Кой всъщност се изказва против Путин? Това са основно олигарсите, които са заинтересовани в това руския народ да обеднява а самите те в същото време да се обогатяват. Заслугата на Путин се състои в това че е успял да повиши жизненото ниво на руския народ и да спре тоталната олигархия, превзела страната по времето на Елцин. Сега наясно ли сте, или да ви изнеса по-подробна лекция?
Путин в България...съвсем разпродадохме Б-я
- DADO
- Легендарен флуудър
Re: Путин в България...съвсем разпродадохме Б-я
Жалко че т.нар. "демократичната" българска телевизия не излъчи едни съществени думи от речта на Путин, а именно: "не е ясно срещу какво протестират демонстрантите и чии интереси защитават; във всеки случай не интересите на България и дори не на ЕС". Много точно го каза, добре че гледам Первъй канал на руската държавна телевизия.
Кой всъщност се изказва против Путин? Това са основно олигарсите, които са заинтересовани в това руския народ да обеднява а самите те в същото време да се обогатяват. Заслугата на Путин се състои в това че е успял да повиши жизненото ниво на руския народ и да спре тоталната олигархия, превзела страната по времето на Елцин. Сега наясно ли сте, или да ви изнеса по-подробна лекция?
Ibiza DJ
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Финансовото състояние на хората от партийната листа, която оглавяваше Путин на последните избори се оценява на около 21 млрд. долара
Та ситуацията не е "олигарсите срещу Путин", а "едни олигарси срещу други"
А ония сладури от изчезващите сдс-та дето протестираха просто трябва да си заслужат субсидиите от разни западни фондации "за развитие на демокрацията"
Изобщо накъдето и да погледнеш - сладур до сладура, всеки гони пачката, пък ние тука ги защитаваме патетично 
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Такааам, наистина стана интересно. Някакси чувствам се длъжна да отговоряphoebe написа:nrggirl - отново, имаш ли някакви доказателства за всички обвинения , които хвърляш? Четеш може би много блогове? Следиш CNN, BBC? Добре за теб...
Единствените що-годе смислени изказвания, са тия на renesanzgirl, тъй като тя подхожда обективно от всички гледни точки, а не дълбае "о, колко е гадно в Русия, там мечки ходят по улиците и ядат хора, разбираш ли".
Изобщо не казвам, че аз съм прав, аз съм пристрастен и то наистина много, но абсолютното безцелно (досега не видях никой да се е аргументирал поне с един цитат), да се плюе държанвния строй, на държава, за която нищо не разбирате (някой от вас знае ли руски език?), е просто смешно. Проявявате, уви, неприятната черта, да бъдете влияни от външни мнения.
Първо, въобще не съм пристрастна по отношение на Русия и на руснаците - харесва ми и ме интересува руската култура и история, и - благодаря, че попита - да, знам руски. Може би не толкова добре, колкото би ми се искало, но достатъчно, за да претендирам, че мнението ми не е стрелба във въздуха, повлияна от общонародните симпатии или антипатии.
Второ, да, гледам новини, отново благодаря за въпроса, и аз намирам, че е добре за мен. Блогове не чета, освен разни творчески публикацийки occasionally. За политика нямам нужда някой друг да ми смила информацията - мога и сама да си изграждам мнение, имам си акъл за тая работа. Не знаех че хората от блогове се информират за новините по света, явно остарявам
И трето, мнението, което изразявам, е мнение. Мнение, което съм си изградила въз основа на получена информация и личен опит. То затова е мнение, а не факт - защото си е моята представа за нещата и не се налага да го доказвам в съдебна зала. Но когато вляза в дипломатическите и/или управленски среди и получа писмени доказателства за провежданата от Руската федерация държавна политика на най-високо ниво, и по-специално за извършваните поръчкови убийства, общеавам първо с теб да я споделя... Но да твърди някой, как, разбирате ли, ние трябва просто да подскачаме от радост, щото си седим и нищо не правим, а добричкия Путин идва и ни дава пари "просто за да мине един газопровод" през нашата територия и колко евтино ще ни построят втори АЕЦ, е просто смешно. Ти и жилището си като го даваш под наем, нищо не правиш, ама не го даваш под наем без пари, нали?!? Тия 40 милиона годишно, които ще получаваме заради въпросния газопровод, на фона на ресурсите на Русия, на фона на парите, киото ще получават руснаците от продажбата на газта и на фона дори на нашия скромен държавен бюджет (който за справка е 40млн. на ден), е просто смешна огризка, жалка милостиня. Що се отнася до АЕЦ Белене - ако не бяха руснаците "съдействали" за затварянето на АЕЦ Козлодуй, нямаше въобще да се стигне и да се налага да "ни" строят втора атомна електроцентрала. Така че, преди да ми искаш доказателства, попрочети малко за политическите учения и за геополитическата стратегия на Великите сили, и тогава ми обяснявай, че руснаците са ни освободили от турско робство заради едната добрина. В политиката няма приятели и благородство, диър, има само интереси. И на Путин интереса му не е всенародната българска любов, повярвай ми...
