КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от Sla-Mori »

Предстоят ми, затова и идея си нямам какво представляват. А ги казвам като алгебра, защото са в сборника по алгебра.
Благодаря ти за обширното мнение, вече започнах да излизам от сдуханото си мислене спрямо предстоящите няколко месеца, пък и си настигнах материала от училище, така че, запретвам ръкави от утре сутринта и се гмурвам в прогресиите и от петък в тригонометрията.

В краен случай, в Пловдивският приемат в някакви измислени компютърни специалности само с матурата, която е на задължителния материал :D Пък дори и в ТУ... Така че, резервни варианти не липсват.
Аватар
KoTe
В началото бе словото

Мнение от KoTe »

Aз миналата седмица започнах уроци, подозирам че даскалката ми е подготвила сборници на Стоилов или нещо подобно. Инак Коста Коларов и Милушевски постоянно ми досаждаха със сборниците си през годините, тъй като от 5 клас съм в математическа паралелка :)

Засега ходя 1 път седмично, тъй като и работя. Началото на март сигурно ще напусна работа и ще ходя поне 2 пъти седмично.. И яко учене :)

П.П. Още ли не са излезнали данни кога ще се провеждат курсовете в СУ около пролетната ваканция?
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

Sla-Mori хубаво е че има резервни варианти , но те са несравними със СУ... при условие че в ПУ казали когато вземали интеграли "интегралите са това и това... даже и в софийския ги смятат".Просто ПУ няма нищо общо като ниво със СУ.Гледах едно клипче от vbox7 само началото де на някакви тотално изблъскали студенти в ПУ ....... това е моето становище:)

КоТе дам яко учене ,постоянство, воля ,вяра в собствените ти възможности и без да гледаш другия или който и да е било до къде е стигнал и какво било що, си решаваш задачи и така :)
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

abstract написа:и без да гледаш другия или който и да е било до къде е стигнал
Нали сме в период на пазарна икономика? Който е най-отгоре, неговия бизнес знаят, за другите остава да правят керемиди и грънци. Ако тривиално трябва да го кажа, се сетете кой псува Майкрософт и кой ползва Уиндоус. Едни и същи хора са това.

Първия ми изпит е в сряда по Училищен курс по геометрия. Ето ви една задачка, ако ви се занимава.

Даден е успоредник ABCD и точки M,N,P и Q принадлежащи на страните му, така че AM:MB=1:3, N - средата на BC, DP:PC = 1:3 и Q е средата на AD. Да се докаже, че правите QP, AC и MN се пресичат в една точка.

Не я правете с лица, с вектори се решава. Така я омазах тая смотана задача на контролното, че нямам думи. Доказал съм, че през точка има две успоредни прави на трета и всичко ми е станало ОК. :lol: :lol: Стават такива работи. Вторник беше контролното по Г2, а в сряда по УКГ и още не бях switch-нал от проективна геометрия на училищна. Е как да стане, в раздела на ФМИ писах, каква е рецептата за успокоение преди изпит, а сесията идва, т.е. дойде и трябва да се действа по плана :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
sto_yan
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от sto_yan »

Даден е успоредник ABCD и точки M,N,P и Q принадлежащи на страните му, така че AM:MB=1:3, N - средата на BC, DP:PC = 1:3 и Q е средата на AD. Да се докаже, че правите QP, AC и MN се пресичат в една точка.
Менелай за АВС и АДС.
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Специалност: Информационни системи
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

Аз бих искала да попитам, някой има ли някаква предтава, дали за СУ, ако положа Втория ДЗИ по математика, ще бъде взет под внимание при кандидастването ми. Защото ако го вземат към бала, а другия преди мен няма втори ДЗИ по математика, а нещо друго и му вземат оценката от дипломата, аз ще съм малко ощетена :( Ако някой има някаква представа, моля да каже :)
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Аз бих искала да попитам, някой има ли някаква предтава, дали за СУ, ако положа Втория ДЗИ по математика, ще бъде взет под внимание при кандидастването ми. Защото ако го вземат към бала, а другия преди мен няма втори ДЗИ по математика, а нещо друго и му вземат оценката от дипломата, аз ще съм малко ощетена :( Ако някой има някаква представа, моля да каже :)

