Защо избрах да уча в България...
Модератор: Плазмодий
- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
Re: Защо избрах да уча в България...
За мен този въпрос е интересен, тъй като аз не съм чиста българка. Наполовина рускиня съм. Целия си съзнателен живот съм живяа тук, в България, в малко южно градче. Не мога да кажа каква съм, българка или рускиня, а и защо трябва.
Преди години не исках и да чуя за образование тук. Но сега, когато ми предстоят изпити това лято съм твърдо убедена, че искам да живея и да се развивам тук. Някак си съм свикнала с всичко лошо и с всичко хубаво в тая България...Разочароват ме предимно хората, но едва ли има място по света където са събрани и подбрани само добрите и безгрешни хора. Знам, че ако замина някъде България ужасно ще ми липсва. Освен това срещнах човек, заради когото си заслужава да живея тук...
Преди години не исках и да чуя за образование тук. Но сега, когато ми предстоят изпити това лято съм твърдо убедена, че искам да живея и да се развивам тук. Някак си съм свикнала с всичко лошо и с всичко хубаво в тая България...Разочароват ме предимно хората, но едва ли има място по света където са събрани и подбрани само добрите и безгрешни хора. Знам, че ако замина някъде България ужасно ще ми липсва. Освен това срещнах човек, заради когото си заслужава да живея тук...
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Преди първи курс останах, защото бях сляп, недостатъчно мотивиран, неинформиран, нямах достатъчно смелост и тем подобни. Пък и аз бях потънал в "мъглата", че СУ е "и баща и майка" и "всьо и вся" и "Алма матер" и пр. След първи курс вече "прогледнах", мотивирах се да "бягам презглава", информирах се и даже си намерих "идеалната оферта" ("който има желание, намира начин"; и пари се намират, и стипендии, и жилище, и нови приятели). Само че бях изтървал сроковете и трябваше да изчакам около година. Тази година ... ще видим.

Мартин Сирашки, полу-завършил Политология
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология, Медии и Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Наивност. И вяра в Системата.
Глупаво.
Глупаво.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Защото мястото ми е тук! 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- BolgAryan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Учих в чужбина и видях що за фалш е всичко. Само престижът на едната диплома не е достатъчен за да те направи грамотен. В чужбина може да те научи на нещо животът, но не и обучението. Моля, да не ми обяснява сульо и пульо дали съм прав и колко, както казах - бил съм, знам. Сравнявам колко имам да чта тук и колко съм имал д чета там - не са митове, че те учат в пъти по малко, следователно са в пъти по-тъпи от нас. Не смятам да задълбавам повече, само ще кажа, че в чужбина видях и забележителни глупаци и селяндури, които завършиха или завършват. Не, че и тук няма, но изводът е...? Мозък не се налива.
Български преопдаватели ходят там лекции да изнасят, понеже онези са много умни, да... хаха!
Български преопдаватели ходят там лекции да изнасят, понеже онези са много умни, да... хаха!
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Къде си учил? Защото в различните държави е различно.BolgAryan написа:Учих в чужбина и видях що за фалш е всичко. Само престижът на едната диплома не е достатъчен за да те направи грамотен. В чужбина може да те научи на нещо животът, но не и обучението. Моля, да не ми обяснява сульо и пульо дали съм прав и колко, както казах - бил съм, знам. Сравнявам колко имам да чта тук и колко съм имал д чета там - не са митове, че те учат в пъти по малко, следователно са в пъти по-тъпи от нас. Не смятам да задълбавам повече, само ще кажа, че в чужбина видях и забележителни глупаци и селяндури, които завършиха или завършват. Не, че и тук няма, но изводът е...? Мозък не се налива.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
^PrincessA^ написа:Защото мястото ми е тук!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
И на мен, Принцессс!^PrincessA^ написа:Защото мястото ми е тук!
- BolgAryan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
На всеки му е ясно, че е различно. И въпреки това не чак толкова.Дъждът върху лицето написа:Къде си учил? Защото в различните държави е различно.BolgAryan написа:Учих в чужбина и видях що за фалш е всичко. Само престижът на едната диплома не е достатъчен за да те направи грамотен. В чужбина може да те научи на нещо животът, но не и обучението. Моля, да не ми обяснява сульо и пульо дали съм прав и колко, както казах - бил съм, знам. Сравнявам колко имам да чта тук и колко съм имал д чета там - не са митове, че те учат в пъти по малко, следователно са в пъти по-тъпи от нас. Не смятам да задълбавам повече, само ще кажа, че в чужбина видях и забележителни глупаци и селяндури, които завършиха или завършват. Не, че и тук няма, но изводът е...? Мозък не се налива.
Аз бях във Франция.
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Не че защитавам ученето в чужбина, просто ми беше любопитно. Аз имам приятелка която замина да учи в Милано и с една дума там ги скъсват от зубрене. Може би си зависи и от университета.
Nel silenzio che ci avvolge
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- BolgAryan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
О, те всички така разправят.Дъждът върху лицето написа:Не че защитавам ученето в чужбина, просто ми беше любопитно. Аз имам приятелка която замина да учи в Милано и с една дума там ги скъсват от зубрене. Може би си зависи и от университета.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Имам ежедневен досег с учещи в чужбина. Късат ги от четене.BolgAryan написа:О, те всички така разправят.Дъждът върху лицето написа:Не че защитавам ученето в чужбина, просто ми беше любопитно. Аз имам приятелка която замина да учи в Милано и с една дума там ги скъсват от зубрене. Може би си зависи и от университета.
- BolgAryan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Спокойно мога да кажа обратното на това. Виждал съм и образователната програма във Франция - не е измислица, че това, което ние учим в 5-и клас, те го вземат например 7-и или 8-и. И не крият, че образованието им е в криза.Jamesmagno написа:Имам ежедневен досег с учещи в чужбина. Късат ги от четене.BolgAryan написа:О, те всички така разправят.Дъждът върху лицето написа:Не че защитавам ученето в чужбина, просто ми беше любопитно. Аз имам приятелка която замина да учи в Милано и с една дума там ги скъсват от зубрене. Може би си зависи и от университета.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка: