Я па тоя!Jamesmagno написа:Говоря за висше образование.
Защо избрах да уча в България...
Модератор: Плазмодий
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Защо избрах да уча в България...
Вярвайте му за Франция. Не съм била там, но имам познати там. И аз избрах Бг пред Франция, дори без да пробвам. Като си помисля тук как се взима изпит по литература и как са ми разказвали, че го взимат там...Няма база за сравнение.
Но за магистратура вече мисля да е навън. Ще видим.
Но за магистратура вече мисля да е навън. Ще видим.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
И аз не съм особено впечатлен от западното образование. Джеймс, това че ги скъсват от четене не е гаранция за знанията 
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Викаш, един бакалавър навън ти стига? Магистратурата - тук!Methuselah написа:И аз не съм особено впечатлен от западното образование.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- Forester
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Това беше така допреди няколко години. Спокойно, правим всичко възможно да се изравним по тъпотия с тях.BolgAryan написа:..Виждал съм и образователната програма във Франция - не е измислица, че това, което ние учим в 5-и клас, те го вземат например 7-и или 8-и..
За висшето образование във Франция мога да споделя за университета в Aix En Provence:
-изключително и само писмени изпити;
-хванат ли те да преписваш - отнемат ти студентстките права и нямаш право да кандидастваш, не помня колко години (но не беше една);
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
- BolgAryan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Допреди колко години, като аз преди една се върнах, хайде недей разправя празни приказки, те са затвърдено неграмотни.Forester написа:Това беше така допреди няколко години. Спокойно, правим всичко възможно да се изравним по тъпотия с тях.BolgAryan написа:..Виждал съм и образователната програма във Франция - не е измислица, че това, което ние учим в 5-и клас, те го вземат например 7-и или 8-и..
За висшето образование във Франция мога да споделя за университета в Aix En Provence:
Какво като изпитите са само писмени? Те не са доказано по-трудни, но могат да се изложат доводи защо са по-лесни.Forester написа:-изключително и само писмени изпити;
Ако те хванат. Да не говоря, че във факултета по право и икономика в Ница, който се води много престижен в цяла Франция, преподавателите ходеха със студентките - колко позната гледка...Forester написа:-хванат ли те да преписваш - отнемат ти студентстките права и нямаш право да кандидастваш, не помня колко години (но не беше една);
Как точно се свеждат ситуациите за преписване до минимум - като те бутнат в голямата зала и ти дадат темата? Както у нас... Само за корупцията е вярно, но само това също не стига.Forester написа:преписването и ситуациите, предразполагащи към подкупи и корупция са сведени до минимум;
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Това май вече съм го казвала, но да актуализирам - избрах да уча в България, защото реших, че климатът в чужбина няма да ми понесе; че за едната "престижна" диплома не си заслужава пет години бавно да откачам захвърлена някъде на майната си; защото не ми се циклеше повече с едни и същи хора (а те са навсякъде, ***** им ...); и т.н. Абе общо взето, реших, че възможностите ще ги имам и без да се налага да си съсипвам психическото здраве. С оглед предстоящото си завършване, да кажа - не съжалявам за решението, което взех преди пет години, продължавам да си го поддържам като единственото правилно за мен. That's it
!
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
snowboard
- В началото бе словото
Az sega shte kaja zashto izbrah da ucha v chujbina :nrggirl написа:Това май вече съм го казвала, но да актуализирам - избрах да уча в България, защото реших, че климатът в чужбина няма да ми понесе; че за едната "престижна" диплома не си заслужава пет години бавно да откачам захвърлена някъде на майната си; защото не ми се циклеше повече с едни и същи хора (а те са навсякъде, ***** им ...); и т.н. Абе общо взето, реших, че възможностите ще ги имам и без да се налага да си съсипвам психическото здраве. С оглед предстоящото си завършване, да кажа - не съжалявам за решението, което взех преди пет години, продължавам да си го поддържам като единственото правилно за мен. That's it!
zashtoto prosto reshih da probvam.otidoh zapisah se ,vleznah arhitektura i sega rabotq po specialnosta si i poluchavam po 100 000 DKK na mesec ..koeto ti e 25 000 lv.
kak? ne sum imala nito 1 pismen izpit ,nito sum sedqla nad uchebnicite.vseki semestar imah po 1 proekt i posle izpita mi beshe da go prezentiram pred kompaniq.Partita kolkoto iskash ,priqteli mnogo ot tezi godini,po-bogat opit,rabota s razlichni kulturi.nauchih tolkova mnogo kolkoto s godini ako se bqh zatvorila tuka nqmashe da moga da naucha...
I NE DIPLOMATA ME PRODADE NA PAZARA ! a tova koeto sum napravila prez tezi godini! rabotata me prodade!
Zashtoto za razlika v Bulgaria,az tuka v Dania vsichko go uchih s mnogo praktika.
Lesno vleznah i lesno izleznah...prosto prepodavatelite si svurshiha rabotata ,za koeto im blagodarq!
Dani si sasipah psihicheskoto zdrave kato otidoh na vlajniq vuzduh i vetrovitoto vreme ,zaobikolena ot nqkakvi si datchani. xa xa xa NEEEEEEE tova promeni jivota mi...obikolih obsho vzeto sveta za 5 godini,zapazih strahotni spomeni...zapochan da ucha na 19 ,sega sum na 24 ...i imam vsichko.tozi moi izbor promeni jivota mi ,zashtoto ako bqh sega v Bulgaria shtqh oshte da chakam na biuroto po truda ,za da me vzemat nqkade na rabota za 500lv
....Nqma sravnenie ..cqlata sistema na ubuchenie i vuzmojnosti sa smeshni tuka
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
bg = евтина и бира и хубави жени. кфо друго ти трябва?(х
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
radja написа:bg = евтина и бира и хубави жени. кфо друго ти трябва?(х
Да добавим и все още неизяснената от правна страна невъзможност да пиеш каквато и да е бира под 21 на определени места
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Защото всеки може да се изхитри и да отиде в чужбина и живота му да тръгне по мед и масло... всички, които обичат предизвикателствата следва да останат и да пробват да успеят тука първо...dimage написа:Oт около месец насам и аз все си задавам този въпрос... Блъскам си глупавата главица и си се чудя защо ли защо... Е ако някой може да ми помогне - ще съм му мн благодарна...![]()
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- radja
- Гутенберг
- Курс: втори
еми не съм сългасен.Kristo написа:Защото всеки може да се изхитри и да отиде в чужбина и живота му да тръгне по мед и масло... всички, които обичат предизвикателствата следва да останат и да пробват да успеят тука първо...dimage написа:Oт около месец насам и аз все си задавам този въпрос... Блъскам си глупавата главица и си се чудя защо ли защо... Е ако някой може да ми помогне - ще съм му мн благодарна...![]()
сама по себе си чужбина е предизвикателство.
мн е лесно да си си в собствената страна и да муаш боб с люти чушки на поразия. по-трудно е да държиш клечките ид а се чудиш защо по дяволите шибаното суши се разпада всеки път.
да, навън парите са повече(ако си стипендиант), ама ако бачкаш въобще не е толкова розово. а пък мама и тати могат ли да те издържат на овуе стандарт? обикновено не.
навсякъд е трудно.
България е скапания защото е дезорганизирана и всички сме безотговорни. Но е хубава. Прекрасна е, защото хората са страхотни. Смеете се. Елате да видите какво е да ги е страх да те заговорят(х
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Времето ще покаже, предполагам...
.. никой не е казал, че ще бъде лесно така или иначе, просто образованието често е надценявано, и тяхното и нашето... просто учим, защото така е по-добре...
.. никой не е казал, че ще бъде лесно така или иначе, просто образованието често е надценявано, и тяхното и нашето... просто учим, защото така е по-добре...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...