Предложения за нови специалности в СУ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Предложения за нови специалности в СУ

Мнение от DADO »

От какви нови специалности се нуждае СУ според вас?
Ibiza DJ
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Предложения за нови специалности в СУ

Мнение от Crematory »

Според мен първо трябва да закрие някои...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Crematory написа:Според мен първо трябва да закрие някои...
И аз съм на същото мнение. Поне за няколко специалности аз не виждам какъв им е смисъла.
Да си ги има, но в спец. университети.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Може да открием и такава тема, но можем да убидим някои форумци, като казваме че техните специалности трябва да се закрият :?
Ibiza DJ
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Лично аз специалност не съм назовал.
Все пак СУ си е решил, че има нужда от определената специалност и трябва да се съобразяваме и уважаваме това решение.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Реклама и Антропология :)
Ibiza DJ
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

Що бе малко ли са ти специалностите :D Но като се замисля няма да е зле да пуснат специалност - итория и развитие на простотията и лошотията ... така поне всички образи ще са събрани на едно място :D
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Xenon написа:Реклама и Антропология :)
И аз мисля, че тези са необходими.
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Според мен няма специалност, която да не е достойна да я има. Единственият проблем е, че в България няма хляб и за най-модерните и търсени, камо ли за по-особените.
sqrt
В началото бе словото

Мнение от sqrt »

Хмм, аз пък като слушам и чета изказваня, на т.нар. Бизнес, по телевизията и в пресата останах с впечатлението, че хляб има предостатъчно за най-модерните и търсени специалности, но квалифицираност липсва.. Най-често споменаваната фраза е нещо от типа на "..липсват квалифицирани кадри за..".
Ако допуснем за момент, че последното е вярно (лично аз смятам, че е вярно) се отваря поле за нови дискусии..
Ако допуснем, че не е вярно.. хмм.. аз не го допускам, ако някой го допуска нека сподели какво следва :? .
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Това, че накараха народа да опростее и грамотните да избягат е вярно. И въпреки това има достатъчно "квалифицирани", просто политиката има интерес тях да държи гладни. И после викат "недостиг".
sqrt
В началото бе словото

Мнение от sqrt »

BolgAryan написа:Това, че накараха народа да опростее и грамотните да избягат е вярно. И въпреки това има достатъчно "квалифицирани", просто политиката има интерес тях да държи гладни. И после викат "недостиг".
Според мен дори и политиците като политици нямат далавера да държи квалифицираните си кадри без работа, щото това пречи на развитието. Ако е въпрос на присвояване на някакви благинки, то при развитие на икономиката и благинките растат пропорционално :) .
А иначе не съм съгласен, че има квалифицирани кадри, които са гладни. Най-малкото безработицата официално е .. колко 7-8% - ми то в развитите страни е толкова. Не мисля, че точно в България единствено и само добре обучените хора са останали без работа. Разпределението "по специалности" , вероятно е подобно както в другите страни от ЕС, примерно. А из целия ЕС е факт че търсят всякакъв вид специалисти в най-разнообразни области, т.е. и там има недостиг.
Това, че има кадърни кадри е факт, но не мисля, че са достатъчно.
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

sqrt написа:
BolgAryan написа:Това, че накараха народа да опростее и грамотните да избягат е вярно. И въпреки това има достатъчно "квалифицирани", просто политиката има интерес тях да държи гладни. И после викат "недостиг".
Според мен дори и политиците като политици нямат далавера да държи квалифицираните си кадри без работа, щото това пречи на развитието. Ако е въпрос на присвояване на някакви благинки, то при развитие на икономиката и благинките растат пропорционално :) .
А иначе не съм съгласен, че има квалифицирани кадри, които са гладни. Най-малкото безработицата официално е .. колко 7-8% - ми то в развитите страни е толкова. Не мисля, че точно в България единствено и само добре обучените хора са останали без работа. Разпределението "по специалности" , вероятно е подобно както в другите страни от ЕС, примерно. А из целия ЕС е факт че търсят всякакъв вид специалисти в най-разнообразни области, т.е. и там има недостиг.
Това, че има кадърни кадри е факт, но не мисля, че са достатъчно.
Ма човече, ти защо вярваш на политически приказки, изречени от хора, които прогресивно целят да затрият държавата и говорят нагли измислици? Имат много голям интерес да държат настрани грамотните хора, осбено почтените, защото иначе ако ги допуснат, то те са реална заплаха за тях. Те не искат развитие, напротив. А в България можеше да се говори за развита икономика, но уви.

Пълно е с вишисти, които нямат работа. То по официалн статистики животът у нас поевтинява, вдига му се стандарта... т.е. нищо общо между статистиките и реалността. Просто не знам откъде скалъпи тази измислена информация и защо й вярваш, но те съветвам да се "събудиш". Идеята е, че точно тъпаците от ЕС (съжалявам, западняците са прости хора, добрият живот няма общо с акъла) имат нужда от квалифицирани хора, затова една част от нас бяга там по принуда - отличен начин, вкарвайки ни в мизерия да ни използват на по-ниски цени.
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

BolgAryan, е то така, ама ти
какво предлагаш?
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

БИЗНЕС АДМИНИСТРАЦИЯ!!!! :!: :idea:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”