Ха дано^KeN^ написа:Напротив,ако скъсят формулировките на темите,времето ще е напълно достатъчно
КСК 2008 - САМО история
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: КСК 2008 - САМО история
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Тоя линк дето е конспекта в самия файл все още пише 2006: http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/prog2006.html
И къде е темата за Крум, Омуртаг, Маламир, Пресиян?
- Anor``
- В началото бе словото
"Териториално разширение и централизация на България през първата половина на ІХ в." - това е темата за Крум, Омуртаг, Маламир и Пресиян 
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Anor правилно посочи темата, а аз да кажа, че конспектът е от 2006, защото оттогава не е променян и няма да бъде променян и през тази кампанияFootman написа:Тоя линк дето е конспекта в самия файл все още пише 2006: http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/prog2006.html
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
А чухте ли вече, че тази година има много голям шанс да се падне тема свързана с годишнина. По този начин негласно се дава малък "жокер" на кандидат-студентите. Тъй като други университети ще приемат с оценки от матурите се предвижда потоците от студенти да се насочат към тях и СУ да остане на сухо.
За по-наблюдателните от вас - Номера на темите, които са се падали в последните десет години е точно равен на факториела от най-голямото число върху неговия интеграл. ! Това не е шега сметне си го и вие ако искате.
За по-наблюдателните от вас - Номера на темите, които са се падали в последните десет години е точно равен на факториела от най-голямото число върху неговия интеграл. ! Това не е шега сметне си го и вие ако искате.
Последно промяна от aL` на 27 Яну 2008, 18:06, променено общо 2 пъти.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Anor``
- В началото бе словото
А който не е запознат с интегралиaL` написа:Номера на темите, които са се падали в последните десет години е точно равен на факториела от най-голямото число върху неговия интеграл. !
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Първо намерете на най-голямото число другото е лесно. Т.е. 9! (! -факториел ) е 1x2x3...x9 Интеграл - това просто е обратното на производна.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Абе хроа какви са тея интерграли бе
Темите си се теглят и се падат случайно...вземете си седнете на задниците пак ги научете,аман от умуване

Ей aL`, явно обичаш да се забавляваш с неразбиращите математика
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
хаахахахаха
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Хора, я ми кажете какви източници използвате за учене на темите. Засега съм с 2-3 справочника (включително този зеления на СУ) и друга литература, която ми попадне под ръка. Аз съм за другата година, но ми се ще още отсега да натисна по-сериозно.... 
1968 - 1999 - 2008 - ?
Похвално е , че четеш допълнителна литература, но просто си учи уроците по история в даскало ( ако все още имаш история ) и си намери комплект развити теми. Вярно, че никога не е излишно да научиш нещо повече, но в темите се изисква един сравнително ограничен кръг материал. Излишно е да се затормозяваш с допълнителни "любопитни" факти и числа извън тези, които реално са ти нужни. По една тема трябва да можеш да напишеш 20ина странички и малко отгоре. Та като забравиш това "малко отгоре" да излязат 20ина. Колкото да се побереш в дадените ти листи ( хайде +1/2 листа -малко толеранс да има
).
Имам въпрос към тези, които притежават последните две издания на "История на България за кандидат-студенти и зрелостници Автори: Доц. д-р Милияна Каймакамова, Доц. д-р Пламен Митев, Проф. д.и.н. Милчо Лалков, Проф. д.и.н. ..." (2006-07 и 2007-08). Та, има ли някакво различие в подбора на темите и в тяхната структура, за да реша дали да си купя и новото издание? А че има такова, си го пише и в сайта на СУ в предложенията за полезна литература към изпитната програма.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Не,няма никаква разлика
Просто в новото издание примерно са променили скин-а на книжката
Просто издават нови издания,за да си трупат хонорарче,иначе няма разлика(има но незначителна ми казаха).А и аз принципно съм малко скептичен към тея книжки,защото тея неща ако си струваха наистина,те нямаше да бъдат публикувани,така че всеки да може да си ги купи и да има достъп до тях.Все пак Каймакамова,Митев-те си имат частни ученици и предполагам че на тях няма да им хареса идеята,че хора като нас могат да правят конкуренция на платежоспособните им кандидат-студенти

- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
Да разлика няма. И според мене книжките са мн добри. Аз ги ползвах, когато кандидатствах и определено ми помогнаха. Там всъщност са публикувани темите, които диктуват на курсовете по история към СУ. Да ест може да не е най-доброто, което Каймакамова и Митев биха преподали на частните ученици
.. но ако успееш да научиш темите от книжката и ги напишеш опр влизаш и то с не нисък бал 
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."