Да помогнем на колега!!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
wwayfarer
В началото бе словото

Re: Да помогнем на колега!!!

Мнение от wwayfarer »

Crematory написа:Давахме кръв скоро за баба ми.
Над 50 кг, с добро кръвно, без татуировки, пиърсинг, бременност, раждане, операции в последните 6 месеца. Без пити лекарства. 18-65 години.
Ще те върнат ако си с татус и пиърсинг? :x :x :x :x
Никога нямаше да се сетя за тва. Ама звучи логично. Гррр.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да, ако е през последните 6 месеца. Ако е преди това, не знам, иди да попиташ. Моя приятелка беше с татуировка преди 3 месеца и я върнаха, когато беше отишла да дава кръв на една от кампаниите в Су.
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Напомням пак - от утре, 10.00 започва кръводаряването в Студентски град. Не знам точно какво е работното време в Кръвния център, но предполагам е нещо подобно. Ако някой иска, може да пита на място - 0897 320 730. Там могат и да ви отговорят на всички останали въпроси. Мислех си и да вкарам малко агитация колко е полезно да се дарява кръв, колко е благородно, как няма да ви отнеме кой знае какви усилия и т.н., но се отказах. Не мисля, че за подобно дело трябва да се агитира ... всеки сам си преценява.
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
far away
В началото бе словото

Мнение от far away »

wwayfarer написа:
Crematory написа:Давахме кръв скоро за баба ми.
Над 50 кг, с добро кръвно, без татуировки, пиърсинг, бременност, раждане, операции в последните 6 месеца. Без пити лекарства. 18-65 години.
Ще те върнат ако си с татус и пиърсинг? :x :x :x :x
Никога нямаше да се сетя за тва. Ама звучи логично. Гррр.
Имам няколко пиърсинга и не са ме връщали заради тях.
Проблем е само ако са правени скоро.
Аватар
wwayfarer
В началото бе словото

Мнение от wwayfarer »

Ясно. Ще си чакам..
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Утре отивам в Студентски град :!:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
far away
В началото бе словото

Мнение от far away »

Днес доста хора дариха кръв, но доколкото знам кампанията ще продължи и утре, защото Борис е с доста рядка кръвна група и се търсят кръводарители предимно с група Б- (не че ще върнат някой ако е с различна група)

Затова в случай че решите да отидете утре, е много важно освен имената му, да напишете и болницата и отделението където е приет, а именно: Пирогов, Центална реаимация.

Доколкото разбрах още утре ще се извърши една от интервенциите, така че стискам палци.

Надявам се темата да остане отворена и след приключването на кампанията, за да може в нея да се пишат всякакви новини свързани със състоянието на Борис.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

О, Боже, това момче ми е колега !!!
2ри курс индология... Толкова се чудехме къде е изчезнал и защо не идва на изпити... :|
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Много тъжно :(
ЗА съжаление съм с адски ниско кръвно и никога не са ми позволявали да давам кръв.

Нека поне ако някой е наясно да казва какво се случва с момчето.

Дано се оправи!
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Леле, чета темата и направо не мога да повярвам колко хора имат проблем като моя - аз също съм с много ниско кръвно и никога не съм можела да даря, въпреки че съм имала огромно желание. :( :cry: Даже няколко пъти съм чувала обяви по ТВ за нужда от именно моята кръвна група - А- , обаче :cry: не мога да дарявам... Обикновено ми става лошо само като ми убодат пръста, а единствения път, когато ми взеха кръв от вената, припаднах. :?
Дано съберат достатъчно кръв и ЦИЕКистът наистина се оправи!
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
far away
В началото бе словото

Мнение от far away »

Аз пък имам предложение ...

Нека някой да отвори една нова (в случай че все още няма такава) тема за ниското кръвно и 'под'-норменото тегло, в която всеки който желае, спокойно да споделя тези свои проблеми.

По няколко пъти на ден проверявам дали има някакви новини за Борис и честно казано ми е обидно че 80% от постовете тук съдържат информация единствоно за девойките от форума които явно се чудят къде да се 'оплачат' че са под 50 кила.

Съжалявам ако съм обидила някой - не е това целта. Просто наистина ще е уместно ако точно тук се пише само за Борис.
Освен това допускам че има и други които следят темата като мен и че това не е само мое мнение ..

Благодаря за проявеното разбиране!
Diamanda
В началото бе словото

Мнение от Diamanda »

Аз съм бивша съученичка на Борис. Днес ходих да го видя в Пирогов. Общо взето, извадил е огромен късмет. Счупванията са на ръцете, краката и челюстта; няма гръбначно счупване, нито счупени ребра, вътрешни кръвоизливи и засегнати органи. Идва в съзнание отвреме-навреме. Лекарите се справят по малко със счупванията на краката и челюстта. Прескочил е трапа явно, но оттук нататък му предстои трудно възстановяване.

Внимание! Моля всички вие, които сте дарили кръв за Борис, да запазите бележките си, които са ви дадени след това. Може да стане нужда тези бележки да се занесат в Пирогов, за да се удостовери, че е дарена кръв за него. Другата седмица ще го оперират пак. Кръвта е проблем, защото той е Б отрицателна, което е сравнително рядка група. Благодаря ви от негово име за самоотвержеността...
Аватар
mexicana
От дъжд на вятър

Мнение от mexicana »

дано момчето се възстанови по бързо !
бих дарила кръв , защото съм нулева, но все още се водя родилка и съм анемична и няма да ми дадат :evil:
а на девойките,които ронят съзли,че им е ниско кръвното и са слабички-това не е проблем :idea:
проблем е да се случи така , че месеци наред да не можеш да си стъпиш на краката,както ще бъде с момчето.
дай Боже скоро да има по-добри новини за него.
Целия свят в ръцете си имам, целият свят през очите му наднича....Ники-6.08.2007
майка на Ники-since 6.08.2007
съпруга-coming soon...
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Diamanda написа: Другата седмица ще го оперират пак.
Съжалявам, че мнението ми е един вид "след дъжд качулка", но чак днес разбрах за инцидента :( Действително искам и аз да помогна, ако е възможно все още. Има ли нужда от още кръводарения и ако да, къде?
Благодаря.
Изображение
Diamanda
В началото бе словото

Мнение от Diamanda »

Благодаря... Мисля, че засега няма нужда от кръводаряване. Ще проверя и ако има, ще пиша тук пак.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”