Езикови курсове и школи
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Езикови курсове и школи
Хора, някой има ли такъв сертификат и може ли да ми каже нещо повече за теста?
Какво ниво на английски се изисква, за да го вземеш, какви точки се изкарват, колко струва и дали е валиден за вечни времена или само за две-три години, като други...
Какво ниво на английски се изисква, за да го вземеш, какви точки се изкарват, колко струва и дали е валиден за вечни времена или само за две-три години, като други...
- renesanz
- Легендарен флуудър
Re: TOEFL
http://www.ed-cmfnd.org/infocenter/bg/info_toefl.html
виж тук,има инфо. и е сравнително евтино. ако ти трябва за работа ок,но ако искаш сертификат валиден цял живот се яви на CAE (certificate in advanced english) Cambridge. той ти дава ниво С1 от европейската езикова рамка. следващото е С2,което е най-високото,ама то не ти е нужно за сега.по-скъп е,но е по-добре от TOEFL ,който е валиден само 2г май.
виж тук,има инфо. и е сравнително евтино. ако ти трябва за работа ок,но ако искаш сертификат валиден цял живот се яви на CAE (certificate in advanced english) Cambridge. той ти дава ниво С1 от европейската езикова рамка. следващото е С2,което е най-високото,ама то не ти е нужно за сега.по-скъп е,но е по-добре от TOEFL ,който е валиден само 2г май.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология, Медии и Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ц. Има три нива. Първото е "Първи сертификат", то означава, че говориш свободно английски език и че умееш да пишеш.
"Втори сертификат" означава отлично владеене на английския език както писмено, така и говоримо, но и че отлично се разбира литературен английски + идиоми и прочие дребни детайли. "Трети сертификат" ако имаш, може да преподаваш езика. Навсякъде.
"Втори сертификат" означава отлично владеене на английския език както писмено, така и говоримо, но и че отлично се разбира литературен английски + идиоми и прочие дребни детайли. "Трети сертификат" ако имаш, може да преподаваш езика. Навсякъде.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire
- renesanz
- Легендарен флуудър
да,това е същото FCE,CAE,CPE-това са 3-те.ако не е за 2-рия ще изкара първия и след това втория.но само първия не е достатъчен за чужбина.тук не знам как стоят нещата.най-важното е,че не са временни.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- Dita
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Аз взех TOEFL преди хм... 3 години и повече май и все още го използвам за някои дребни случаи (при кандидатстване за работа, бригада в САЩ...). Но сега сложиха и speaking секция... Иначе по добре да вземеш сертификат, който важи цял живот FCE,CAE,CPE примерно. То зависи най- вече за какво ти трябва де.
зависи, повечето университети не приемат кембриджките сертификати като удостоверение за език, а изискват тоефл или иелтс. именно защото са доживотни, а тях явно ги интересува настоящото ниво. само не се записвай в кирил и методий или фарос, за другаде не знам.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
A знаете ли дали 2ри сертификат на Кеймбридж + каквато и да е филология = 3ти сертификат?
Някой ми го беше казвал, ама се чудя дали е така...
Някой ми го беше казвал, ама се чудя дали е така...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Какво значи да е равно? Като обем знания ли? Или че се признават за равностойни? Щото второто за пръв път го чувам... 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
да се признава за трети сертификат...^PrincessA^ написа:Какво значи да е равно? Като обем знания ли? Или че се признават за равностойни? Щото второто за пръв път го чувам...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мисля, че няма такова нещо. Камо ли пък за каквато и да е филология! Айде ако е АФ, по има логика.... 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
- neycheva87
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И аз бих ти препоръчала тези на Cambridge. И аз съм се насочила към тях, ама се чудя дали да се явя направо на второто без First Certificate, защото то много полза от него май няма. ТОЕФЛ и САТ не са добри варианти, защотоТОЕФЛ важи две години, а до колкото си спомням САТ е важи 4 години. Аз се явявах на ТОЕФЛ като бях в 10 клас, ама то тогава минаха 4 години и вече абсолютно никаква работа не ми върши...renesanz написа:http://www.ed-cmfnd.org/infocenter/bg/info_toefl.html
Who ever said I needed you! Lied!
ДЕО-ИЧС и всякакви езикови курсове и школи.
Колеги, в ИЧС от 23.09.08 до 15.12.08 г. ще се провеждат интензивни езикови курсове за 360 часа. Можете ли да ми кажете дали тези 360 часа представляват три нива от по 120 часа? От сайта им не става много ясно това...
Като цяло мнението ви за езиковото обучение там ( английски и италианския в частност) какво е? А дали сертификатът, който издават срещу успешно преминат курс би се зачел от чуждестранни работодатели? Би трябвало, нали? Все пак това е Софийски университет, но знае ли се.
Поздрави! ;o)
Като цяло мнението ви за езиковото обучение там ( английски и италианския в частност) какво е? А дали сертификатът, който издават срещу успешно преминат курс би се зачел от чуждестранни работодатели? Би трябвало, нали? Все пак това е Софийски университет, но знае ли се.
Поздрави! ;o)
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: ДЕО-ИЧС. Английски език 360 часа интензивно!
За английския конкретно нищо не мога да ти кажа, но специално за ИЧС не веднъж са ми казвали, че там е мястото да учиш чужд език.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)