Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Korelov »

Вчера бях на курс при доц.д-р Анна Павлова и правихме диктовка и Упражнения (на мене ми беше за пръв път) и резултатите бяха повече от отчайващи за мое съжаление.
Но от днеска започвам яко да чета....само да ви предупредя този SUATEFL не е майтап работа...изключително труден е трябва много здрава подготовка за него! :drunken:
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Ми и аз тези дни ще започна с диктовките заедно с един американски приятел, като се надявам да свикна максимално с произношенията му. :)
Тези от SUATEFL книжките не ми се сториха много трудни при самия им прочит, но писането навярно е различно.
Korelov, ще ми се да те питам дали упражненията и диктовката, които си правил с доц.д-р Анна Павлова са с еднаква трудност както и тези в примерните тестове?
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

Все още не съм си набавил книжките за да ти кажа дали са по различни....но относно американеца да ти кажа няма да ти върши абсолютно никаква работа, на мене ми преподават американци от 4 години насам и се осрах на диктовката много яко. Тази доц.Павлова имам чувството че изговаряше накакъв супер диалектен Великобритански акцент, от който почти нищо не разбирах...да не говорим че чете със скороста на Мартин Петров по време на мача с Румъния.....навсичкото отгоре прочетеното го изговяра само веднъж без никакво повтаряне и не те чака много много да го запишеш и продължава нататък я си чул я не си чул....позволените 15 точки исърмяха още на първия ми абзац за какво си говорим ! :drunken:
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Да, това с произношението и темпото на четене е много важно. Дано да извадим късмет в това отношение на изпита.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Мнение от jolly_f »

Korelov написа:Все още не съм си набавил книжките за да ти кажа дали са по различни....но относно американеца да ти кажа няма да ти върши абсолютно никаква работа, на мене ми преподават американци от 4 години насам и се осрах на диктовката много яко. Тази доц.Павлова имам чувството че изговаряше накакъв супер диалектен Великобритански акцент, от който почти нищо не разбирах...да не говорим че чете със скороста на Мартин Петров по време на мача с Румъния.....навсичкото отгоре прочетеното го изговяра само веднъж без никакво повтаряне и не те чака много много да го запишеш и продължава нататък я си чул я не си чул....позволените 15 точки исърмяха още на първия ми абзац за какво си говорим ! :drunken:
Ехее ми ти какво очакваш? Да ти повтаря като в 8-ми клас... Добре че си разбрал какво представлява всъщност диктовката... А колкото до примерните тестове, учителите винаги дават много по-трудни от тези на изпита или в книжките 100% :)
А колкото до американеца, ако не те кара да пишеш думите по американския им начин, толкова по-добре, че си при американец. Предполагам че диктува много бързо, което ще те улесни на изпита...
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

Напротив именно на американски ни кара да пишем и да произнасяме думите.
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Мисля, че приемат и двата варианта...И американския и английския правопис. Знам само, че в тестовете е "ONE must be careful about THEIR actions". На американския(в ТОЙФЕЛ ) да кажем го приемат с "his".
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

lisichora написа:Мисля, че приемат и двата варианта...И американския и английския правопис. Знам само, че в тестовете е "ONE must be careful about THEIR actions". На американския(в ТОЙФЕЛ ) да кажем го приемат с "his".
Граматиката от тестовете ти ли си я вадиш или учиш от някакви граматики? Ако е второто, моля те кажи ми кои, защото искам да имам всички структури и подобни като правила :)
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

Хах, ти ако знаеш поне едната граматика перфектно няма какво да се косиш за разликите с другата...и за предпочитане е да си знаеш английската естествено, въпреки че на мене много повече ми харесва американската...ама никой не ме пита, че да изразявам мнението си, обаче ако ще следваш фиология, то е желателно да знаеш наистина какви са разликите, ако пък не, недей се коси за излишни работи! :drunken:
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

Ти да не би да знаеш някоя граматика перфектно :lol: Аз основната граматика си я знам много добре, но като отворя някоя граматика на Advanced примерно, там има 1000 изключения, конструкцийки, употреби и т.н. Та въпроса ми беше за граматика, която съдържа предимно такива неща, а не основната :)
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Jolly_f, аз ти препоръчвам да видиш тази "Advanced Language Practice" by Michael Vince. Ще ти излезе скъпичко но... Аз поне тази я използвам и в нея има много от тези граматически изключения плюс много collocations, phrasal verbs с много упражнения по тях. Освен това всичко е предадено по много готин начин. Най-добре http://www.amazon.co.uk или незнам.. виж си ти. Но не я търси в български интернет книжарници, щото ще ти e много по-скъпо. Пробвай в чужди и където е най-евтино, взимай. :)

Може ли да ми кажете дали диктуващите ни известяват за пунктуационните знаци (лелее, ако не, става сложничко)?:(

Иначе, какво да ви кажа, аз лично ако не чета книги на английски, не виждам абсолютно никаква надежда да съм на ниво за изпита, въпреки че е след година и половина. :| Сигурен съм, че и вие сте на същото мнение. Просто advanced level-a си е нещо наистина сериозно и без стабилни знания нищо добро не ни чака. Всичко друго е заблуда. Сега чета история на България от чужди автор, щото историята ми е другата страст. После мисля нещо за Втората световна война, но ще видим.
Интересно ми е и вие какво прочитате какво бихте препоръчали ?
Последно промяна от GBog на 28 Яну 2008, 20:33, променено общо 3 пъти.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

Мерси много, аз имам граматика на Advanced ама нещо не ми харесва особено, ще погледна за тази да видя какво представлява... А иначе на изпита казват всички пунктуационни знаци, не се притеснявай :)
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

Дам jolly_f е изключително права, разбира се, че ти казват пунктуационните знаци(естесвено на английски език)
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

Korelov написа:Дам jolly_f е изключително права, разбира се, че ти казват пунктуационните знаци(естесвено на английски език)
Казват ти ги и четат достатъчно бавно, за да успееш да запишеш. Диктовката е най-лесната част от изпита. :roll:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

jolly_f написа:
lisichora написа:Мисля, че приемат и двата варианта...И американския и английския правопис. Знам само, че в тестовете е "ONE must be careful about THEIR actions". На американския(в ТОЙФЕЛ ) да кажем го приемат с "his".
Граматиката от тестовете ти ли си я вадиш или учиш от някакви граматики? Ако е второто, моля те кажи ми кои, защото искам да имам всички структури и подобни като правила :)
Ами ТОЙФЕЛ като решавах, самата книжка беше учебна. И за всяка грешка си намираш обяснението, което си е, що-годе, цял урок. Но от СУАТЕФЛ книжките няма такива работи. Има някакво explanatory, в което обаче повечето обяснения са "Това е вярно, защото другото е грешно". Като си отида на урока оглеждаме с госпожата грешките и обсъждаме кое-какво...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”