за всички колеги от провинцията-забавни диалекти(26.08.2005)
ооо goadelic питнайси и пийсе определено се казва в Ямбол. за другите съм съгласна че не се казват. също има нещо, което на мен не ми прави впечатление, но като съм извън Ямбол и хората ме спукват от бъзик. става въпрос за "кък" (как). аз не искам да говоря на диалект не щото ме бъзикат хората, не ми пука особено от тва, обаче трябва да пазим българския чист все пак. много ми е грозно примерно като видя някво хлапе 2-3 годишно да говори на диалект. започвам да се опитвам да говоря правилно 
Don`t drink, don`t smoke, don`t do drugs, don`t eat meat! HARDCORE`s THE WAY!
- nveselinov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Доматето и картофето
Не знак как може да има толкова грубо отношение към българския език, каквото е в Стара Загора... Наред с мекането вървят и думи, непонятни за обикновенния хомо сапиенс, като ДОМАТиЕТО и КАРТОФиЕТО и какви ли не още гаври с милия нироден език... 
"Бръснач на Окам": Ако имаме две (или повече) съперничащи си физични теории, които обясняват едно и също физично явление, то тогава ние избираме да използваме най-простата възможна теория/обяснение.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Веселинов, ако те срещна някъде, много бързо ще заобичаш Стара Загора, барабар с всичките й диалекти и техни приносители.
Не говори глупости.
Не говори глупости.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 20 Сеп 2005, 06:47, променено общо 1 път.
Жаргони и диалекти, че има навсякъде, е ясно. Винаги като се връщах от Русе в София се дразнех на казАх, отидОх, направИх и т.н. И все пак важното е, когато се налага, човек да може да говори. книжовно.
Последно промяна от Sw1tched на 20 Сеп 2005, 07:03, променено общо 1 път.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Абе, като става въпрос за Стара Загора, мога не да псувам, ами очите на някого да издера...
Вярно е, че говорим малко по-меко, но категорично не сме толкова зле. Ако говорите за селата около Нова Загора и Ямбол, може...ама в Стара Загора си говорим съвсем нормално.
Ауе ей...момчиенцие, ти дъ ниамъ дъ си ибавъш с мени? (това съм го чувала в Пловдив, но не твърдя, че е представителна извадка, нали?)
Вярно е, че говорим малко по-меко, но категорично не сме толкова зле. Ако говорите за селата около Нова Загора и Ямбол, може...ама в Стара Загора си говорим съвсем нормално.
Ауе ей...момчиенцие, ти дъ ниамъ дъ си ибавъш с мени? (това съм го чувала в Пловдив, но не твърдя, че е представителна извадка, нали?)
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Стига бе, накара ме да се чувствам много гадно...а това беше най-милото и същевременно заплашително нещо, което ми хрумна, и то, благодарение на теб
А истината е, че не е лъжа
ние, хората от СтЗ (в частност - АЗ) заслужаваме особено много да бъдем обичани!
Айде, че модовете ще се карат, вземи да влезеш в кю-то някой път
Айде, че модовете ще се карат, вземи да влезеш в кю-то някой път
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Търговецът на кристал написа: Ауе ей...момчиенцие, ти дъ ниамъ дъ си ибавъш с мени? (това съм го чувала в Пловдив, но не твърдя, че е представителна извадка, нали?)
иначе- "ъ"-тата са по-срещани...
но "момчиенцие" направо ме разби!
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
ъ- тата, не знаех,че говоря на ъ , докато Лорда не ми направили забележка, че съм казвала "обичам тъ"Malizia написа:Търговецът на кристал написа: Ауе ей...момчиенцие, ти дъ ниамъ дъ си ибавъш с мени? (това съм го чувала в Пловдив, но не твърдя, че е представителна извадка, нали?),има нещо вярно ...ама....тя и Стойка била от Пловдив, но за първи път чух, че тук сме говорели така....
![]()
иначе- "ъ"-тата са по-срещани...
но "момчиенцие" направо ме разби!
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
goadelic
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Абе хора, работата е там че в Източна България се говори мьеко. Ко да напрайми сья? Така си говорим. Аз се опитвам да го намаля. Мога да се похваля, че съм спрял употребата на "въй".
И още едно яко нещо от Бургас - "бонбоната", "Вземи си една бонбона, уе лек".
И още едно яко нещо от Бургас - "бонбоната", "Вземи си една бонбона, уе лек".
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.