Социалната държава е форма на расизъм

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Социалната държава е форма на расизъм

Мнение от radja »

Methuselah написа:Обичам ви, животни :mrgreen:
асъл. то ту едната идиотия отгоре, ту другата.
тоя пък бил неравнопоставен.

държавата предоставя равенство на възможностите, а не равенство на благата. това не е комунизъм. това е демокрация. факт е, гадно е, ама друго няма. яжте.

окей, съгласен съм, че не сме цъфнали, та вързали, ама 100% циганите съзнават, че държавата ги експлоатира. В смисъл...това е най-абсурдното нещо, което бях чувал.:)
Ако питаш мен има един известен процент(смея да твърдя не малък) от тези прекрасни малцинствени групи, които не работят, щото могат да не работят, т.е. те експлоатират държавата, а не тя тях.

ениуей, няма да се извинявам за допуснатите грешки и слабости на стила. имам конституционното право да съм прост и с такава интелигенция имам огромно желание да си го използвам.
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

stonesoul написа:Да няма пенсионно и здравно осигуряване??? За определени аспекти на социалното може би може да се поспори
Не твърдя, че не трябва да има, а че всеки сам трябва да има възможност да прецени как и къде да вложи средствата си, а ако реши да ги вложи в пенсионни и здравни фондове трябва да има избор т.е трябва да съществуват частни такива.

Примерно пенсионирани британци избират да инвестрира спестяванията си не в здравни или социални фондове а в недвижими имоти в България. Вероятно това е така, защото нито един пенсионен или социален фонд няма да увеличава с 30% спестяванията им годишно, а с имотите е именно така.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

А знаете ли кое е най-интересно?

В темата се нарушават поне 2 от основните правила на форума, имаме около 40 модератора, а тя още стои отключена и активна :shock:

И, как по-точно разбра, че делата се решават под масата? Нещо, прочете ги, видя ги, интервюира съдиите, помириса ги, сложи камера под масата? И това е само едно от нещата, които не са както трябва из всичките ти мнения в тая тема.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

A.Levi написа:
stonesoul написа:Да няма пенсионно и здравно осигуряване??? За определени аспекти на социалното може би може да се поспори
Не твърдя, че не трябва да има, а че всеки сам трябва да има възможност да прецени как и къде да вложи средствата си, а ако реши да ги вложи в пенсионни и здравни фондове трябва да има избор т.е трябва да съществуват частни такива.

Примерно пенсионирани британци избират да инвестрира спестяванията си не в здравни или социални фондове а в недвижими имоти в България. Вероятно това е така, защото нито един пенсионен или социален фонд няма да увеличава с 30% спестяванията им годишно, а с имотите е именно така.
Извинявай, какво си завършил, че имаш такива знания какво трябва да се прави и какво-не?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

radja написа:
Methuselah написа:Обичам ви, животни :mrgreen:
асъл. то ту едната идиотия отгоре, ту другата.
тоя пък бил неравнопоставен.

държавата предоставя равенство на възможностите, а не равенство на благата. това не е комунизъм. това е демокрация. факт е, гадно е, ама друго няма. яжте.

окей, съгласен съм, че не сме цъфнали, та вързали, ама 100% циганите съзнават, че държавата ги експлоатира. В смисъл...това е най-абсурдното нещо, което бях чувал.:)
Ако питаш мен има един известен процент(смея да твърдя не малък) от тези прекрасни малцинствени групи, които не работят, щото могат да не работят, т.е. те експлоатират държавата, а не тя тях.

ениуей, няма да се извинявам за допуснатите грешки и слабости на стила. имам конституционното право да съм прост и с такава интелигенция имам огромно желание да си го използвам.
Дори не е нужно да "съзнават". "Държавата" /т.е държавните чиновници подхвърляйки им подаяния от парите на данъкоплатците и позволяваща им още ред беззакония - неплащане на електричество, вода, особеното отношение на полицията към криминалните сред тях ги капсулира в гетата и не им предоставя никаква възможност за реализация и нормален живот.

Как примерно е възможно представител на циганския или турския етнос да работи в друга страна и там поради липсата на привилегии да е в състояние със заработеното да води нормален живот.
И проблемът за всичко това не е , както би казал Ариеца, че основната дестинация за българските граждани са Италия, Испания, Португалия т.е все "низши раси' и генетично сходни с "мангалите",. та затова и е съвсем нормално те да са като равни, а именно в липсата на привилегии - в това, че не ги третират като група, а като индивиди
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Нищо нарушено няма от правилата, тук се говори с факти. Ако те не ти се вярват като такива, то проблема е твой. Но много се изживявашкато правораздавач...
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

Methuselah написа:
A.Levi написа:

Извинявай, какво си завършил, че имаш такива знания какво трябва да се прави и какво-не?
Питай Ариеца :lol: :lol: :lol:
Ще ти каже, че всички банки, телевизии, корпорации са еврейски, а ФЕД(Федерален резерв на САЩ), Световната Банка ...... и.т.н никога не са били оглавявани от друг освен от евреин . Та така, че на евреин не му трябва образование :wink:
8) :bom:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

BolgAryan написа:Нищо нарушено няма от правилата, тук се говори с факти. Ако те не ти се вярват като такива, то проблема е твой. Но много се изживявашкато правораздавач...

Айде моля те. темата смърди още от самото си начало главно заради твоите усилия и тези на опонента ти :wink:
Чл.3. (1) Изрично се забраняват всякакви изказвания, призоваващи към насилие, репресии и геноцид над каквито и да било общности (социални, етнически, религиозни, национални, професионални и т.н.).
Хъм.... Къде ли в тази тема има такива мнения :roll:
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

Smoking Mirror написа:А знаете ли кое е най-интересно?

В темата се нарушават поне 2 от основните правила на форума, имаме около 40 модератора, а тя още стои отключена и активна :shock:

И, как по-точно разбра, че делата се решават под масата? Нещо, прочете ги, видя ги, интервюира съдиите, помириса ги, сложи камера под масата? И това е само едно от нещата, които не са както трябва из всичките ти мнения в тая тема.
Май не си изучил/а добре темата.
Че се решават под масата или на масата, както ти е угодно го разбирай, има достатъчно на брой решения на Европейския съд в Страсбург .

Не ставаш ли малко нахален/а , присвоявайки с нищо незаслуженото право да определяш "какво не е неред" в постингите ми ?
Последно промяна от A.Levi на 02 Фев 2008, 01:00, променено общо 1 път.
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Smoking Mirror написа:
BolgAryan написа:Нищо нарушено няма от правилата, тук се говори с факти. Ако те не ти се вярват като такива, то проблема е твой. Но много се изживявашкато правораздавач...

Айде моля те. темата смърди още от самото си начало главно заради твоите усилия и тези на опонента ти :wink:
Моли ми се, но не съм чудотворна икона. Аз усилия не съм направил за нищои, повтарям - изнесох факти.
Smoking Mirror написа:
Чл.3. (1) Изрично се забраняват всякакви изказвания, призоваващи към насилие, репресии и геноцид над каквито и да било общности (социални, етнически, религиозни, национални, професионални и т.н.).
Къде ли има геноцид? Насилие пък, освен в извадките от еврейската вяра? :roll: А репресирах ли някого, не съм задължен да обичам всички или иначе казано - свободен съм да не обичам някои, особено врагове?
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

Smoking Mirror написа:

Наглост :twisted: :twisted: :twisted:
Последно промяна от A.Levi на 02 Фев 2008, 01:00, променено общо 1 път.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

A.Levi написа:

Че се решават под масата или на масата, както ти е угодно го разбирай, има достатъчно на брой решения на Европейския съд в Страсбург .

Не ставаш ли малко нахален/а , присвоявайки с нищо незаслуженото право да определяш "какво не е неред" в постингите ми ?

Ето това е пример за наглост и простащина - излизате от калните села и започвате да смятате, че отделянето на газове в изисканата среда между джентълмени може да продължи да се извършва както сте свикнали в обора.
О! Прости, че замърсих "джентълменския" ви разговор с Ариеца. Моля, посочи ми едно решение на Европейския съд в Страсбург. (Я. Ма той бил в Люксембург бе :scratch: ) И нека да изясним какво точно означава "решаване под масата". След като ти го използва пръв този израз, би следвало ти да разясниш какво искаш да кажеш с него, инак аз ще приема, че имаш предвид известното му в ежедневния език значение :)
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Да, ариец съм и народът ми също.

Мнение от BolgAryan »

О, той нашия търсел къде да се прави на интересен, хахаха. Ясно.
A.Levi
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от A.Levi »

Smoking Mirror написа:
A.Levi написа:

Ето това е пример за наглост и простащина - излизате от калните села и започвате да смятате, че отделянето на газове в изисканата среда между джентълмени може да продължи да се извършва както сте свикнали в обора.
О! Прости, че замърсих "джентълменския" ви разговор с Ариеца. Моля, посочи ми едно решение на Европейския съд в Страсбург. (Я. Ма той бил в Люксембург бе :scratch: ) И нека да изясним какво точно означава "решаване под масата". След като ти го използва пръв този израз, би следвало ти да разясниш какво искаш да кажеш с него, инак аз ще приема, че имаш предвид известното му в ежедневния език значение :)
Само тук има над 50 http://www.eurorights-bg.org/bg/categor ... /list.html

CASE OF TANKO TODOROV v. BULGARIA

(Application no. 51562/99)

JUDGMENT

STRASBOURG

9 November 2006

This judgment will become final in the circumstances set out in Article 44 § 2 of the Convention. It may be subject to editorial revision.

In the case of Tanko Todorov v. Bulgaria,

The European Court of Human Rights (Fifth Section), sitting as a Chamber composed of:
Mr P. Lorenzen, President,
Mrs S. Botoucharova,
Mr K. Jungwiert,
Mr R. Maruste,
Mr J. Borrego Borrego,
Mrs R. Jaeger,
Mr M. Villiger, judges,
and Mrs C. Westerdiek, Section Registrar,
Having deliberated in private on 16 October 2006,
Delivers the following judgment, which was adopted on that date:

PROCEDURE

http://www.eurorights-bg.org/bg/categor ... 51562.html

Впрочем извинявай, че те обидих. Ще изтрия постингите. просто понякога ми идва в повече
Аватар
radja
Гутенберг
Курс: втори

Мнение от radja »

стига ми толкова безумие. приятна дискусия(х
Заключено

Обратно към “Мнения”