна правят всичко възможно да те съживят, излекуват и да си жив и здрав....потъват в морето от УБИЙЦИ с бели престилки...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Jamesmagno написа:Имам чувството, че нищо от това не се случва наистина... Би било много тъжно да се случва...
И аз бих искал да не беше истина...но за жалост това е реалноста.Не искам да изпадам в такава ситуация отново.Съжалявам че трябва да го кажа,но.....държавата ни запада с всяка изминала секунда!!!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

Митака написа:Здравейте,това е нещо което прочетох в един сайт и ми направи гадно впечатление.Защо тази държава отива към дъното...ако вече не е там?

Това, което ще ви разкажа няма нищо общо със спорта. Обаче е толкова гнусно, че отчаяно се опитвам да си го избия от главата. И понеже не успявам, реших да го напиша. Може и да ми олекне. Реших и да го споделя. Току виж съм накарала поне един от прочелите го да се замисли. Затова накъде сме тръгнали и докога ще я караме така, без сърца. Каква пародия. Уж ние, българите, сме сърцати по природа. Доказват го постоянно спортистите. Тези, които напук на мизерията, в която тренират, стигат Олимп и покоряват света. Добре, че са те между другото. Иначе сме заникъде. Ако не ги виждах как се борят за тая пуста своя родина и как плачат после на стълбичката никога не бих повярвала за това със сърцето.

В неделя вечер 86-годишният ми дядо имаше нужда от спешна помощ. Беше паднал, беше си ударил главата. Лежал седем часа на пода, защото не могъл да се изправи сам. Когато го открихме имаше нужда от лекар. Ами сега? Дали да звъннем на "150", където само като чуят колко е възрастен и ще ни се изсмеят? Или да се обърнем към частния сектор, защото там поне ще им е неудобно да откажат, нали ще им платим? Заложихме на второто. Запалих колата и право във “Вита”, отне ми две минути. Изгубих двайсет, докато на ръба на нервна криза отговорях на тъповати въпроси на две натруфени кокошки. "Какво му е? Хипертоник ли е? Да не е получил удар? Защо е паднал? Да не би да му е станало лошо?". Не им пукаше. Когато повиших тон ми казаха, че такива са правилата. За правото на живот не стана дума. Първото обаждане на "150" завърши с провал. Безпардонна идиотка ми затвори с ехиден тон. Не приемали сигнали, ако не използвате за подаването им стационарния телефон от дома на пострадалия. Не помня как се върнах обратно. Потърсих "Бърза помощ", този път от номера на дядо ми. Пак същата кретения. "Какво му е? В съзнание ли е. Ами като е съзнание защо да идва екип?" Когато креснах, че е неконтактен същата нагла гад ми се подигра: “Е, вие така ще кажете сега." Полудях. После нова гавра. Този път с адреса. Госпожата отказваше да прати линейка, защото не съм знаела новото име на най-близката пряка улица. Тук вече чашата преля. Поисках имената й. Естествено, не ми ги даде. Окончателно ми падна пердето. Няма да ви цитирам думите, които използвах. Заплаших я. Нещо за това, че ще я открия и ще й подаря първа страница на вестниците. Затвори ми. След 15 минути на вратата се позвъни. Беше докторът.

15 скапани минути. Извоювани по грозен начин, чрез благословията на онази, същата сган – без сърцето. Направи го от страх, а не, за да изпълни човешкия си дълг, нито, за да си свърши работата.

Дядо ми е добре. Затова обаче благодаря на Господ. До преди 40 години същият този, когото оставиха да агонизира помагаше на хора в нужда горе, в планината. Изгубени, замръзнали, затрупани от лавина. Беше спасител. Достатъчно бе само да избръмчи радиостанцията, за да хукне. Днес краката все по-рядко го слушат, тъжен е най-вече, че не може да идва за вестниче, защото е студено. Остава му да се ядосва на беззъбия Левски, да пляска на юнаците на Мартин Стоев и да коментира на глас какви ги върши Лукойл в УЛЕБ всеки вторник. Пред екрана на своя стар телевизор. Дори и на 86 обаче, сърцето му е сто пъти по-голямо, отколкото на всички вас мишоци, сгърчени в мръснобеличките си престилки.

Ало, "150", защо не вземете да се застреляте?
Наистина отвратително :evil: :evil:
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Митака написа:Съжалявам че трябва да го кажа,но.....държавата ни запада с всяка изминала секунда!!!
Уви,истина е :cry:
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Преди 4 години се събудих и бях с 40 градуса температура.Буквално колабирах в хола.Когато майка ми се събуди и ме видя, се обади на 150 и онази крещя половин час как майка ми лъже и т.н.Естествено, затвори телефона и не прати линейка.Срещу 30лв дойде частна бърза помощ и направи всичко необходимо.Затова в такива моменти, дай боже да са по-редки, винаги се обръщам към тях...А тези от държавната заслужават куршум в главата и пак няма да си изкупят вината към всички, които са загинали заради тяхното невежество!
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Е,то ясно частна помощ, ама вие кого сте викали, щото виж от първата история че явно и "Вита" не струват...
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

fluffy cloud написа:
Митака написа:Съжалявам че трябва да го кажа,но.....държавата ни запада с всяка изминала секунда!!!
Уви,истина е :cry:
Нееее... тя не запада, а вече чисто и просто е на дъното и копае... при първа възможност си хващам багажа и се махам оттука...
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Митака написа:Здравейте,това е нещо което прочетох в един сайт и ми направи гадно впечатление.Защо тази държава отива към дъното...ако вече не е там?(.....)

