abstract написа:и без да гледаш другия или който и да е било до къде е стигнал
Нали сме в период на пазарна икономика? Който е най-отгоре, неговия бизнес знаят, за другите остава да правят керемиди и грънци. Ако тривиално трябва да го кажа, се сетете кой псува Майкрософт и кой ползва Уиндоус. Едни и същи хора са това.
Първия ми изпит е в сряда по Училищен курс по геометрия. Ето ви една задачка, ако ви се занимава.
Даден е успоредник ABCD и точки M,N,P и Q принадлежащи на страните му, така че AM:MB=1:3, N - средата на BC, DP:PC = 1:3 и Q е средата на AD. Да се докаже, че правите QP, AC и MN се пресичат в една точка.
Не я правете с лица, с вектори се решава. Така я омазах тая смотана задача на контролното, че нямам думи. Доказал съм, че през точка има две успоредни прави на трета и всичко ми е станало ОК.

Стават такива работи. Вторник беше контролното по Г2, а в сряда по УКГ и още не бях switch-нал от проективна геометрия на училищна. Е как да стане, в раздела на ФМИ писах, каква е рецептата за успокоение преди изпит, а сесията идва, т.е. дойде и трябва да се действа по плана