Въпроси относно прекъсването!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Въпроси относно прекъсването!

Мнение от dismisstorka »

Здравейте,колеги!!!
Искам да задам няколко въпроса относно прехвърлянето, тъй като съм на кръстопът и никой не може да ми даде компетентен отговор. :roll:
Работата е следната. Аз съм студентка първа година. Реших обаче,че това, което уча в момента, не ми е много на сърцето и смятам лятото да кандидатствам пак за друг ВУЗ...
Въпросите са ми следните:Има ли някакво ограничение на невзетите изпити зимна сесия,за да можеш да запишеш втори семестър? А някакво ограничение за невзетите изпити втори семестър? :lol: Идеята ми е,ако не ми се получи с другото уни,а аз малко съм го позакъсала с невзетите изпити,има ли някакъв максимален брой изпити, които да са ми останали за септемврийската сесия?
И последно, има ли някакви проблеми при изтеглянето на самата диплома? Трябва ли да давам обяснения защо го правя и да отговарям на някакви определени изисквания? Става въпрос за окончателното изтегляне, ако евентуално вече съм приета в другия ВУЗ. Доколкото си спомням, когато си подаваш документите за приемните изпити, представяш копие от дипломата и самия оригинал за сверяване...дали ще ми я дадат от СУ "за малко", колкото да си подам документите в другия университет? :mrgreen:
Надявам се някой да може да ми даде изчерпателен отговор на тези въпроси...Иначе в СУ срещнах страхотни хора,обучението също си е перфектно(малко бях предубедена в началото, какви ли не обиди се сипят срещу Алма Матер...), но понякога трябва да направиш това, което смяташ за правилно. :scratch:
Благодаря ви предварително! :hello2:
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Re: Въпроси относно прекъсването!

Мнение от Don Horhe »

Добър ден :)
За изпитите знам, че може с до 2 невзети да се запише втори курс. Иначе за това, колко ще си оставиш за септември, май няма никакво значение.
При изтеглянето на дипломата няма никакъв проблем. Когато отидеш да си я вземеш им кажи, че искаш да кандидадстваш отново и ще ти я дадат. Два пъти съм минавал през този процес, никой нищо няма да ти каже. :) Вече за окончателното изтегляне на дипломата, трябва да им кажеш, че се отписваш от специалността, те вадят една голяма книга където ти се подписваш, че си изтегляш дипломата и си вече свободен човек.
Успех!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

а това за кандидатсването на ново важи само за кандидатсване в СУ или където си искаш? Не ти правят проблем, ако искаш да кандидатсваш отново другаде и не се отпишеш предварително от специалността си???? Верно ли?? И после ако те приемат нещо друго, за да си вземеш дипломта, бързо ли става? Не те ли моткат и т.н?
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Ами да, тях какво ги интересува къде ще кандидадстваш. И това, че си записан студент в момента по никакъв начин не означава, че нямаш право пак да кандидадстваш. А и все пак, дипломата ти е твоя, те нямат право да не ти я дадат ако си я поискаш. Просто се разбираш с лелките, че я взимаш за 1, 2 или колкото там са ти нужни дена, а след това я връщаш. Вече евентуалното отписване е 4-5 минути - то повече се чака на опашка да влезеш :)
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Благодаря много на *Don Horhe* за изчерпателния отговор!:)

Пожелавам на всички ви безаварийна сесия! :blob:
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”