Ало, "150", защо не вземете да се застреляте?
Нека добавя и аз едно нещо: приятелката ми се нуждаеше от спешна и опасна за живота операция. Оперираха я в Пирогов, това няма проблем, по касапски начин, няколко пъти без упойки и прочее. Нищо, тя е мъжко момиче, преживя го. Но след такава тежка и опасна операция никой санитар не желаеше да си свърши дълга - да й сменя спалното бельо и дрехите редовно - това е опрерация, тя може да се инфектира, след това могат да станат много ужаси. Трябваше да им се дават по 2-3 мизерни лева, забележете сумата (колко струва здравето ви) за да го правят и търчаха по най-мазния и грозен начин. Честно казано ако тези вдругиден ги видя пребити някъде, нуждаещи се от помощ първо ще им поискам пари за такава, а след това ще би смачкам (в буквалния смисъл, не ми липсва смелост) от ритане. Ако ще да умират - на съвестта ми боклуци не тежат. Те крадяха месото от порциите за болните и им даваха някакви оръпани мръвчици... нима наистина е възможно, все ощеопитвам да го проумея?!

На братовчед на баща ми жена му се разболя от рак на гърдата. Лекарят отказа да я приеме докато баща ми не извади парите. След това всичко беше както трябва да бъде. Това накратко го разказвам...

Същото бешеи когато кака ми имаше нужда от операция на ухото понеже губеше слуха си - операцията трябваше да струва едни пари заради осигруовките и прочее, но те поискаха реалната й цена. Нищо, дадена беше, разбира се. След като я оперираха я зарязаха да лежи 24 ч без да мърда както се прави след такива операции,но никой не я погленда, че я боли и има нужда от някакво обезболяващо. Добре, че баба ми, която е известен (смея да го кажа) лекар в страната и е спасила множество хора беше, до нея за да отвори лекарското шкафче и да й даде най-подходящото от нещата в наличност. Сестрите и се скараха... но тя ги отряза набързо като им каза коя е.

А леля ми е онколог. Работи със здравната каса. Влизащите при нея винаги имат сериозни проблеми - онкология е (ракови заболявания). Кабинетът й е забутан в дъното на коридора и е забранено тя да сложи на него табелка/листче, на което пише, че работи със здравната каса, което прави пррегледите безплатни. Защото двата частни кабинета са първите в коридора и познайте къде влизат идващите пациенти... И дали им кават, че имат право на безплатни прегледи в дъното на коридора...

Нито една история от тези не е измислена. И няма и защо да бъде, мисля, че всички са наясно с реалността у нас, но нека да напиша и аз, дано хора, четейки да изгубят всякаква търпимост и да се разбунтуват.
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

BolgAryan написа:Нека добавя и аз едно нещо: (....)Нито една история от тези не е измислена. И няма и защо да бъде, мисля, че всички са наясно с реалността у нас, но нека да напиша и аз, дано хора, четейки да изгубят всякаква търпимост и да се разбунтуват.
Да не е бил и той евреин?
Самозаблуждаваш се, че някой друг носи вина за българската скотщина.
Моя братовчедка работеше няколко години в Претория, ЮАР, занимаваше се с изключително със носители на рак и спин в крайна форма при това. Поради недостиг на лекари се даваха дежурства по 48 часа , и то за мизерни няколко хиляди долара, при това с приза в две последователни години "лекар на годината". В резултат на преумора след инжектирането на медикамент на серопозитивен се беше пробола с иглата. Изследванията и продължиха около година, а със семейството и беше приключено.
Няма никакво оправдание за гореописаните действия на българските лекари, освен както казах - скотщината и тъпотата им е в повечко
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

A.Levi написа: Да не е бил и той евреин?(...)
Няма никакво оправдание за гореописаните действия на българските лекари, освен както казах - скотщината и тъпотата им е в повечко
Тъпота - не може да става дума, този, който оперира сетра ми е уникален лекар. Просто проблема е в липсата на морал. Но в положението, което е поставен този народ, няма начин - нищо не е нормално. Така би било с всеки народ в подобно положение и е било. "Скотщината" е съвсем друго нещо.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

1. Не цитирайте чаршафи.
2. Спрете личните си нападки, този форум се превърна в "Леви vs. Aryan"
Изображение

Изображение
Публикувай отговор