Кой го написа това?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Arti
От дъжд на вятър

Кой го написа това?

Мнение от Arti »

Толкова много информация... От толкова много места... Толкова противоречива... И толкова нищо не й се разбира! Ако не друго, четенето на бисери е забавно, а споделянето им - наистина хубав подарък:)
Затова в тази тема предоставям възможността на всеки форумец да подари по нещо на колегите си, било то и просто кратка усмивка:) Бисерите може да бъдат от форума, от някой сайт или просто случайно дочути от радиото или телевизията... Дебнете!

Започвам аз:
източник - sportni.bg

Код за потвърждение: Избери целия код

1996 година - Фишер представя нова игра - т.нар. Фишеров шах. В него при подреждането всички пешки задължително трябва да бъдат на 2-ри и 7-ми хоризонтал, така както е в стандартния шах. Също така царят задължително трябва да е разположен между двата топа, а офицерите да бъдат разнополи (единият да се движи по белите полета, а другият - по черните). Стартовите позиции на белите и черните фигури трябва да бъдат огледални. Правилото за рокада не се изменя по същество - остават изискванията топът и царят да не са местени до този момент, всички полета между тях да бъдат свободни, да няма т. нар. "бито поле" между двете фигури и царят да не е под шах. Всички останали правила са като в стандартния шах.
Ако някой от това успее да открие разликата със стандартния шах... Евала! Моля, не четете шахматни книги от автора на горния текст:)
Всъщност идеята на Фишеровия шах е, че това са единствените правила, които трябва да се спазват при подреждането на фигурите. Всяко такова подреждане е "добро" и може да се играе с него.
ФМИ-ст!
Сам си нарисувах аватара!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Кой го написа това?

Мнение от Kristo »

Най-накрая се случи... тема с бисери във форума, някъде бях писал, че е нужна такава тема (верно че вече било имало), и ето че тя е факт. Благодаря на колегата от ФМИ, че я започна...

Иначе бисери у форума толкова много, че вместо цитати направо мога да дават линкове към профили... Но мисля да се включа по-късно, защото не искам да нарочвам юзъри още в самото начало, неудобно ми е да казвам имена (Раченце, как си, миличка... :roll: )

Та това е за сега, това май ше е любимата ми тема... :!:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Имаше тема, аз съм я пускала :P
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Arti написа:Толкова много информация... От толкова много места... Толкова противоречива... И толкова нищо не й се разбира! Ако не друго, четенето на бисери е забавно, а споделянето им - наистина хубав подарък:)
Затова в тази тема предоставям възможността на всеки форумец да подари по нещо на колегите си, било то и просто кратка усмивка:) Бисерите може да бъдат от форума, от някой сайт или просто случайно дочути от радиото или телевизията... Дебнете!

Започвам аз:
източник - sportni.bg

1996 година - Фишер представя нова игра - т.нар. Фишеров шах. В него при подреждането всички пешки задължително трябва да бъдат на 2-ри и 7-ми хоризонтал, така както е в стандартния шах. Също така царят задължително трябва да е разположен между двата топа, а офицерите да бъдат разнополи (единият да се движи по белите полета, а другият - по черните). Стартовите позиции на белите и черните фигури трябва да бъдат огледални. Правилото за рокада не се изменя по същество - остават изискванията топът и царят да не са местени до този момент, всички полета между тях да бъдат свободни, да няма т. нар. "бито поле" между двете фигури и царят да не е под шах. Всички останали правила са като в стандартния шах.
Ако някой от това успее да открие разликата със стандартния шах... Евала! Моля, не четете шахматни книги от автора на горния текст:)
Всъщност идеята на Фишеровия шах е, че това са единствените правила, които трябва да се спазват при подреждането на фигурите. Всяко такова подреждане е "добро" и може да се играе с него.
Аз не разбрах къде е грешното...
Това си е Фишеровият шах - само за рокадата не съм сигурен.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Arti написа:... всеки ... да подари по нещо на колегите си, било то и просто кратка усмивка:) ...
:)
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Crematory написа:Разбира се, че няма, това е СУ - консервиран университет :shock:
Няма и да има скоро, те едва въведоха по банков път :lol:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Arti
От дъжд на вятър

Мнение от Arti »

Methuselah написа:бъра-бъра...
Аз не разбрах къде е грешното...
Това си е Фишеровият шах - само за рокадата не съм сигурен.
То по принцип не е грешно... Просто е неразбираемо:) Аз, да си призная, Фишеровият шах нито преди, нито след статията знаех какво е (добре, че е Google). А не съм тъп, бе:) Но как да е, възмутих се и пуснах темата... Може да се del-не направо, че ми хрумна да спамна с друга... Поздрави на всички:)
ФМИ-ст!
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Arti написа: Може да се del-не направо, че ми хрумна да спамна с друга.
:lol: :lol: :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Arti
От дъжд на вятър

Мнение от Arti »

източник - netinfo.bg

Музеят е превърнат в средище, където по интересен и достъпен начин се обясняват математически феномени.

"Да учиш и да разбираш, като наблюдаваш и изпробваш. Това е просто чудесно. С дъщеричката ми вече научихме и разбрахме някои неща, например защо от петоъгълници не може да се направи паркет - защото сборът на ъглите не се равнява на 360, а на 108 градуса," казва пред Радио "Дойче веле" посетител.
Сборът от ъглите на петоъгълника бил 108 градуса... Ете това наистина е математически феномен вече!
ФМИ-ст!
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Източник: science.actualno.com

Най-далечната известна досега галактика във Вселената бе открита от международен екип астрономи, съобщи Франс прес.

Те са установили местонахождението й благодарение на излъчената светлина по време на образуването й преди 12,5 милиарда години.

Галактиката се намира на 240 милиарда светлинни години от Земята и е кръстена A1689zD1. Откритието дава нови възможности за изследване на процеса на образуване на Вселената. 
...
240 млрд... това е... :roll: :)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

пс: как влязах ли? имах базистни знания, късмет в излишък и добро стечение на обстоятелствата... това е моя начин, но колегите ми ще ти кажа неща като - зубрене, частни уроци, кинти на проверяващите... ей такива неща... Имаш две хапчета - ако вземеш синьото, заспиваш за цяла година и се будиш на изпитите, вземаш ги с по 4,50 и си вътре... ако вземеш червеното, никога вече няма да спиш, ше научиш наизуст историята на българия, литературата и, че даже и колко вървят курсовете за частни уроци... ше изчетеш повече, отколкото цял живот можеш да изпишеш и ше изкараш по 5,75 на изпитите и пак си вътре... избора е твой...
...из лично съобщение....
Иначе януарския ще ни е на 01.02.2008
...егаси месеца!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ЛС-то кърти!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Само аз ли не съзирам никаква връзка между повечето постове в тая тема?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Fed написа:Източник: science.actualno.com

Най-далечната известна досега галактика във Вселената бе открита от международен екип астрономи, съобщи Франс прес.

Те са установили местонахождението й благодарение на излъчената светлина по време на образуването й преди 12,5 милиарда години.

Галактиката се намира на 240 милиарда светлинни години от Земята и е кръстена A1689zD1. Откритието дава нови възможности за изследване на процеса на образуване на Вселената. 
...
240 млрд... това е... :roll: :)
Това е разстоянието м/У Дружба и Орлов мост
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

тва за светлинните години - доколкото аз съм запознат, "светлинна година" е разстояние, което светлината изминава за година. щом тая галактика е на 240 млрд. св. години от нас, то не би ли трябвало да видим първата светлина от нея 240 млрд. години след образуването й, а не само някакви си 12,5 млрд.?
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”