Какъв сюжет на книга би Ви бил интересен?
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Какъв сюжет на книга би Ви бил интересен?
Правя си социологическо проучване, кой какво харесва в книгите! Ще се радвам,ако всеки един от вас изрази мнение, какво иска да прочете в дадена книга, какво търси в нея, кое го дразни? Обсъдете и жанровете:), аз само ще попивам и ще получа по-голяма информация, за това, какво търси един читател 
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Деска, за един писател в днешния капиталистически и меркантилен свят сигурно би било важно да знае именно какво вълнува читателя, за да може да се продава неговото произведение.
За един творец- едва ли. Според моето скромно мнение истинският творец трябва да излее душата си, без значение дали пише трагедия,драма или комедия и дали това ще се хареса на читателя. Той трябва да го прави по толкова искрен и достъпен начин, че самият читател да намери пътя към книгата, а не тя към него. Самият той да търси нея, а не книгата да търси читатели.
Творецът пише това, което му диктува съвестта и душата. Ако се е справил, книгата му ще бъде харесана. Ако не днес, утре. Ако не утре- след 10 години. Но ще бъде оценена!
Напиши ни нещо, което е част от самата теб... и ние ще го потърсим, без значение в какъв жанр е. Истински стойностните неща се забелязват независимо от жанра.
За един творец- едва ли. Според моето скромно мнение истинският творец трябва да излее душата си, без значение дали пише трагедия,драма или комедия и дали това ще се хареса на читателя. Той трябва да го прави по толкова искрен и достъпен начин, че самият читател да намери пътя към книгата, а не тя към него. Самият той да търси нея, а не книгата да търси читатели.
Творецът пише това, което му диктува съвестта и душата. Ако се е справил, книгата му ще бъде харесана. Ако не днес, утре. Ако не утре- след 10 години. Но ще бъде оценена!
Напиши ни нещо, което е част от самата теб... и ние ще го потърсим, без значение в какъв жанр е. Истински стойностните неща се забелязват независимо от жанра.
- fire
- Живее, за да пише
Браво, Жорко! По-точно едва ли би могло да бъде казано.
Но ти все пак отговори на въпросите на момичето, защото отново си прави проучване
Но ти все пак отговори на въпросите на момичето, защото отново си прави проучване
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами...бих харесал книги-комедии на сръбски със субтитри!!!
Хехе, така де...ако имаше такъв жанр! Хих
Но понеже няма, издирвам си сръбски филми със свеж хумор, щото немат равни!!
Иначе...обичам книги на военна тематика, това съм го казвал вече. Те просто ме пренасят в един друг свят...героичен, трагичен, романтичен дори...
Но от изброените категории...Не знам, може би трагедии, но дискретни трагедии, в които действието бавно се развива към една колосална, разтърсваща трагедия...такава, че като оставиш книгата, да ти тръпнат пръстите и кожата на ръцете ти да настръхва...
Хехе, така де...ако имаше такъв жанр! Хих
Иначе...обичам книги на военна тематика, това съм го казвал вече. Те просто ме пренасят в един друг свят...героичен, трагичен, романтичен дори...
Но от изброените категории...Не знам, може би трагедии, но дискретни трагедии, в които действието бавно се развива към една колосална, разтърсваща трагедия...такава, че като оставиш книгата, да ти тръпнат пръстите и кожата на ръцете ти да настръхва...
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Е, все пак, искам да събера някое мнение... някой може да уима интересни хрумвания ... Всеки от анс търси нещо в книгите...
Бях длъжна да си направя проучването, за да имам едно наум,дали се отклонявам от някои неща... А и мисля,че ен съм единствената,кяото някога е мислила да пише подобни нещица:)
Бях длъжна да си направя проучването, за да имам едно наум,дали се отклонявам от някои неща... А и мисля,че ен съм единствената,кяото някога е мислила да пише подобни нещица:)
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Това мнение ми харесаVintersorg написа:Не знам, може би трагедии, но дискретни трагедии, в които действието бавно се развива към една колосална, разтърсваща трагедия...такава, че като оставиш книгата, да ти тръпнат пръстите и кожата на ръцете ти да настръхва...
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Е, чак пък всички ли? То е ясно,че все някого и останалите герои ще умрат,а и един неочакван край би допринесъл за книга 2 и 3 и т.н.xpucmo написа:Най-добре книга, в която всички герои умиратДругите сюжети, дори и да имат хубав край, винаги оставят отворени въпроси и неизвестности. Когато обаче всички умрат, такава опасност няма
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Мразя да чакам следващата книга в някоя поредица, само защото предната ми е харесала и съм я прочел докрай. Точно този проблем ще си реша с книги, в които всички умиратHimera написа:Е, чак пък всички ли? То е ясно,че все някого и останалите герои ще умрат,а и един неочакван край би допринесъл за книга 2 и 3 и т.н.xpucmo написа:Най-добре книга, в която всички герои умиратДругите сюжети, дори и да имат хубав край, винаги оставят отворени въпроси и неизвестности. Когато обаче всички умрат, такава опасност няма
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
аз съм си фен на фантастиката, няма кво да се занимавате с мен 
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
-
user-1209
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Много често я чета тая класика...Himera написа:Е, за това е и Плейбой! Има и комикси из нета...user-1209 написа:Книга на сексуална тематика с повече картинки!![]()
Аз искам като тези детските книжки дето като разтвориш и са триизмерни - ама е такова - Плайбой.
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)