ТУРИЗЪМ ;)
- Korelov
- В началото бе словото
Re: ТУРИЗЪМ ;)
Здравейте, "бъдещи" колеги и аз като вас смятам да записвам Търизъм тази година но времето ми е адски малко за учене (понеже съм прецакан и с тези матури...) таз сам си набавил нужните материали и започвам да уча от днес по план 2008 хахахах за влизане в специалност Туризъм...лошото е че резерви нямам...желанието ми е едно единствено и то е само тази специалност само в СУ.... та да ви питам един простичък въпрос ще си заслужават ли тежките ми усилия, които ще трябва да хвърля за да вляза при вас....какви са ви общите впечатления от Туризма в СУ и изобщо от ГГФ.
П.С. На кои други места сте кандидатсвали освен тука и какво (защо избрахте СУ-Туризъм пред останалите....) ???
П.С. На кои други места сте кандидатсвали освен тука и какво (защо избрахте СУ-Туризъм пред останалите....) ???
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Първо избрах университета, после избрах предмета, после специалността. Причини - авторитет и престиж; стабилно средище от грамотни хора, без изключения; самата сграда пленява; градът; целта;
От теб зависи дали ще успееш. Ако си учил добре през годините по география и език си с единия крак вътре. Остава ти малко. Ако започваш от нулата - забрави. Ако си на средата - имаш шанс. Най-важна е мотивацията. Имаш ли я ще успееш.
Гууд лък !!
П.С. Целта оправда средствата..
От теб зависи дали ще успееш. Ако си учил добре през годините по география и език си с единия крак вътре. Остава ти малко. Ако започваш от нулата - забрави. Ако си на средата - имаш шанс. Най-важна е мотивацията. Имаш ли я ще успееш.
Гууд лък !!
П.С. Целта оправда средствата..
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
- Korelov
- В началото бе словото
Ами подготовката ми по тези предмети през всичките години в даскало е била отлична и двата предмета са ми "вървели".....даже Географията ми е любима, и по АЕ не мога да се оплача че не съм добър....работата е там че в СУ (университета, който е с най-голям авторитет в БГ, за което съм напълно съгласен с тебе понеже и аз го избрах по същия начин....), конкуренцията е изключителна и за да успея да вляза предполагам ще трябва да зная всички теми по География наизуст...а по АЕ тестовете трябва да съм Цар....което е почти невъзможно за този период от време да изуча това което някои са почнали 1 година по рано и имат бетонна подготовка...иначе аз мотивацията си я имам в повече даже това ми е като несбъдната мечта, чисто и просто желанието ми е да съм студент само и единствено в СУ и никаде другаде и то само тази специалност(Туризъм). От това което чета тук по форумите само се наплашвам като гледам колко трудни били изпитите и как някои с "невероятни" знания и дипломи не успявали да направят нищо на изпита и изкарвали 3...други пак разправят че прочели един учебник и изкарали 5.....е как стават тия работи и какво да си мисля и аз вече незнам дали изобщо имам някакъв шанс.....
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
- Курс: завършил
Щом мислиш за конкуренцията, значи нямаш достатъчно мотивация! А тези с "невероятните" знания и дипломи, ги зарежи! И аз миналата година прочетох какво ли не из форума, но изпитите не са чак толкова трудни, колкото ги представят! 
ГГФ и доц. Пенин!!! 
- Korelov
- В началото бе словото
Благодаря за съветите много! Започвам да се подготвям с всички сили и ще се надявам да успея! Както се казва "Напред, знанието е сила!"
П.С. Надявам се догодина да се видим вече като "колеги"!
П.С. Надявам се догодина да се видим вече като "колеги"!
- galichkaa
- Да живей словото
- Обратна връзка:
я вижте кой се завърна във форумааааа,
Муахахаха
Айде приятна и успешна сесийка на всички, дано мина по правоо

Муахахаха
Айде приятна и успешна сесийка на всички, дано мина по правоо
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Появи се и нищо не каза хахаха
На Корелов мога да кажа: "Дерзай. Заслужава си."
