Е, това не го разбирам, колкото и да се опитвам! С представите е ОК да няма общо, случва се....ама с идеалите....renesanz написа: понякога обичаме това,което имаме без то да има нещо общо с представите и идеалите ни.
На какво не можете да устоите?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: На какво не можете да устоите?

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Да, да, да и един студент завива шоколада в станиол.... да си чула някой да се стреми да е по-тъп... да си тъп и злобен не са качества, предполагам, не си имала това предвид, но се обърках...Кристо, нали знаеш,че винаги има "по-"...И по-интелигентни,и по-красиви, и по-тъпи, и по-грозни,и по- злобни...Всеки има качества-външни и вътрешни и точно така се получава тази различност на хората...
Тй де, исках да напиша, че различността... абе м**** и на нея... точно вие (момичетата) сте крайно против нея... искате всички да са с външността на Дими от Сленг (случайно ми хрумна точно тва сравнение), и да са умни като професора ви... кое му е различното, ако критериите ти за момче съвпадат с тези на 3 милиарда други жени и това значили, че ние 3 милиарда мъже, трябва да сме еднакви помежду си (и да пеем в Сленг, бел. - моя)... казваш, че хората са различни на базата на красота и интелект... но ти току що ги уеднакви... няма сравнителна степен в сърцето ти... не обичаш Иван ПОвече от Пешо, но ПО-малко от Яшо, заради това, че някой от тях е ПО-умен, или ПО-красив... имаш си приети критерии "под каква степен на красота не би паднала", и "под каква интелектуалност не би паднала"... не ми казвай, че би тръгнала с някой грозен идиот, защото "сърцето ти така ше повели".... това няма да се случи... всички си имаме критерии, защото сме хора и искаме най-доброто за себе си... всички биха казали, че не гледат външния вид и ума, но де факто подсъзнателно само това гледате... да не говорим за мнението на приятелки, за теорията "с кого си пасвам" и т.н.... /малка вметка - и мъжете сме така/
Ние не избираме партньорите си, защото някой глас ни го е казал, напротив - поне момичетата (някои, които познавам) си избират гажетата по начина по които си избират дрехите - да им отиват, да са модни и да се фукат с тях... Никой не гледа, а и малцина осъзнават, че трябва да виждат 'онова деликатно нещо, от което сме направени' - за да има химия при повече е необходимо само материални елементи, и почти никога искрите.... увлякох се и си забравих мисълта... ше допълвам по-нататък...
пс: сори, ако звучи нападателно, но нека не се лъжем - унифицирането на хората е невъзможно, докато има хора, които да ги делят на "с този бих тръгнала" и "с този не бих тръгнала"...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
След като прочетох горенаписаното,установих,че явно спадам към онзи 1% момичета,които нещо не са в ред...
Да,харесвала съм и грозни,и дебели,и тъпи,и бедни момчета...Защо?Не знам..Това,че не е с перфектна външност не значи,че не може да ми трепне под лъжичката,когато съм с него...
И да,не съм имала това предвид...исках да кажа,че е тъпо да кажеш:"освен интелигентност,не виждам никаки външни качества в себе си"...Защото имаш външни качества...да,по-грозен си от Гошо,примерно,но си по-красив от Пешо...и си по-интелигентен от Стамат,но си по-тъп и ограничен от Теодор.(Макар че красотата е безкрайно условно понятие,както вече се разбрахме)...това имам предвид под "хората са различни"...на различни стъпала се намират по едни или други критерии...затова не можеш да кажеш:"Аз нямам външна красота" да речем,щото имаш много повече от някои други и по-малко от трети...абе объркано се изразих,дано си разбрал.
П.С.:Ненавиждам Дими от Сленг и Дичо от Д2...Дидо също.Нямам идеал.Както казах,мога да харесам всякакъв тип момче...както Сава каза,важното е да те грабне.Всичко друго е баластра.
Да,харесвала съм и грозни,и дебели,и тъпи,и бедни момчета...Защо?Не знам..Това,че не е с перфектна външност не значи,че не може да ми трепне под лъжичката,когато съм с него...
И да,не съм имала това предвид...исках да кажа,че е тъпо да кажеш:"освен интелигентност,не виждам никаки външни качества в себе си"...Защото имаш външни качества...да,по-грозен си от Гошо,примерно,но си по-красив от Пешо...и си по-интелигентен от Стамат,но си по-тъп и ограничен от Теодор.(Макар че красотата е безкрайно условно понятие,както вече се разбрахме)...това имам предвид под "хората са различни"...на различни стъпала се намират по едни или други критерии...затова не можеш да кажеш:"Аз нямам външна красота" да речем,щото имаш много повече от някои други и по-малко от трети...абе объркано се изразих,дано си разбрал.
П.С.:Ненавиждам Дими от Сленг и Дичо от Д2...Дидо също.Нямам идеал.Както казах,мога да харесам всякакъв тип момче...както Сава каза,важното е да те грабне.Всичко друго е баластра.
Последно промяна от hypnosssa на 23 Яну 2008, 00:12, променено общо 1 път.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кристо, тва ми дойде мн сложно, май трябва да ходя да си полегна... 

- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Точно тук грешиш. Всяко момиче си има различни разбирания и я привличат различни неща, така че 3 милиарда жени да си падат по едно и също е като 3 милиарда абсолютно еднакви изгрева, с други думи -невъзможно. За ролята на външния вид изобщо няма да споря, първото привличане почти винаги е на база външен вид, като наистина всеки си има различни предпочитания по въпроса, но за да се задържи това хубаво впечатление вече трябва и характерът да е ОК. Така че горо-долу мога да се съглася с твърдението че за всеки влак си има пътници, защото поривите на сърцето са непредвидими и категорично да отхвърля твърдението че жените пренебрегваме различността.Kristo написа: Тй де, исках да напиша, че различността... абе м**** и на нея... точно вие (момичетата) сте крайно против нея... искате всички да са с външността на Дими от Сленг (случайно ми хрумна точно тва сравнение), и да са умни като професора ви... кое му е различното, ако критериите ти за момче съвпадат с тези на 3 милиарда други жени и това значили, че ние 3 милиарда мъже, трябва да сме еднакви помежду си (и да пеем в Сленг, бел. - моя)
I wanna fall from the stars straight into your arms
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе все има някакви неща, които да са общи, у хората, с които сме. И точно тези неща са тези, които ни привличат и задържат...А дали са осъзнати или не, това е друг въпрос! 

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Вече ше го давам на точки, за да се разбирам(е):hypnosssa написа:След като прочетох горенаписаното,установих,че явно спадам към онзи 1% момичета,които нещо не са в ред...
1. Не казвам, че не можеш да харесаш субект Х, просто казвам, че за да го харесаш си имаш изисквания - ако са ти много занижени - повече хора могат да ги покрият. Не можеш да ме убедиш, че би тръгнала с най-големия простак, грозник и тем подобни... дори и да те грабне с нещо, с друго ше те отврати... не можеш да ме убедиш, че си нямаш долна граница...
2. Не казвам че сравнителността (измислих нова дума) не е възможно за хората - все пак всичко е сравнимо и относително. Просто казвам, че когато става дума за любов, всичко се стандартизира. Суета е някаква си. Наскоро разпитвах един приятел за разни момичета - какви харесва, по какви си пада... на класациите му Интелект, Красота, Съвместимост на първите места беше 1 конкретно момиче... и аз логично попитах - защо не тръгнеш с нея... а той "Че защо?"...
3. За суетата - отвъд красотата и интелекта... дори и това "грабване" е субективно... прилича на магия, но всъщност е егоцентризъм. Как да обясня какво ми е в главата... ше опитам с примери... Представи си чувството когато си вземеш кученце... мъничко сладичко, пухкавичко и само твое... наслаждаваш му се, играеш си с него... радваш му се... (нека го наречем чувство А)... А сега чувството да си избереш нова дреха... става ти, изглеждаш супер с нея, радваш и се... с кеф си я носиш всеки път на лекции (препоръчвам и да я переш де) .. и се чувстваш супер с нея... (чувство Б)
4. Нека съберем А + Б. какво се получава? Не е ли чувството, когато вътрешно ти се кефиш да си с някого от ... суетата да си с него... може би не е точната дума, но нямам друга заместителка... Дори кучето ти да е мъстиика а дрехата парцал, ти си ги харесваш, а останалите се чудят какво толкова виждаш в тях, което те не виждат... любов? Или може би нещо друго?
5. Кой е Сава и в коя банда свири? По-добър ли е от Гурко от Анимационерите или поне Нуфри от Паникър Уайаскър...
Така...не ми се спори повече...всеки с разбиранията си,критериите си и егоцентризма си..мир и любов сред хората.And world peace.
Сава е radja във форума и колега от 8ма група
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ама ние не спорим, просто обсъждаме проблема на високо философско ниво... айде де, напиши нов пост, плс, плс, псл....hypnosssa написа:Така...не ми се спори повече...всеки с разбиранията си,критериите си и егоцентризма си..мир и любов сред хората.And world peace.
пс: Да беше казала Раджа, с тези стотици имена, почвам да се бъркам вече... днеска по едно време бях забравил как ми се казваха професорите и рових в записките си за имената... смятай!
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
ФТФ, чу ли... момичето не те харесваhypnosssa написа:
П.С.:Ненавиждам Дими от Сленг и Дичо от Д2...Дидо също
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- renesanz
- Легендарен флуудър
разбира се,че покрива някои от изискванията ти!поне най-важните.но мисълта ми беше,че ти можеш да обичаш човек,който няма всичко това,което искаш да има.тоест много неща в характера му,проявили се в последствие,не ти харесват,но ти не можеш да го зарежеш и да тръгнеш да търсиш нов.просто защото идеални хора няма. и майка ми ме пита "какво му хареса на тоя" например,ама аз няма да тръгна да й обяснявам деликатни неща....^PrincessA^ написа:Е, това не го разбирам, колкото и да се опитвам! С представите е ОК да няма общо, случва се....ама с идеалите....renesanz написа: понякога обичаме това,което имаме без то да има нещо общо с представите и идеалите ни.Сега не говоря за идеали от типа на "красив, висок, рус, с Ауди", а за определени качества, на които държиш. В смисъл, ако човекът ги няма, като защо го обичаш? На какво се базира любовта?
та явно всеки има определен вкус и не може да хареса циганина дето рови в кофата понеже имал хубави очи.... любовта е сложно нещо и трябва да познаваш един човек много добре,за да твърдиш,че го обичаш въпреки всичките му недостатъци и да цениш качествата му!
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Рано или късно при подобен тип дискусии се стига до всеобщата истина, след което темата се изчерпва!renesanz написа: разбира се,че покрива някои от изискванията ти!поне най-важните.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А стига ве, толкова исках да развием темата нататък, а тя взе че свърши...^PrincessA^ написа: Рано или късно при подобен тип дискусии се стига до всеобщата истина, след което темата се изчерпва!Върнахме се до твърдението на Kristo за "долната граница"
Освен граница има и друго, деликатно, вътре в нас, дайте да поразсъждваме над него... до каква степен сме зависими от него при избора си...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, назови го де! 

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Онова нещо, сещаш ли се?^PrincessA^ написа:Е, назови го де!
Нещото
Душевността
Харизмата
Егото
Онова деликатно нещо, от което сме направени
избери си, списъка сигурно е безкраен...