п.п. ****, как пък от първия ден в някакви разправии се забърках
Последно промяна от nrggirl на 22 Яну 2008, 01:00, променено общо 1 път.
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Нещо не си на кеф. Излагаш се, недей.phoebe написа:Джеймсьо, верно дразниш с най-изказванията тип "на всяка манджа мерудия" по форума, но тука вече прекаляваш. Или си замълчи, или моля те, приведи някакви _доводи_ (не знам дали я знаеш тая дума какво значи, провери Гугъл), но най-добре просто си затвори устата и спести плоските си безсмислени изказвания и в тая тема![]()
Кой твърди подобно нещо?phoebe написа:Единствените що-годе смислени изказвания, са тия на renesanzgirl, тъй като тя подхожда обективно от всички гледни точки, а не дълбае "о, колко е гадно в Русия, там мечки ходят по улиците и ядат хора, разбираш ли".
Хм... Когато коментираш каквото и да е, свързано с държава, в която не си живял (достатъчно дълго време), няма как да говориш от личен опит. Всеки намира начини да се информира. Малоумно е да обвиняваш когото и да било, че се влияе от чужди мнения, когато говорим за чужда страна. Проявата на тази "неприятна черта" е неизбежна. Да, лично становище всеки може да има, но доколко лично може да бъде едно становище? Ти сам признаваш, че си "пристрастен и то наистина много". Не си позволявай да клеветиш без да си се поинтересувал или попитал, защото пак опираме до _доводи_. Чисто информативно, у нас също се гледа руска телевизия.phoebe написа:Изобщо не казвам, че аз съм прав, аз съм пристрастен и то наистина много, но абсолютното безцелно (досега не видях никой да се е аргументирал поне с един цитат), да се плюе държанвния строй, на държава, за която нищо не разбирате (някой от вас знае ли руски език?), е просто смешно.
Но няма да продължавам. Или днес не ти е ден, или темата ти е болна.
Ама наистина спрете да бъзикате Русия. Всеки народ сам си влачи кръста и президента. Нашият кръст е Гоце Седефчов, не императорът на третия Рим... Мъкааа...
Путин поне има стил и ум. Без тях не се става това, което е той. Риспект за такива хора.
Путин поне има стил и ум. Без тях не се става това, което е той. Риспект за такива хора.

- renesanz
- Легендарен флуудър
няма значение причината,до сега в света никой нищо не е направил без да има полза от това. Важното е,че са ни помогнали и са се били с турците,заради какво никой не може да твъди със сигурност.то историците не знаят и всеки си има своя теория,пък ние ще знаем...nrggirl написа: .... и тогава ми обяснявай, че руснаците са ни освободили от турско робство заради едната добрина. В политиката няма приятели и благородство, диър, има само интереси. И на Путин интереса му не е всенародната българска любов, повярвай ми....
проблемите на българската или руската политика не се решават във форуми.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Не писах, заради проблема на форума с ония големите букви. А сега нещо ми спадна ентусиазма да ви отговарям 
Мога само да кажа, че с някои неща от изказванията ви съм съгласен, с други не чак толкова...
Но за Джеймс няма да го спестя (на личнъ основа веч) - по какъв начин да се излагам? Както сподели nrggirl по-горе, просто изразявам мнение, за форумната ти активност
Путин вече замина и най-вероятно е забравил, че е бил в България, така че темата може и да се нарече вече излишна...
Мога само да кажа, че с някои неща от изказванията ви съм съгласен, с други не чак толкова...