В СУ ти решаваш коя оценка да ти се вземе като балообразуваща - тази от дипломата или тази от матурата. Съответно избираш по-високата. И аз ще ходя на матура по математика, а дипломата ми за сега е 6.00
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

shayne написа:В СУ ти решаваш коя оценка да ти се вземе като балообразуваща - тази от дипломата или тази от матурата. Съответно избираш по-високата. И аз ще ходя на матура по математика, а дипломата ми за сега е 6.00
мерси, и моята диплома по математика оценката ще е 6,00 :) а за специалностите във ФМИ се взимат само от дипломата основно оценките от годините по физика и математика нали :)
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

А това сигурно ли е, защото на мен пък са ми обяснявали, че става въпрос за средно аритметично от оценката/ите (зависи дали математиката е профил) от дипломата и от матурата. Но пък като се замисля, това се обезмисля, ако човекът не държи матура.

В краен случай просто се държи като трета матура и само ако ни изнася си я зачитаме ;)
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

ох, нз толкова съм объркана вече :(
Това, което знам със сигурност е, че в Дипломата ще имаме 3 оценки:
Първата средно аритметично от оценките от всички години по всички предмети, които са ЗП /Задължителна подготовка/. Втората ще е средно аритметично на оценките от матурите. И последната третата ще е средно аритметично на оценките ни от часовете по ЗИП през годините. И от всички тези, ще се формира една, която ще ти "цъфне" най-отгоре на Дипломата за Средно Образование =) и това е оценката, с която ще завършиш средното си =)

А моя въпрос е някой, знае ли със сигруност, дали в СУ ще се взимат оценките от Държавните Зрелостни изпити и ако не знае, то от къде мога да рабера за това :) мерси предварително :) и кога ще стане ясно, кога ще се пуснат справочниците :(
Аватар
sto_yan
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от sto_yan »

Angel написа: от къде мога да рабера за това :) мерси предварително :) и кога ще стане ясно, кога ще се пуснат справочниците :(
И кога? Доста по-важно е ,защото има срокове за подаване на декларации за матурите,май 10ти 02
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

sto_yan написа:
Angel написа: от къде мога да рабера за това :) мерси предварително :) и кога ще стане ясно, кога ще се пуснат справочниците :(
И кога? Доста по-важно е ,защото има срокове за подаване на декларации за матурите,май 10ти 02
ами аз чух една недостоверна информация, че заради забавянето на годината, заради учителските стачки, справочниците, трябва да излязат Февруари, но .... :(
А доколкото знам, срока в който трябва да избереш и да кажеш коя ще ти е втората матура е между средата на Февруари и края му :) тва ми е казано от класния ръководител, чете ни заповед на Министъра
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Да, точно. Справочниците излизат до средата на февруари, за да може да се съобразим с решенията на университетите и до края на месеца да се запишем за матурите.

Мен друго ме хвърля в размисъл. Резултатите от матурите излизат до 18 юни, което значи, че дипломите ни ще са готови примерно седмица след това. Та как ще съвпадне това със сроковете за записване за изпити? Някой може ли да каже досега кога е ставало това?
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

Sla-Mori написа:Да, точно. Справочниците излизат до средата на февруари, за да може да се съобразим с решенията на университетите и до края на месеца да се запишем за матурите.

Мен друго ме хвърля в размисъл. Резултатите от матурите излизат до 18 юни, което значи, че дипломите ни ще са готови примерно седмица след това. Та как ще съвпадне това със сроковете за записване за изпити? Някой може ли да каже досега кога е ставало това?
Има дата от Министерството, ако не ме лъже паметта 25.Юни., на тази дата ни раздават дипломите за Завършено Средно Образование, а лошото е да не се подведеш на първо класиране да се запишеш в даден университет и да си оставиш там дипломата и ако те приемат на второ класиране в университет, в този който си искал/а, ако дипломата ти е вече в първия връщане назад няма ;) Мисля, че Университети са длъжни да се съобразят с тази дата, така че не би трябвало да има проблем за това ;)
И мерси, ама да знаеш точно кога излизат справочниците :roll: и къде става, онова събиране и аз нз как го наричат, на всички университети :)
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Дадена е дата от министерството (май) 14 февруари, до която трябва да се издадат справочниците. Така беше казал някой тук из темите за КСК, а и учителката ми по математика го потвърди.
Пък за това събиране идея си нямам.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”