И аз в СУ исках единствено Туризъм и единствено тук. Приеха ме и Икономика на интелектуалната собственост в УНСС, но избрах тук и смятам, че правилно постъпих.
На Корелов мога да кажа: "Дерзай. Заслужава си."
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
->Korelov
Извинявам се ако ще разваля идилията на СУ-то и туризма, но първо те съветвам да кандидастваш поне и в УНСС и второ Туризъм в СУ е хубава специалност - демек хубаво си изкарваш, но недей да го идеализираш толкова да не се разоочароваш. И между другото като си пишеш желанията пиши и други специалности (РРП да речем или география) не са по-малко весели пак са в СУ и ГГФ и пак учиш сума простотии демек кат Туризма:). Това е от мене, а и между другото недей се плаши от конкуренцията на приказки всички са много мощни ти си гледай да знаеш добре (много добре!) темите по география понеже там ти е основната оценка в СУ пък ги остави те да пъчат гърди. Малко за да добавя една малка разлика между СУ и УНСС - в СУ хората са по-земни в УНСС повечето са wannabe бизнесмени мениджъри и тн. но малко са ми досадни такива (просто наблюдение). Ем тва е
Извинявам се ако ще разваля идилията на СУ-то и туризма, но първо те съветвам да кандидастваш поне и в УНСС и второ Туризъм в СУ е хубава специалност - демек хубаво си изкарваш, но недей да го идеализираш толкова да не се разоочароваш. И между другото като си пишеш желанията пиши и други специалности (РРП да речем или география) не са по-малко весели пак са в СУ и ГГФ и пак учиш сума простотии демек кат Туризма:). Това е от мене, а и между другото недей се плаши от конкуренцията на приказки всички са много мощни ти си гледай да знаеш добре (много добре!) темите по география понеже там ти е основната оценка в СУ пък ги остави те да пъчат гърди. Малко за да добавя една малка разлика между СУ и УНСС - в СУ хората са по-земни в УНСС повечето са wannabe бизнесмени мениджъри и тн. но малко са ми досадни такива (просто наблюдение). Ем тва е
- Korelov
- В началото бе словото
Paladin трябва да призная че си много прав все пак ще запиша всичките специалности в ГГФ за да видя къде ще ме приемат и тогава да реша окончателно какво да правя за УНСС..много хора ме карат да се пробвам и там..но икономическите дисциплини не са ми приоритет и едва ли ще запиша там, иначе си прав че трябва да пробвам никога не е излишно да провериш късмета си...PALADIN написа:->Korelov
Относно castelo, пич чел съм много от мненията ти по форума и оставам само с добри впечатления от тази специалност,в която имаш невероятната възможност да следваш, за което ти завиждам
- Jody
- Пишете, о, братя
- Специалност: Туризъм
- Курс: четвърти
Ей, хора, в сесия сме. Дайте малко за изпити да си поговорим.
Днес теста по Основи на туризма беше от 'арните. Дано се хване поне 3, а на 4 сватба ще се вдига

Днес теста по Основи на туризма беше от 'арните. Дано се хване поне 3, а на 4 сватба ще се вдига
Даммм ....
Тя- Дочка милата, и миналата година при нас се беше престарала с този тест.Аз едва додрапах до четворчицата
А как завиждах на освободилите се
Но какво да се прави....Е успех ви на вас, дано сте се представили добре 
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Няма да завиждам, ако повече хора се освободят по Основи на правото. Предпочитам изпитът да е устен (но да даде да си погледнем 5-10 мин.) 
- Korelov
- В началото бе словото
RuseF, тоя твоя доц. Цв. Тончев какво е искал да каже с тази мъдра мисъл нещо не осмислям как банката ще ме направи богат...чрез какви доводи е достигнал до това умопомрачително твърдение !
- RuseF
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Корелов, теглиш заем от банката, правиш си хотелче и забогатяваш.. 
- Korelov
- В началото бе словото
Да прав си....и след това тоя заем трябва да се върне със солена лихва, а да не говорим че положението в БГ е такова че половината хотели по черноморието са на банките(факт!) и то защото тези които са теглили кредити после не могат да ги върнат....върви разправяй после, че банката има за цел да те направи богат....