Но за Джеймс няма да го спестя (на личнъ основа веч) - по какъв начин да се излагам? Както сподели nrggirl по-горе, просто изразявам мнение, за форумната ти активност
Путин вече замина и най-вероятно е забравил, че е бил в България, така че темата може и да се нарече вече излишна...
medicate, medicate
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
В очите ми го кажи! - http://www.littleclown.com/servicesImages/pony.jpgphoebe написа: Както сподели nrggirl по-горе, просто изразявам мнение, за форумната ти активност![]()
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Какво ви пречи Русия? А Путин? Къде видяхте комунизъм? Вземете се осъзнайте. Да скъсаме дипломатически връзки с най-голямата страна в света ли? Това ли предлагат умниците тук? Естествено, че ще си гледа интересите Русия, вие какво очаквате? НИма САЩ или ЕС не гледа своите? Аз лично смятам, че една модерна държава трябва да има разностранна външна политика, чрез която да лавира в позициите си. Колкото до върешната, смятам, че една модерна държава трябва да има еднолична политика и неприкосновени идеали. Тогава тя ще просперира. В България се изпълнява 50% от първото и 25% от второто условие. Проблемът е, че за да имаш позиции навън трябва да не си развалина отвътре, както сме ние. А колкото до това, че сме разпродали България(такава е темата), дори и да е истина, предпочитам да съм оръжие на труда на Русия отколкото на САЩ или Англия.
- Ira_dei
- Драскач
Русия ми пречи че не са народ...ако някой от тук пишещите е по-запознат с историята на Русия ще знае защо...това не са хора.А какъв бил Путин...Путин на първо място е убиец,а после е нещо друго...никоя нормална държава няма президент за убиец...но все пак говорим за Русия...проекта щял да помогне на България,абе хора..."братска" Русия какво е направила за България бе???Е.. ни се мамата с тоя комунизъм,той всъщност не си е тръгвал от тук.Сега Гоце иска като него да направи и да си спечели повече правомощия.Какво общо има АЕЦ Белене с това че Русия ни е освободила от турско робство,ако не е хикс???Самодоволната усмивка на агент от ДС ми бръкна в здравето...щом ви е по-лесно и приятно да си мислите че ще спечелим от всичко,мислете си така.Цялата ни държава е сбъркана и едва ли ще се оправи скоро
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
- Ira_dei
- Драскач
В отговор на моят добър приятел Паразита
Това е нещо като с приятелството...не може да си приятел с всички,с едни си по-близък,с други не...а при нас тъпото правителство се опитва да играе двойна игра...всеизвестни са отношенията на Русия със Запада
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Един дребен жест през 1878.Ira_dei написа:България,абе хора..."братска" Русия какво е направила за България бе???,
Комунизмът и Рим не са построени за една нощ.Ira_dei написа:Е.. ни се мамата с тоя комунизъм,
Т.е. В България е нямало комунизъм, в Съюза, също.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- renesanz
- Легендарен флуудър
бил си там и знаеш нали?или баща ти е бил може би??? не пишете моля ви!имайте малко уважение към загиналите,пък каквато ще да е била причината.Бавария написа:Един дребен жест през 1878.Ira_dei написа:България,абе хора..."братска" Русия какво е направила за България бе???,
.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ся па за к`во ми се караш?renesanz написа:бил си там и знаеш нали?или баща ти е бил може би??? не пишете моля ви!имайте малко уважение към загиналите,пък каквато ще да е била причината.Бавария написа:Един дребен жест през 1878.Ira_dei написа:България,абе хора..."братска" Русия какво е направила за България бе???,
.
Аз уважението си го имам,
за другите, незнам?
Don't look back, 'cause you know what you might see
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Щом не сме народ, ще ми кажеш ли, защо аз не съм човек?Ira_dei написа:Русия ми пречи че не са народ...ако някой от тук пишещите е по-запознат с историята на Русия ще знае защо...това не са хора.А какъв бил Путин...Путин на първо място е убиец,а после е нещо друго...никоя нормална държава няма президент за убиец...но все пак говорим за Русия...проекта щял да помогне на България,абе хора..."братска" Русия какво е направила за България бе???Е.. ни се мамата с тоя комунизъм,той всъщност не си е тръгвал от тук.Сега Гоце иска като него да направи и да си спечели повече правомощия.Какво общо има АЕЦ Белене с това че Русия ни е освободила от турско робство,ако не е хикс???Самодоволната усмивка на агент от ДС ми бръкна в здравето...щом ви е по-лесно и приятно да си мислите че ще спечелим от всичко,мислете си така.Цялата ни държава е сбъркана и едва ли ще се оправи скоро
medicate, medicate