Максим Стависки 2,5 години условна присъда??!

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Максим Стависки 2,5 години условна присъда??!

Мнение от Don Horhe »

За пореден път се видя, че в нашата мила родина няма такова животно "Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."

Из http://news.bpost.bg/story-read-15994.php
Окръжният съд в Бургас осъди условно световния шампион Максим Стависки на две години и шест месеца лишаване от свобода, с пет години изпитателен срок. Съдът постанови да му бъде отнето свидетелството за правоуправление на моторно превозно средство за срок от четири години. От този срок ще бъде приспаднат срока от датата на катастрофата досега.

Бургаският съд реши още на родителите на загиналия Петър Петров да бъдат присъдени по 90 000 лева плюс лихвите за причинени неимуществени вреди и по 4 815 лева обезщетение за имуществени вреди.

Световният шампион по фигурно пързаляне ще трябва да заплати и 80 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на Мануела Горсова, която пострада сериозна при инцидента. Искът на нейната защита беше за 2 милиона лева.

Максим Стависки трябва да плати и съдебните разноски на гражданските ищци по делото.
Никакво правосъдие, никаква справедливост, нищо... Ако обикновен човек беше извършил подобно нещо от одавна да е влязъл на топло.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Максим Стависки 2,5 години условна присъда??!

Мнение от Smoking Mirror »

Много ми е интересно така като сипете разни обвинения към всички на готово. Ма то нищо чудно де, тука и като на футбол падаме все съдията ни е виновен.

Ти запознат ли си с цялостната фактическа обстановка по делото, че говориш, че не било справедливо? Или с конкретните обвинения на прокурора? Или с цялата процедурна страна? И дори знаеш ли какви санкции предвижда закона за случаи от този тип? Или знаеш само това, дето медиите са ти го показали? И как така презюмираш, че ако не беше Максим, а някой обикновен човек щеше да е "вкаран на топло"?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

За пиян шофьор убил един човек и пратил друг в кома мисля, че наказанието е доста ясно какво трябва да бъде.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Don Horhe написа:За пиян шофьор убил един човек и пратил друг в кома мисля, че наказанието е доста ясно какво трябва да бъде.
съгласен,
та бил той и някоя знаменитост.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

По-добре Максим Стависки да получи условна присъда след като се призна за виновен, отколкото някоя мутра цял живот да убива хора и да се шляе неприкосновен, а делата му да се точат с години и никога да не свършват. Вижте какви са присъдите по делото за "Индиго" - парични глоби...

Иначе съм съгласен, че правосъдието ни е под всякаква критика, но май така ще е още дълго време.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Уважавам Максим безкрайно, но това май е подигравка със семейството на загиналия... :?
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

И еврейнът Кирил Маричков мина метър когато уби човек. Сега и това еврейче.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Не знам как да коментирам тази присъда.....лошото в случая е, че наистина ако това беше извършено от някой обикновен човек присъдата нямаше да е условна със сгурност, но от друга страна Максим е направил нещо наистина значимо за нашата бедна държава, призна се за виновен, публично се извини, плати обезщетение и обеща да се грижи за момичето в тежок състояние....така че преценката ми по случая не може да е напълно обективна! Раздвоен съм! Вие кажете.....
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

camel написа:Не знам как да коментирам тази присъда.....лошото в случая е, че наистина ако това беше извършено от някой обикновен човек присъдата нямаше да е условна със сгурност, но от друга страна Максим е направил нещо наистина значимо за нашата бедна държава, призна се за виновен, публично се извини, плати обезщетение и обеща да се грижи за момичето в тежок състояние....така че преценката ми по случая не може да е напълно обективна! Раздвоен съм! Вие кажете.....
Човече, това, което той направи Е РЕДНО до бъде направено когато извършиш такова нещо. Вярно е и че никой друг не го е правил. За успехите му той е бил награден и светът го знае като голям спортист. Но в живота е друго, така че - затвор! Загиналите можеха да са твои роднини - тогава щеше ле да си раздвоен?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

THE_PARASITE написа:По-добре Максим Стависки да получи условна присъда след като се призна за виновен, отколкото някоя мутра цял живот да убива хора и да се шляе неприкосновен, а делата му да се точат с години и никога да не свършват. Вижте какви са присъдите по делото за "Индиго" - парични глоби...

Иначе съм съгласен, че правосъдието ни е под всякаква критика, но май така ще е още дълго време.
Мисля, че трябва всяко дело да се разглежда самостоятелно. Това, че е пусната някаква мутра не значи, че трябва да се пусне и Максим. Допусната е една грешка, да не се допуска втора. Крайно време е съда да запомни, че всички са равни пред закона. И щом е извършено престъпление, съответно трябва да се наложи и наказание. Дали ако извършителя несе определяше като Герой на България, пак щеше да е същата присъдата?
За убийство и момиче в кома не мисля, че условната присъда е адекватно решение, било то и със самопризнания.
Изображение
Of Mice and Men
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Бавария написа:
THE_PARASITE написа:По-добре Максим Стависки да получи условна присъда след като се призна за виновен, отколкото някоя мутра цял живот да убива хора и да се шляе неприкосновен, а делата му да се точат с години и никога да не свършват. Вижте какви са присъдите по делото за "Индиго" - парични глоби...

Мисля, че трябва всяко дело да се разглежда самостоятелно. Това, че е пусната някаква мутра не значи, че трябва да се пусне и Максим. Допусната е една грешка, да не се допуска втора. Крайно време е съда да запомни, че всички са равни пред закона. И щом е извършено престъпление, съответно трябва да се наложи и наказание. Дали ако извършителя несе определяше като Герой на България, пак щеше да е същата присъдата?
За убийство и момиче в кома не мисля, че условната присъда е адекватно решение, било то и със самопризнания.

Съгласен съм и грам не оправдавам постъпката на Стависки. Убийството си е убийство. Идеята ми беше, че равенство пред закона няма и няма да има. А дали наказанието му е заслужено или не, това не е моя работа, а работа на юристите.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Да, това напомня на някакъв кастов тип държава.

Всички са равни пред закона, но той очевидно се тълкува различно за различните касти.
Изображение
Of Mice and Men
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

BolgAryan написа:
camel написа:Не знам как да коментирам тази присъда.....лошото в случая е, че наистина ако това беше извършено от някой обикновен човек присъдата нямаше да е условна със сгурност, но от друга страна Максим е направил нещо наистина значимо за нашата бедна държава, призна се за виновен, публично се извини, плати обезщетение и обеща да се грижи за момичето в тежок състояние....така че преценката ми по случая не може да е напълно обективна! Раздвоен съм! Вие кажете.....
Човече, това, което той направи Е РЕДНО до бъде направено когато извършиш такова нещо. Вярно е и че никой друг не го е правил. За успехите му той е бил награден и светът го знае като голям спортист. Но в живота е друго, така че - затвор! Загиналите можеха да са твои роднини - тогава щеше ле да си раздвоен?
Предполагам, че нямаше! Чест му прави обаче че признава грешката си и иска да помогне на пострадалите, макар и на някой от тях е невъзможно да се помогне :cry:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Какво значи обикновен човек?
Според мен всички сме равни и необикновенни.
Това, че той е добър спортист не го прави по-велик човек от някой, който работи по 12 часа на ден.
Изображение
Of Mice and Men
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Съгласен съм с теб...наистина може би трябваше да му присъдят по - сурово наказание, но..това е положението. :roll: :?

- Of course not!
Заключено

Обратно към “България”