Езикознание

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Lanfaer
Драскач

Re: Езикознание

Мнение от Lanfaer »

В днешно време човек не може да си изгори хартията ейй. Природозащитниците ще го линчуват, а други ще го обвинят в жестокост :)
Защо да им причинявам това на следващите първокурсници? :) Отивам на първия ден и тръсвам една тухла "Учете, учете мамини сладки!"
Може и така да направя :) хеехех гледката няма да е за изпускане - изпъкнали оченца, зяпнали усти :) Хубава идея Фибс!
Аватар
Pebbles
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pebbles »

а който вече е минал през това може ли да каже как точно протича изпита по езикознание?изпитващите ли задават въпрос или ние теглим на късмет и дали ще можем да си гледаме въпроса на листче с подточките както е в конспекта?
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Pebbles написа:а който вече е минал през това може ли да каже как точно протича изпита по езикознание?изпитващите ли задават въпрос или ние теглим на късмет и дали ще можем да си гледаме въпроса на листче с подточките както е в конспекта?
Tи можеш и конспекта да си гледаш.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Pebbles
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pebbles »

е тва е някакво утешение щото като гледам въпросите с подточките се сещам за какво става въпрос иначе....мн е зле положението :lol:
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Pebbles написа:а който вече е минал през това може ли да каже как точно протича изпита по езикознание?изпитващите ли задават въпрос или ние теглим на късмет и дали ще можем да си гледаме въпроса на листче с подточките както е в конспекта?
Може и конспекта, да. Даже нашата преподавателка ни каза да си го носим. Освен това в билетите, които ни продиктува, е описано подробно за какво да се говори. Билетите си ги теглиш, като нашите са 3 - 2 теоритични и 1 практически. Но теб не те знам каква специалност си, може при вас да са други. Отделно комисията може да задава допълнителни въпроси.
Изображение
Аватар
Pebbles
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pebbles »

странно какво ли представлява практически въпрос по езикознание???аз съм френска филология-нашите въпроси са 2-1 от общо езикознание и 1 от романско,ама предполагам че може би и изпитната обстановка ще е различна щом сме при различни преподаватели.дано и Асенова и другата по романско да дават да гледаме конспекта
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Pebbles написа:странно какво ли представлява практически въпрос по езикознание???аз съм френска филология-нашите въпроси са 2-1 от общо езикознание и 1 от романско,ама предполагам че може би и изпитната обстановка ще е различна щом сме при различни преподаватели.дано и Асенова и другата по романско да дават да гледаме конспекта
е аз съм португалска,и ние сме при тях.тази от упражненията каза,че ще ни дава думи,да обясняваме асимилации и разни др. неща по тях,но само на тези,които не са правили контролно (като мен ) ;) иначе аз се чудех ако кажа 1 изречение по единия въпрос и повече по другия ще се смилят ли за 3? :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Практическия въпрос представлява следното:
дава ти се една гласна и една съгласна и ти да я определиш там по акустично и не знам си к'во гледище беше...
Изображение
Аватар
Pebbles
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pebbles »

дава ти се една гласна и една съгласна и ти да я определиш там по акустично и не знам си к'во гледище беше...
е да но ние на това нещо правихме контролно:)
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

А кой ви е на упражнения?
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Аз имам един въпрос - кореистите сме на 13.01. Преди тази дата кои други специалности са?
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Само ние - индолози и иранисти - на 12.02.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Pebbles написа:
е да но ние на това нещо правихме контролно:)
Ние не правихме контролно, щото изпуснахме некви часове :)
medicate, medicate
Аватар
Pebbles
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pebbles »

А кой ви е на упражнения?
Биляна Михайлова.уфф нз много с епритеснявам щото има теми които ги няма нито в учебника на бояджиев нито на дуриданов и в нета не мога да намеря нищо.... :?
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

еми като няма-няма.аз ще науча каквото има,половината теми няма да уча... пък дано имам късмет :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”