Педофилите

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Педофилите

Мнение от phoebe »

Сега гледах филма Hard Candy, който ме накара да се замисля на този проблемен елемент в обществото.
Интересно ми е, какво мислят за цялата тая история хората от този форум? Ясно е, че всички стоиме на едно мнение по повод тези хора, наказанията които трябва да понесат и т.н.
По-скоро искам да запитам, някой изобщо замисля ли се, какво всъщност е педофилията? Предизвикана от вън психична промяна или нещо друго? Имали ли сте срещи с такива хора? Знаете ли как да се предпазите (това е малко неуместно вече, все пак сме огромно количество 18+, но все пак)?
Аз за съжаление съм имал почти близка с такъв чичко, но благодарение на налагането на правила, още от мн. малки години "не взимай шоколад от непознати" "не говори с непознати" и т.н. нищо не ми се случи, бързо се изплаших и избягах :) А беше най-случайно, на улицата... Някъде '97ма-8ма да е било.
Знам че темата е много "пипкава" и не съм особено сигурен как ще се приеме в форума, но все пак :)
Вие сте на ход.
medicate, medicate
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Re: Педофилите

Мнение от renesanz »

аз не знам има ли какво да се каже.... освен,че заслужават електрически стол. както казах вече,в моето у-ще имаше един учител педофил,но за щастие не успя да се възползва от децата. трябва да има часове в началните училища,където да им се обясни съвсем ясно какво може да им се случи,а не номера с бонбонките,щото това си е сериозен проблем,а изродите се увеличават с всеки изминал ден.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Ах да, в училище... И в нащо имаше един индивид, по физическо даскал, който учеше да играят момичетата (е 8ми клас, ма пак) на тенис на маса, като ги прегръщаше през кръста...
Сега кара тролей номер 8 :)
medicate, medicate
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

phoebe написа:Ах да, в училище... И в нащо имаше един индивид, по физическо даскал, който учеше да играят момичетата (е 8ми клас, ма пак) на тенис на маса, като ги прегръщаше през кръста...
Сега кара тролей номер 8 :)
Не, че нещо ма 8-мокласничките са такива курвички, че и те заслужават бой.
аз не знам има ли какво да се каже.... освен,че заслужават електрически стол.
Като цяло ми е интересно как хората налагат такива тежки наказания без въобще да мислят.
Виждам, че общото мнение е смъртна присъда, но някой замисля ли се какво всъщност е тя. Редно ли е да се налага такава присъда. Защо трябва да ставаме и ние убийци, това не е ли против Божиите правила. Лесно е да се каже - Смърт!, но можеш ли ти да го убиеш?
Според мен първо трябва да се реши дали смъртното наказание е хуманно и от там нататък да се търси наказание за тежките престъпленията.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

ама какво значи хуманно???? хуманно ли е да изнасилваш деца,да убиваш други хора?? ако не забелязваш всеки осъден излиза от затвора срещу съответната сума. тях не ги е страх от затвора,но ако има смъртна присъда може и да се замислят дали да извършат престъпление!не казвам да има смърт за всички,но за педофили и серийни изнасилвачи и убийци задължително!просто защото съдебната ни система не функционира както трябва и всички излизат на свобода или изобщо не биват осъдени......
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

renesanz написа:ама какво значи хуманно???? хуманно ли е да изнасилваш деца,да убиваш други хора?? ако не забелязваш всеки осъден излиза от затвора срещу съответната сума. тях не ги е страх от затвора,но ако има смъртна присъда може и да се замислят дали да извършат престъпление!не казвам да има смърт за всички,но за педофили и серийни изнасилвачи и убийци задължително!просто защото съдебната ни система не функционира както трябва и всички излизат на свобода или изобщо не биват осъдени......
Целта на наказанието не е ли човек да осъзнае грешката и да се поправи?
След смъртта не виждам какво може да се поправяш.

И не, че нещо, но и аз съм за смъртно наказание, но просто въпроса ми е доста интересен.
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Смъртната присъда е нещо съвсем нормално. Както и самата смърт.

Следва, че е естествено да се налага за нещо. За убийство си е направо наложително.
За изнасилване е малко рязко, но пък също би било образователно.

На мене ми се струва по-неестествено да затвориш някого в някаква сграда и да го пазиш да не излиза и това да му е наказанието.
Изображение
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

...са за изтребване.
Както и мазните чичковци на по 40-50 години, които ходят с момиченца, дето могат да са им деца!

Смерт! :albino:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Boromir написа:Смъртната присъда е нещо съвсем нормално. Както и самата смърт.

Следва, че е естествено да се налага за нещо. За убийство си е направо наложително.
За изнасилване е малко рязко, но пък също би било образователно.

На мене ми се струва по-неестествено да затвориш някого в някаква сграда и да го пазиш да не излиза и това да му е наказанието.
Но при едно смъртно наказание даденият индивид няма да се разкае.
Ами съдебните грешки? Кка ще се чувстваш ако си убил невинен?

Според мен за такива хора най-добрият вариянт е доживотен тежък труд.
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Vintersorg написа:...са за изтребване.
Както и мазните чичковци на по 40-50 години, които ходят с момиченца, дето могат да са им деца!

Смерт! :albino:

прав си,но за съжаление момиченцата на 18-20 сами отиват при тях.... :|

Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Бавария написа:Но при едно смъртно наказание даденият индивид няма да се разкае.
Ами съдебните грешки? Кка ще се чувстваш ако си убил невинен?

Според мен за такива хора най-добрият вариянт е доживотен тежък труд.

Може би ще се разкае вечерта преди екзекуцията. Пък и на мен ще ми е все тая, важно е човек да се разкае пред Бог и да посрещне отсъждането Му.

Съдебните грешки се случват, Марадона така световен шампион стана.
Още повече, че за всяка присъда носи морална и прочие отговорност не съдебният състав, а обществото, което същият представлява. Пък и аз лично едва ли ще седна да убивам. Има си хора и уреди за тая работа. Смъртта си е наказание като всяко друго и аз затова не виждам нищо лошо в него.

За тежкия труд обаче подкрепям. Полезно е.
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

ЗА тежкия труд. Само място и пари се хабят по затворите. От тази гледна точка смъртното наказание е смислено. Вярно, всеки има право на разкаяние, но нещата не действат така.
Индивидът живее в общество. Когато обществото прецени, че индивидът е вреден за него, то го осъжда. Ако е много вреден - убива го и не хаби повече средства за подръжка и персонал на затвори. Done.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Смъртната присъда не е толкова самото убийство на някой си, заради греховете му, а механизъм за контрол, самият страх "да те хванат" е по-силен, когато знаеш, че те чака смърт.
medicate, medicate
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

phoebe написа:Смъртната присъда не е толкова самото убийство на някой си, заради греховете му, а механизъм за контрол, самият страх "да те хванат" е по-силен, когато знаеш, че те чака смърт.
това се опитах да обясня.обаче някои заговориха за хуманност....

Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Големи съдници се извъдихте :bounce: Смърт на тоя,смърт на оня,все едно зайци гърмите.Ами ако човек е убил,за да се защити;ако е обявен за изнасилвач поради лични интереси на "жертвата";ако посяга на деца,поради психично заболяване и лични проблеми в деството.Всичко опира до контекста.И да,въпреки извращенията и корупцията ширещи се в някои затвори,именно затвора е мястото за размисъл и осъзнаване на грешката,като не се занимаваш с друго се занимаваш със себе си."Лош" за обществото,дайте да го отстреляме,а ако е ваш близък,приятел,ако сте вие,бах.
Смъртта била нещо нормално,да нормална е,ако не е насилствена :bounce:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”