Кажете, зрели студенти...
Модератори: Methuselah, thegirl
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Кажете, зрели студенти...
Грешка ли е да запиша повечко изборни дисциплини 2ри семестър компютърни науки.
( увод в теория на числата, сиско академи и т.н... )
С uktc сме се надъхали да учим като ненормални, но все пак ще се радваме и на мнение на по-опитни люде...
( увод в теория на числата, сиско академи и т.н... )
С uktc сме се надъхали да учим като ненормални, но все пак ще се радваме и на мнение на по-опитни люде...
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Re: Кажете, зрели студенти...
А бе то зависи как се справяш с материала като цяло. Ако не ти е много трудно, запиши. Аз обаче бих те посъветвал да не се зориш много още първи курс, така че ако си решил да записваш, запиши не повече от един изборен. Това разбира се в никакъв случай не означава, че в по-горните курсове е по-лесно, дори напротив, нещата стават все по-сложни. Хубавото е, че колкото по-нагоре отиваш, толкова по-опитен ставаш.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
По теория на числата съм спец
Айййй, избива ме вече на идиотия след страстите от вчера и днес.
Абе тва кретенско Сиско никак не е читаво. Чувал съм клюки от тука и таме. Ако го запиша, ше си бъркам в носа. Само като му гледам темите... пък и е сякаш приложно.
Ей сега семестъра, който мина ходих с информатика 4 курс на КМК (Компютърни мрежи и комуникации) при доц. Антон Петков. Страшен лектор, разбира се и лекциите бяха на високо ниво. Имах така известни неясноти, които в процеса ми станаха супер ясни. Интересно беше. Също разказваше в САЩ как е образованието, в Европа как е, при нас какво е... много се възмущаваше от непосещението на лекции. В САЩ и там работят, ама най-много 20 часа на седмица. Иначе от университета ги гонят. Тройки там няма. Правиш, струваш, трябва да е над 4. А имаш ли повече от една двойка - гърмиш. И много проекти правят. Не си бъркат в носа през семестъра. Дори и след трети курс се случва да отписват. И всичко, разбира се отива на вятъра. Обаче там работодателите са по-сериозни от българските и са си изградили "класация". Който завърши с 5.50-6 една заплата, с 5.25-5.50 - друга и тн. Тука какво е? Класация по никакъв показател не може да се направи, защото няма да е действителна. Някой си живуркат, чудят се как да изклинчат, други се скъсват от учене... Ше се опрайм...
Отклоних се малко, обаче огромни впечатления имам от тези лекции и се сещам.
Упражненията при Стела Русева също страшно ми харесаха. Особено на темата маршрутизация, тя ми е любима. Начерта един граф на дъската и трябваше да направим мрежата от рутери.
И се чудя това Сиско за какво да го пиша? И без това имам един куп неща, които трябва да записвам....
Ае медуза... Аз ти видях плана. Четвърти семестър имаш Компютърни мрежи и пише точно при Петков. Никво Сиско не ти требе. Лелеееее, чакай с нетърпение да стане втори курс, летен семестър и налягай. За мен КМК-то беше истинско удоволствие.
Единствено виждам, че са 30 часа, а на информатиката бяха 45 часа. Но това явно, защото при вас липсва думичката "комуникации". Сега гледам темите. Важните неща ги има. В комуникациите влизаше електронна поща, www, които ги слушах за обща култура. Мен ме кефят долните нива на OSI модела.
Ама ти си знаеш, разбира се...
едит: ей сега написах една молба КМК-то да ми се зачете като изборна дисциплина и доц. Бойчева ми я придвижи до Учебен отдел. Така че, не ми трябва т'ва Сиско. Записах Обща теория на относителността, защото доц. Живков е пич, пък и ми трябва математика и Неравенства, защото ми трябват 4 дидактики, а засега имам една.
Арти също ще пише теорията на относителността.
Абе тва кретенско Сиско никак не е читаво. Чувал съм клюки от тука и таме. Ако го запиша, ше си бъркам в носа. Само като му гледам темите... пък и е сякаш приложно.
Ей сега семестъра, който мина ходих с информатика 4 курс на КМК (Компютърни мрежи и комуникации) при доц. Антон Петков. Страшен лектор, разбира се и лекциите бяха на високо ниво. Имах така известни неясноти, които в процеса ми станаха супер ясни. Интересно беше. Също разказваше в САЩ как е образованието, в Европа как е, при нас какво е... много се възмущаваше от непосещението на лекции. В САЩ и там работят, ама най-много 20 часа на седмица. Иначе от университета ги гонят. Тройки там няма. Правиш, струваш, трябва да е над 4. А имаш ли повече от една двойка - гърмиш. И много проекти правят. Не си бъркат в носа през семестъра. Дори и след трети курс се случва да отписват. И всичко, разбира се отива на вятъра. Обаче там работодателите са по-сериозни от българските и са си изградили "класация". Който завърши с 5.50-6 една заплата, с 5.25-5.50 - друга и тн. Тука какво е? Класация по никакъв показател не може да се направи, защото няма да е действителна. Някой си живуркат, чудят се как да изклинчат, други се скъсват от учене... Ше се опрайм...
Отклоних се малко, обаче огромни впечатления имам от тези лекции и се сещам.
Упражненията при Стела Русева също страшно ми харесаха. Особено на темата маршрутизация, тя ми е любима. Начерта един граф на дъската и трябваше да направим мрежата от рутери.
И се чудя това Сиско за какво да го пиша? И без това имам един куп неща, които трябва да записвам....
Ае медуза... Аз ти видях плана. Четвърти семестър имаш Компютърни мрежи и пише точно при Петков. Никво Сиско не ти требе. Лелеееее, чакай с нетърпение да стане втори курс, летен семестър и налягай. За мен КМК-то беше истинско удоволствие.
Единствено виждам, че са 30 часа, а на информатиката бяха 45 часа. Но това явно, защото при вас липсва думичката "комуникации". Сега гледам темите. Важните неща ги има. В комуникациите влизаше електронна поща, www, които ги слушах за обща култура. Мен ме кефят долните нива на OSI модела.
Ама ти си знаеш, разбира се...
едит: ей сега написах една молба КМК-то да ми се зачете като изборна дисциплина и доц. Бойчева ми я придвижи до Учебен отдел. Така че, не ми трябва т'ва Сиско. Записах Обща теория на относителността, защото доц. Живков е пич, пък и ми трябва математика и Неравенства, защото ми трябват 4 дидактики, а засега имам една.
Арти също ще пише теорията на относителността.

- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
и аз бих ти препоръчала един СИП
Най-малкото не знаеш как ще ти вървят предметите втория семестър. Поне аз по едно време сега първия както ходех на работа,трябваше да ходя на лекции и същевременно СИП-а ми беше в сравнително кофти ден и час и по едно време започна да ми идва нанагорно
След това караш и изпит естествено - в редки случаи е някакъв труден и тежък,ама все пак си го имаш
Та.... по едно време се чудех за кво го бутам тоя СИП,като едва си бутам нещата ...
Така че по-добре не бързай да го мислиш от сега,виж си предметите и как се справяш
Така че по-добре не бързай да го мислиш от сега,виж си предметите и как се справяш

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Бетон, златен си 
Нещо да кажеш за Managing and maintaining a microsoft server, Семинар по алгоритми при Краси Манев, теория на числата?
Нещо да кажеш за Managing and maintaining a microsoft server, Семинар по алгоритми при Краси Манев, теория на числата?
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Абе аз от началото на 12ти клас си бачкам като ненормален и сега затова напускам - искам да наблегна на ученето... (освободих 5 от 7 изпита ама нещо пак не съм доволен от първия семестър... )Pisobella написа:и аз бих ти препоръчала един СИПНай-малкото не знаеш как ще ти вървят предметите втория семестър. Поне аз по едно време сега първия както ходех на работа,трябваше да ходя на лекции и същевременно СИП-а ми беше в сравнително кофти ден и час и по едно време започна да ми идва нанагорно
След това караш и изпит естествено - в редки случаи е някакъв труден и тежък,ама все пак си го имаш
Та.... по едно време се чудех за кво го бутам тоя СИП,като едва си бутам нещата ...
Та.. общо взето се справям.
Присъединявам се към uktc в питането си относно семинара по алгоритми.
Как би се отразило това чудо на един сравнително неспособен индивид като мен?
И може би най-важното - какъв е редът за отписване на изборни дисциплини, след като е започнал семестърът?
Как би се отразило това чудо на един сравнително неспособен индивид като мен?
И може би най-важното - какъв е редът за отписване на изборни дисциплини, след като е започнал семестърът?
Една приятелка беше писала Семинар по алгоритми и Състезателно и и двата ги взе с шестица. Но тя общо взето се справя добре с материала, на мен лично и един (без практикума по ООП) би ми бил много вторият семестър.
А иначе втори семестър е по-лесен от първи (за КН, 1-ви курс), така че може да го вземете предвид.
А иначе втори семестър е по-лесен от първи (за КН, 1-ви курс), така че може да го вземете предвид.

- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
аз лично бих ви посъветвал от личен опит - записвайте изборни първите 1-2 години, щото после най-вероятно ще почнете да бачкате сериозно и няма да имате време дори за редовните предмети.. поне при мен е така в момента.
иначе Сиското не е трудно, ако имате някакви елементарни познания по мрежи - аз също го взех 1-ви курс (и аз съм КН между другото), верно че ми писаха 5 на изпита, ама тва е щото съм тъпо парче и не умея да смятам IP-адреси
пък и изпита беше точно след финала на световното по футбол..
Семинар по алгоритми е за състезатели-програмисти, така че ако сте се занимавали с програмиране на състезателно ниво, можете да го пишете. ако не - съветвам ви да изчакате да ви мине ДАА-то 2-ри курс, щото то е като въведение в състезателното програмиране, семинарът е за малко по-напреднали (тва е информация от впечатления на колеги, аз лично не съм ходил на въпросния семинар)
@Бетон - братле, ти си луд, аз имах мрежи при Петков, тоя изобщо не е в час
питай го за коаксиалката, да ти обясни какъв връх на днешните технологии е..
иначе Сиското не е трудно, ако имате някакви елементарни познания по мрежи - аз също го взех 1-ви курс (и аз съм КН между другото), верно че ми писаха 5 на изпита, ама тва е щото съм тъпо парче и не умея да смятам IP-адреси
Семинар по алгоритми е за състезатели-програмисти, така че ако сте се занимавали с програмиране на състезателно ниво, можете да го пишете. ако не - съветвам ви да изчакате да ви мине ДАА-то 2-ри курс, щото то е като въведение в състезателното програмиране, семинарът е за малко по-напреднали (тва е информация от впечатления на колеги, аз лично не съм ходил на въпросния семинар)
@Бетон - братле, ти си луд, аз имах мрежи при Петков, тоя изобщо не е в час
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
- Methuselah
- Легендарен флуудър
А как стои въпроса с отписването от изборни дисциплини?
И мога ли да се запиша малко след началото.. (примерно от втория път) 
И кога горе долу излиза програмата за следващия семестър ( както и за изборните.. )
И кога горе долу излиза програмата за следващия семестър ( както и за изборните.. )
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Tripio написа:не умея да смятам IP-адреси![]()
Ти сега пробваш да се бъзикаш ли??? Абсолютно всички лафове му помня - при броене до безкрайност, как насам-натам се мотаят пакети, и как като се преизчисляват маршрутите, пада мандалото и влиза в сила новата информация и още и още.Tripio написа:@Бетон - братле, ти си луд, аз имах мрежи при Петков, тоя изобщо не е в часпитай го за коаксиалката, да ти обясни какъв връх на днешните технологии е..
А по въпроса за коаксиалните кабели го подкрепям.
Петков не превъзнася коаксиалните кабели, ами каза предимствата им пред усуканата двойка. Оптичните влакна може да са връх на технологиите, ама не стават за навсякъде. Така че всяко нещо според целта!
Т.е. разписанието. Вече го има, само че още не е във вариант пъблик. Трябва сега преподавателите да кажат, дали им е удобно.Methuselah написа:И кога горе долу излиза програмата за следващия семестър ( както и за изборните.. )
Кое отписване. Сега междинното ли или в края на семестъра? Разликата между двете отписвания е голяма.

-
BG_Girl
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Да... и аз искам да разбера повече за изборната дисциплина Managing and Maintaining a Microsoft Windows Server, ако можеuktc написа:Бетон, златен си

- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Що се отнася до ОТПИСВАНЕТО от изборни предмети дори и по време на семестъра или след сесията няма проблем - само се подава молба до декана да ти разреши да те отпишат и няма проблеми. Другия вариант (не съм сигурна дали това все още важи) е на есен като отидеш да си завериш книжката да помолиш да те отпишат - тази година ставаше, ама май вече държат повече на молбите. Мини през учебен отдел и ги питай.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.