Какъв сюжет на книга би Ви бил интересен?

Модератори: Мила, Boromir

Кой тип книга ви харесва най-много?

драма
10
17%
комедия
1
2%
фантастика
8
14%
историческа
11
19%
трагедия
3
5%
пълна със загадки
13
22%
друг
12
21%

Общо гласове: 58

Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Какъв сюжет на книга би Ви бил интересен?

Мнение от Himera »

Правя си социологическо проучване, кой какво харесва в книгите! Ще се радвам,ако всеки един от вас изрази мнение, какво иска да прочете в дадена книга, какво търси в нея, кое го дразни? Обсъдете и жанровете:), аз само ще попивам и ще получа по-голяма информация, за това, какво търси един читател :)
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Деска, за един писател в днешния капиталистически и меркантилен свят сигурно би било важно да знае именно какво вълнува читателя, за да може да се продава неговото произведение.
За един творец- едва ли. Според моето скромно мнение истинският творец трябва да излее душата си, без значение дали пише трагедия,драма или комедия и дали това ще се хареса на читателя. Той трябва да го прави по толкова искрен и достъпен начин, че самият читател да намери пътя към книгата, а не тя към него. Самият той да търси нея, а не книгата да търси читатели.
Творецът пише това, което му диктува съвестта и душата. Ако се е справил, книгата му ще бъде харесана. Ако не днес, утре. Ако не утре- след 10 години. Но ще бъде оценена!
Напиши ни нещо, което е част от самата теб... и ние ще го потърсим, без значение в какъв жанр е. Истински стойностните неща се забелязват независимо от жанра.
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Браво, Жорко! По-точно едва ли би могло да бъде казано.
Но ти все пак отговори на въпросите на момичето, защото отново си прави проучване :wink:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ами...бих харесал книги-комедии на сръбски със субтитри!!!
Хехе, така де...ако имаше такъв жанр! Хих :D :D Но понеже няма, издирвам си сръбски филми със свеж хумор, щото немат равни!!

Иначе...обичам книги на военна тематика, това съм го казвал вече. Те просто ме пренасят в един друг свят...героичен, трагичен, романтичен дори...
Но от изброените категории...Не знам, може би трагедии, но дискретни трагедии, в които действието бавно се развива към една колосална, разтърсваща трагедия...такава, че като оставиш книгата, да ти тръпнат пръстите и кожата на ръцете ти да настръхва...
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Ти си непоправим :lol: :lol: :lol:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Е, все пак, искам да събера някое мнение... някой може да уима интересни хрумвания ... Всеки от анс търси нещо в книгите...
Бях длъжна да си направя проучването, за да имам едно наум,дали се отклонявам от някои неща... А и мисля,че ен съм единствената,кяото някога е мислила да пише подобни нещица:)
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Vintersorg написа:Не знам, може би трагедии, но дискретни трагедии, в които действието бавно се развива към една колосална, разтърсваща трагедия...такава, че като оставиш книгата, да ти тръпнат пръстите и кожата на ръцете ти да настръхва...
Това мнение ми хареса :) Ето за това пуснах темата :)Благодаря ти:) :!:
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Най-добре книга, в която всички герои умират :cry: Другите сюжети, дори и да имат хубав край, винаги оставят отворени въпроси и неизвестности. Когато обаче всички умрат, такава опасност няма 8)
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

Книга на сексуална тематика с повече картинки! :lol: :wink:
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

xpucmo написа:Най-добре книга, в която всички герои умират :cry: Другите сюжети, дори и да имат хубав край, винаги оставят отворени въпроси и неизвестности. Когато обаче всички умрат, такава опасност няма 8)
Е, чак пък всички ли? То е ясно,че все някого и останалите герои ще умрат,а и един неочакван край би допринесъл за книга 2 и 3 и т.н.
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

user-1209 написа:Книга на сексуална тематика с повече картинки! :lol: :wink:
Е, за това е и Плейбой! Има и комикси из нета...
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Himera написа:
xpucmo написа:Най-добре книга, в която всички герои умират :cry: Другите сюжети, дори и да имат хубав край, винаги оставят отворени въпроси и неизвестности. Когато обаче всички умрат, такава опасност няма 8)
Е, чак пък всички ли? То е ясно,че все някого и останалите герои ще умрат,а и един неочакван край би допринесъл за книга 2 и 3 и т.н.
Мразя да чакам следващата книга в някоя поредица, само защото предната ми е харесала и съм я прочел докрай. Точно този проблем ще си реша с книги, в които всички умират :) "Есть ХХХХХ, есть проблема. Нет ХХХХХ, нет проблема", както е казал другарят Йосиф Висарионович.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

аз съм си фен на фантастиката, няма кво да се занимавате с мен :P
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Фантастика пълна със загадки:) Нещо като "Питър Пан" :lol: , в която всички измират и там е трагизмът :) ... Хм... Продължавайте с идеите :) Туко виж съм осъществила желанията ви:)
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

Himera написа:
user-1209 написа:Книга на сексуална тематика с повече картинки! :lol: :wink:
Е, за това е и Плейбой! Има и комикси из нета...
Много често я чета тая класика...
Аз искам като тези детските книжки дето като разтвориш и са триизмерни - ама е такова - Плайбой.
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”