Защо да им причинявам това на следващите първокурсници?
Може и така да направя
Модератор: Don Horhe
Tи можеш и конспекта да си гледаш.Pebbles написа:а който вече е минал през това може ли да каже как точно протича изпита по езикознание?изпитващите ли задават въпрос или ние теглим на късмет и дали ще можем да си гледаме въпроса на листче с подточките както е в конспекта?
Може и конспекта, да. Даже нашата преподавателка ни каза да си го носим. Освен това в билетите, които ни продиктува, е описано подробно за какво да се говори. Билетите си ги теглиш, като нашите са 3 - 2 теоритични и 1 практически. Но теб не те знам каква специалност си, може при вас да са други. Отделно комисията може да задава допълнителни въпроси.Pebbles написа:а който вече е минал през това може ли да каже как точно протича изпита по езикознание?изпитващите ли задават въпрос или ние теглим на късмет и дали ще можем да си гледаме въпроса на листче с подточките както е в конспекта?

е аз съм португалска,и ние сме при тях.тази от упражненията каза,че ще ни дава думи,да обясняваме асимилации и разни др. неща по тях,но само на тези,които не са правили контролно (като мен )Pebbles написа:странно какво ли представлява практически въпрос по езикознание???аз съм френска филология-нашите въпроси са 2-1 от общо езикознание и 1 от романско,ама предполагам че може би и изпитната обстановка ще е различна щом сме при различни преподаватели.дано и Асенова и другата по романско да дават да гледаме конспекта

е да но ние на това нещо правихме контролно:)Практическия въпрос представлява следното:
дава ти се една гласна и една съгласна и ти да я определиш там по акустично и не знам си к'во гледище беше...
Ние не правихме контролно, щото изпуснахме некви часовеPebbles написа:е да но ние на това нещо правихме контролно:)Практическия въпрос представлява следното:
дава ти се една гласна и една съгласна и ти да я определиш там по акустично и не знам си к'во гледище беше...
Биляна Михайлова.уфф нз много с епритеснявам щото има теми които ги няма нито в учебника на бояджиев нито на дуриданов и в нета не мога да намеря нищо....А кой ви е на упражнения?